Stockholm

Stockholm – en helt unik hovedstad

Sverige | 1 kommentar

Stockholm er altid først med det sidste nye, og den svenske hovedstad er byen, du skal besøge, hvis dit hjerte banker for smuk natur lige midt i en storby med masser af historie, kultur og unikt design i verdensklasse.

En perle omgivet af vand og grønne oaser
Den smukke by er bygget på 14 øer, der bindes sammen af ikke mindre end 54 broer. Øerne er en del af den stockholmske skærgård, der strækker sig langt ud i Østersøen og omfatter over 20.000 øer og skær. Byen centrum er rent faktisk placeret midt i vandet, og uanset hvor du er dig i byen, skinner vandets blå farve igennem. Stockholm har derfor også fået tilnavnet Nordens Venedig. Byen sætter en ære i at vedligeholde sine mange grønne oaser, og selvom du befinder dig i Nordens største by, har du hele tiden fornemmelsen af at have naturen helt tæt på.

Shopping og sightseeing i særklasse
Et væld af oplevelser venter, når du ankommer til Stockholm, og den støreste udfordring kan blive at vælge til og fra. Et must er en tur i byens ældste område, Gamla Stan, hvor du vil opleve en helt speciel stemning – gå en tur over de toppede brosten, og nyd følelsen af dét, der var engang. Byen emmer af historie og kultur med hundredvis af spændende museer, gamle, smukke bygninger og fantastiske fortællinger.

Globens enestående og meget specielle arkitektur er også et besøg værd – tag med SkyView, gondolen der glider hele vejen op langs den sfæriske bygning, og nyd den enestående udsigt over byen.

Er du til det ultramoderne og den sidste nye trend, er det de små sidegader, du skal bevæge dig ud i. Her venter spændende, små og helt unikke butikker med både lokalt og internationalt design. I midtbyen finder du alle de kendte mærker og kæder i flotte og velassorterede stormagasiner og shoppingcentre.

Stockholmskortet
Som med City Card’et i Göteborg kan du med Stockholmkortet få fri entré til museer og attraktioner – ikke mindre end 75 af slagsen – gratis transport med bus, metro og sporvogn, og du kan endda sejle til Djurgården. 
Du kan købe kortet inden afrejse hos Stena Line eller ombord på færgen mod Sverige.

Du kan læse mere om Stockholm på hjemmesiden

Har du selv været i Stockholm? Så del gerne dine tips her!