shopping

Guide til shopping i Göteborg: Udnyt den lave kurs!

Sverige | 32 kommentarer

Topfoto: Superstudio D&D /Göteborg & Co.

500 butikker inden for 5 minutters gang. Lyder det som noget for dig? Tag veninden, datteren eller den, du holder af, med til skønne Göteborg og gå på shopping til en rigtig god kurs!

I centrum finder du både varehuse, design- og vintageforretninger samt en masse hyggelige små butikker i gågaderne. Göteborg har sit helt eget designakademi. Du finder nemt gode second-hand fund i byens vintage-butikker. Planlæg din shoppingtur og nyd sejlturen til herlige Göteborg!

 

Foto: Göteborg & Co

I Göteborg er det let at gøre shopping til en oplevelse. Byen har mange forskellige bydele og centre med sine egne specialiteter. Det er bare at vælge efter lyst, behov og tegnebog!

Der er ikke langt mellem oplevelserne og shoppingmulighederne, og du kommer let rundt til fods. Vælg mellem eksklusive modeprodukter lavet af lokale og internationale designere, vintage- og second-hand fund eller de store kæders bugnende butikker.

I Göteborg finder du et stort udvalg af designertøj og specialforretninger i alle kategorier.

 

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Shoppingcentre og mærkevarer

Nordstan er et af Sveriges største shoppingcentre og rummer 180 butikker med både svensk design og internationale varemærker. Derudover finder du omkring Nordstan bl.a. gågaderne Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan med mange butikker og detailbutikken Nordiska Kompaniet, og der er noget for enhver smag.

Der findes en herlig kreativitet i modebyen Göteborg, som går hånd i hånd med kulturlivet i byen. Modescenen blomstrer og du finder et stort antal Göteborgbaserede mærkevarer, som er succesfulde både nationalt og internationalt.

 

Foto: Superstudio D&D/Göteborg & Co

Indretning og kunsthåndværk

Men der er ikke kun tøj! Du finder også en masse hyggelige eller eksklusive butikker med alt til bolig og indretning på den trendy gade Magasinsgatan.

Du kan også besøge charmerende Haga, hvor der er mange caféer og sm butikker med kunsthåndværk og vintage. Eller oplev de mere eksklusive butikker omkring Avenyn.

Er du til byhistorie og kunsthåndværk, så skal du besøge Kronhusbodarna på Kronhusgatan, hvor du finder små boder med glaspustere og kunsthåndværk.

For dig, der vil shoppe delikatesser er Saluhallen på Kungstorget og Feskekôrka to absolutte musts!

 

Foto: Kim Svensson /Göteborg & Co

Sådan kommer du let til shopping fra Stena Line terminalen

Det er let at komme rundt til fods i Göteborg, men du kan også tage sporvognen, hvis du gerne vil spare bentøjet lidt. Der er et stop lige uden for Stena Lines terminal (følg gangbroen over gaden og fortsæt lige ud), hvor fra sporvogn nr. 3, 9 og 11 går ind mod centrum – tager du sporvogn nr. 9 er der kun 3 stop til Brunnsparken, hvor du finder det store indkøbscenter Nordstan og mange andre butikker. Sporvognene kommer med 4-5 minutters mellemrum i dagtimerne og med lidt længere intervaller i aftentimerne, men du vil altid kunne komme med en sporvogn inden for forholdsvis kort tid.

Du kan betale med betalingskort i sporvognen eller downloade app’en ’ToGo Västtrafikk’, hvor du kan købe en billet online. Du kan også købe en fysisk billet om bord på Stena Jutlandica, hvis du sejler med hende på turen derover, eller du kan købe flere typer af billetter, hvis du går her til Pressbyrån på Järntorget i Göteborg, som ligger ca. 5 minutters gang fra terminalen.

5 gode råd til din shoppingtur

 1. Tjek kursen – lige nu koster 1 svensk krone 0,72 danske kroner – og husk at regne det med i prisen, når du shopper i Sverige, så bliver du så glad 🙂 Du kan f.eks. tjekke kursen med valutaomregneren på valutakurser.dk
 2. Tag en endagstur fra Frederikshavn til Göteborg – du kan ofte komme afsted for bare 99,- pr. pers. Stena Jutlandica sejler ud kl. 8, og Stena Danica sejler hjem kl. 18.20, og det giver dig omkring 6 timers herlig shopping i skønne Göteborg (om sommeren er der ofte senere returrejser – tjek fartplanen)
 3. Download app’en ’ToGo Västtrafikk’, hvor du kan købe en billet til sporvognen online, hvis du ønsker at tage sporvognen – du kommer også let rundt til fods
 4. Nyd en brunchbuffet på overfarten – det giver en god start på dagen, og det er ret billigt – booker du hjemmefra, får du brunch inkl. fri kaffe/te/juice til kun 89,- Læs mere og book morgenmad
 5. Rejser du hjem med Stena Danica, kan du købe billig bland-selv-slik i vores butik på dæk 8… uhm…

Find inspiration til din shoppingtur i Göteborg og book din tur på stenaline.dk


 • Pernille Fisker says:

  Hejsa
  Hvor langt er der fra Stena Terminalen til Hotel Riverton, Store Badhusgatan 26 ? Er det bedst på gåben eller sporvogn og i givet fald hvilket nr.?
  Hvor langt er der fra Hotel Riverton til centrum (Shopping) – Kungsgaten ? og er det let på gåben eller skal man med sporvogn ? og i givet fald hvilket nr. ?
  Kan jeg købe billet til sporvogn i sporvognen og kan jeg købe med kort ?

 • Elsebeth Sørensen says:

  Hej. Er dame og herre tøj og sko dyrere i Sverige i forhold til Danmark?

  • Maja says:

   Hej Elsebeth.
   Mange tak for din besked. Nu er dametøj, herretøj og sko jo et ret vidt begreb, da alle artikler jo fås i mange forskellige prisklasser, alt efter hvilke mærker og butikker, du handler i, men mange steder er der faktisk noget at spare i forhold til i Danmark, f.eks. i butikker som Gekås Ullared. Dog er det også sådan, at mange steder er prisniveauet det samme som i Danmark, og mange steder er priserne reguleret i SEK, så priserne svarer til de danske priser i DKK, selvom kursen er rigtig god. Men nogle mærker, især lokale mærker, kan være billigere end i Danmark, når man tager den lave kurs i betragtning – lige nu er den svenske krone nede i 0,70, og derfor skal du jo huske at trække 30% fra, når du kigger på de svenske priser i fht. danske kroner.
   Denne artikel skriver lidt om, hvor man kan spare penge, hvis man shopper i Sverige: https://www.bt.dk/forbrug/danskere-flokkes-til-sverige-her-kan-du-opnaa-enorme-besparelser
   Jeg håber, du blev lidt klogere af mit svar, eller er du altid velkommen til at skrive igen.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Anne sofie says:

  Hvad tid lukket butikkerne om lørdagen?

  • Maja says:

   Hej Anne Sofie
   Tak for din besked og din interesse. Jeg kan ikke sige dig, hvornår alle butikker lukker, men butikkerne i Nordstan (det store indkøbscenter i Göteborg) lukker kl. 18 lørdag-søndag (åbent 10-18 i weekender, 10-20 man-fre, lidt andre åbningstider i julen, se mere her: https://nordstan.se/oppettider/).
   Der vil være butikker i byen, som har andre åbningstider.
   Jeg håber, det hjalp dig en lille smule, ellers må du endelig skrive igen.
   Ha’ en god tur, hvis du skal afsted.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Malene Bech says:

  Hej ???? vi har i tankerne at tage en tur til gøteborg en søndag, kan du fortælle omkring åbningstider både ift cafeer butikker og kanelrundfarten? Jeg synes ikke jeg kan finde de helt præcis tider på nettet ???? på forhånd tak

  • Maja says:

   Hej Malene.
   Mange tak for din besked og din interesse. Hvis du planlægger en endagstur er søndag måske ikke den bedste dag at tage afsted, da færgen ikke sejler søndag morgen (først kl. 11.50), når det ikke er højsæson længere – dvs. I kan lige nå en tur på søndag d. 11/8 med sommer-sejlplan, hvor færgen sejler fra Frederikshavn kl. 8.15 – så hvis det er nu, I skal afsted, så går det fint!
   Mht. kanalrundfart, så sejler de dagligt i perioden 12. april til 13. oktober på den ‘almimdelige’ rundfart rundt i byen. Det er super hyggeligt, og man sejler under en masse broer og ser byen fra vandet. Du kan se mere om turen her: https://www.stromma.com/sv-se/goteborg/sightseeing/batsightseeing/rundtur-paddan/ – forl evt. fanen med tidstabel ud for at se nærmere på tiderne – men de sejler næsten hele tiden.
   Mht. åbningstider i butikker kan jeg se, at Nordstan har åbent fra 10-18: https://nordstan.se/oppettider/ Nordstan er det store shoppingcenter midt i byen med mange forskellige butikker. Nordiska Kompaniet har åbent fra 11-16 om søndagen: https://www.nk.se/goteborg/oppettider/. De fleste større butikker har åbent søndag, men der vil sikkert være nogle af de små, som holder lukket – jeg har desværre ikke info om alle butikker. Mht. caféer, så vil jeg tro, at de har åbent om søndagen – men det kan jeg ikke sige 100% sikkert – der er mange caféer, så I vil helt sikkert finde et hyggeligt sted, der har åbent, hvis I kommer derover en søndag.
   Jeg håber, I får en rigtig god tur, hvis I tager afsted.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Aarup says:

  Kan jeg ikke købe en single kahyt på tilbud?
  Kan jeg se hvor i skibet jeg booker kahyt?
  Er der elevator jeg har fået nyt knæ

  • Maja says:

   Hej!
   Tak for din besked. På overfarten til Sverige, som tager omkring 3 timer og 15 minutter, er det kun på vores mindste færge på ruten (Stena Vinga), hvor det er muligt at booke en kahyt på overfarten. Her kan du f.eks. booke en standard, 2-køjes kahyt m/havudsigt med to enkeltsenge. Kahytten har brusebad og toilet. Sengetøj og håndklæder er i kahytten. den koster 495,- Du kan booke den online sammen med færgebilletten, men altså kun på Stena Vinga. Du kan også booke en hvilestol på alle færger. Der er elevatorer på alle vores færger.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Anette Thomsen says:

  Hvordan kommer man fra Stena Line terminal og til nordstaden?
  Kan man købe flere billetter på den app til sporvognen?

 • Hanne Knudsen. says:

  Hvad koster det med færgen retur dagen efter?
  Kunne godt være at vi har lyst til en overnatning efter al det shopping.

 • Lotte Christensen says:

  Hej Maja, jeg har lige et par spørgsmål, som jeg håber, du kan svare på. Vi er en familie (2 voksne og 3 børn i alderen 8-11 år), som har planer om en endagstur til Gøteborg i uge 8.
  Vi er i tvivl om, hvor lang tid vi kan bruge i Gøteborg, når målet med turen er, at vi skal shoppe med børnene. Vil du anbefale 4 eller 6 timer? Derudover kan du måske svare på, om der er noget vi absolut MÅ vise børnene, når vi er i byen? Hvor vil du anbefale os at shoppe, når der skal shoppes tøj til især de to piger på 8 og 11 år? Måske skal der også shoppes lidt interiør/nips til pigeværelserne – hvor kan du anbefale os at shoppe? Skal vi tage sporvogn (er det dyrt?) eller kan vi sagtens nå det på gåben?
  Lige et sidste spørgsmål: Når man bestiller morgenbuffet og dagens ret til turen, er der så drikkevarer inkluderet i aftensmaden? Håber, det er ok med de mange spørgsmål. Vh Lotte

  • Maja says:

   Hej Lotte.
   Mange tak for din besked og din interesse. Det lyder dejligt, at I skal på endagstur til Göteborg. Du er naturligvis meget velkommen til at stille spørgsmål, jeg vil prøve at besvare dem efter bedste evne 🙂
   Jeg vil anbefale, at I er der 6 timer. det tager altid lidt tid lige at finde ud af, hvor man skal hen, når man ankommer og så skal I også huske, at I skal være ved færgen senest 30 minutter før afgang, når I skal hjem igen.
   Hvis I primært vil shoppe, så synes jeg, at I skal tage til Nordstan, som er et shoppingcenter med en del forskellige butikker. Det ligger centralt, og I kan gå dertil på 20-30 minutter eller tage en sporvogn fra Masthugstorget (Lige uden for færgeterminalen). I skal stå af ved Brunnsparken, hvis I vil tage sporvognen, og der går 3 forskellige sporvogne dertil (3, 9 og 11) (husk dog at tjekke, at I kører i rigtig retning:-)) Hvis I vil tage sporvognen, koster en billet 28 kr på voksen og 21 kr pr barn (7-19 år) – men I kan også gå derhen og se lidt af byen samtidig.
   Der er også en del forskellige butikker i Kungsgatan, som er en gågade ikke langt fra Nordstan, som I kan vælge at gå igennem på vej til eller fra færgen. Du kan f.eks. finde lidt mere inspiration til shopping i Göteborg her: https://blog.stenaline.dk/sverige/shopping-i-goteborg/

   Lidt afhængigt af vejret er der en rigtig fin park midt i byen også, som ligger lidt bag ved Nordstan, her er det hyggeligt at gå en tur, men hvis der er dårligt vejr er det jo ikke så meget ved. Ellers vil jeg klart anbefale Universeum, som er en slags blanding mellem eksperimentarium, regnskov, akvarium, terrarium og legeland, det er rigtig godt, men der skal man nok bruge det meste af dagen, så der er svært at nå både en masse shopping og Universeum på en dag (børn kommer gratis ind i Universeum, hvis I viser jeres rejsebevis fra Stena Line). Ellers er der også Naturhistorisk museum, som er gratis for alle – men her kan man også let bruge nogle timer.
   Mht. morgenbuffet ombord: Her er der kaffe, the, juice og sodavand ad libitum inkluderet. Med dagens ret er der et styk sodavand inkluderet.

   Jeg håber, du kan bruge mit svar – og så håber jeg, at I får en rigtig god tur!

   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Ruth Corfitzen says:

  Vi skal til Sverige om nogle dage, jeg ved, at der kan købes billetter til sporvognen på Stene Line, kan der købes en enkelt billet, så man går til Norstan, og tager sporvognen retur til Stene Line.

 • Inger jensen says:

  Hej er ved at planlægge en tur til gøteborg, vil lige hører om man kan købe nielens jord ombord på færgen

  • Maja says:

   Hej Inger.
   Tak for din besked. Det lyder dejligt, at du skal en tur til Göteborg. Jeg må desværre meddele dig, at vi ikke forhandler Nilens Jord-produkter om bord på vores færger.
   Du kan se vores tilbudskatalog her: https://www.stenaline.dk/til-sverige/vores-faerger/bordershop – måske er der noget andet, der kan friste?
   Ha’ en rigtig god tur.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Claus Kruse Christensen says:

  Hej Maja.
  Sidde og tænker på en tur til Gøteborg, med børn og kone. Så kom vi til at tænke på hvad id skal man have med. Skal man have noget med. Børne er 3 og 16 år

  • christian says:

   Hej Claus,
   Alle skal som udgangspunkt medbringe ID – her kan både et dansk kørekort og pas bruges. Dog kan børn under 16 år, som rejser med egne forældre, rejse på forældrenes ID.
   Så med andre ord er det nødvendigt for både din kone, dig og jeres 16-årige at medbringe ID.
   MVH Christian

 • Emilia says:

  Hej

  Er butikkerne åbne om søndagene? f.eks Norstand?

  • Maja says:

   Hej Emilia.
   Ja, de fleste butikker har åbent om søndagen, nogle dog først fra kl. 12, men de fleste i Nordstan har åbent fra kl. 10. Dog er der butikker, som holder søndagslukket også.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Inge Sørensen says:

  Hej Maja
  Har butikkerne åbent store bededag og er Nordstan i gå afstand fra Stena terminalen
  Hilsen Inge Sørensen

  • Maja says:

   Hej Inge.
   Tak for din besked. Butikkerne har åbent store bededag i Sverige, da det ikke er en helligdag her.
   Nordstan ligger ca. 1,8 km fra Stena Lines terminal, og det vil tage 20-25 minutter at gå derhen.
   Foretrækker du sporvognen, kan du gå via gangbroen ud af terminalen, så kommer du til sporvognsstoppet Masthuggstorget, og herfra kan du tage sporvogn 3, 9 eller 11 mod centrum og stå af ved stoppet ‘Brunnsparken’, så kommer du af lige over for Nordstan.
   Jeg håber, du får en god tur, hvis du tager af sted.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Elodie says:

  Mange tak for forklaringen 😊

 • Rolf says:

  Mange tak ???? KH Jeanette