Sydengland

Bilrundtur i Sydengland

England og øvrige ruter | 13 kommentarer

Skønne sandstrande, slanke palmer, næsten subtropisk klima og frodigt landskab. Kombineret med charmerende kystbyer og dramatiske klipper. Man skulle ikke tro det, men ikke desto mindre byder Sydengland på alt dette og meget mere.

Tag på en fantastisk bilrundtur til nogle af de smukkeste byer og steder i Sydengland: Cotswolds, Bath, Lands End, Devon og måske en tur til Isle of Wight?

Det er let at tage bilen med til England med Stena Lines rute fra Hoek van Holland til Harwich. Der er kun 665 km fra grænsen og til Hoek van Holland, hvorfra færgen sejler, og selve sejladsen tager kun 6,5 timer. Imens kan I slappe af, nyde et lækkert måltid mad, shoppe og nyde livet og den skønne havluft. Eller tage en natsejlads og udnytte tiden til at sove, så I kan vågne friske op om morgenen i Harwich, parat til eventyr i det engelske landskab.

Her er et forslag til, hvordan I kan tilbringe 7-10 dage i Sydengland.

Start f.eks. med at tage et par dage til Bristol, hvorfra I kan køre på udflugter eller se nogle af byens seværdigheder, som f.eks. Clifton Suspension Bridge, den smukke bro over Avon-floden, eller oplev Cabot Tower, hvor I kan få god motion af opstigningen og derefter nyde den mest fantastiske udsigt over området.

Fra Bristol kan I køre ud i det engelske landskab og opleve ægte landsbyidyl i Cotswolds, som vi kender det fra tv-serien Barnaby. Naturen er helt fantastisk her, faktisk er landskabet blevet udnævnt til “Area of Outstanding Beauty” af den engelske regering. Og gå ikke glip af “Cotswolds Venedig”, som den idylliske landsby Bourton-on-the-Water er kendt som. Her kan I nyde en frokost eller udforske byen med de skønne små broer over floden.

De berømte romerske bade i byen Bath

De berømte romerske bade i byen Bath

Dagen efter kan turen fortsætte til Englands smukkeste by, Bath. Byen er især kendt for de berømte romerske bade, som helt klart er et besøg værd. Derudover kan man se seværdigheder som Jane Austens hus, The Circus og the Royal Crescent, som er et fantastisk halvmåneformet bygningsværk, og en af de største turistattraktioner i Bath. Tag en overnatning i Bath eller fortsæt til landsdelen Devon.

Brug en dag på at se halvøen Cornwall. Landskabet her byder på dramatiske og forrevne klipper. Se St. Michael’s Mount, som stikker op af havet. Kør ud til Englands vestligste punkt, Lands End.  Her ligger ruinerne af borgen, hvor King Arthur i følge sagnet skulle være født – og ved foden af klippen kan I finde Merlins hule.

St. Michael's Mount

St. Michael’s Mount

Herefter kan I køre et smut byen St. Ives, som er smukt beliggende ved kysten. Her kan I bl.a. besøger Millennium Gallery, som er et imponerende galleri med mange skiftende udstillinger.

St. Ives smukke kyst

St. Ives smukke kyst

Afsæt en dag til et besøg i New Forest National Park. Den sjældne blanding af åbent hedelandskab og skovlandskab gør det til et helt unikt sted, som ikke har ændret sig meget gennem mange århundreder. Beaulieu Palace House and Gardens er også et besøg værd, især hvis I er haveinteresserede, da dette er en usædvanlig smuk og farvestrålende en af slagsen. Ellers kan I lægge vejen forbi seværdigheder som klosterruinen og automobilmuseet. Kør herefter til Portsmouth, hvor I kan overnatte på et af de mange hyggelige hoteller.

Kystlinje på Isle of Wight

Kystlinje på Isle of Wight

Dagen efter kan I tage en smuk sejltur til Isle of Wight. Her ligger Osbourne House, hvor Dronning Victoria foretrak at holde sine ferier. Den royale bolig ligger smukt ud til havet, og den er fyldt med kongefamiliens minder og er meget autentisk. Øen byder også på nogle af de mest fantastiske strande, forlystelsesparken Robin Hill Adventure Park og masser af muligheder for aktiviteter. Hvis I er til vandring, cykelture, kanosejlads eller ridning sætter Isle of Wight med sit lune klima og storslåede kystlinje de helt perfekte rammer. Der er også gode shoppingmuligheder inden for kunsthåndværk og lokaltproducerede fødevarer.

Sejl tilbage til fastlandet og se Portsmouth, hvor I f.eks. kan besøge Historic Dockyard med Lord Nelsons berømte flagskib HMS Victory. Og gå ikke glip af D-Day Museet, hvor I kan se krigens historie fra 1940-1944 illustreret på en moderne udgave af Bayeuxtapetet.

Brug en formiddag på afslapning, hygge eller shopping i de mange fine specialbutikker i Portsmouth og spis en lækker frokost i byen. Herefter kan I køre en tur til Brighton, som er Londonernes foretrukne ferieby. Se den skønne havnefront med den lange mole med forlystelser, der går direkte ud i vandet. Byen byder også på et væld af seværdigheder, pubs og små forretninger.

Solnedgang ved Brighton Pier

Solnedgang ved Brighton Pier

Ovenstående er et forslag til, hvordan I kan kombinere nogle af de fantastiske seværdigheder, der findes i Sydengland. Der er meget mere at se, hvis I har flere feriedage at tage af. Vi vil senere komme med flere forslag her på bloggen, så kig forbi og bliv inspireret!

Et par gode råd til bilferie i Sydengland:

 • Bedste rejsetid er sommerhalvåret – vejret i England er nogenlunde som i Danmark, dog med et generelt lunere klima i Sydengland.
 • Det kan være en god idé at booke overnatning hjemmefra, især hvis I holder ferie i august, da mange englændere holder ferie på denne tid – og gerne i Sydengland. Et godt alternativ til hoteller er B&B, som er meget udbredt i England.
 • Venstrekørsel! Husk, at trafikken i England er ‘omvendt’ – men det vænner du dig dog forbløffende hurtigt til.

 


 • Jørn Mølvad says:

  Vi overvejer at tage rundt i England, som en del af en større tur rundt i Europa
  Vi planlægger at være 1mdr. I England, Irland. Hvordan er det at kører med en campingvogn med en brede på 249 cm, vi regner med at tage de større veje og så lave baser forskellige steder og så kører ud derfra.
  Spørgsmål er om vejene i England er beskrevet som i Danmark, hovedvejen hvor der er god brede på vejene rød rute, hvorimod de gule og sorte ruter er mindre.

  Kan man booke kombi billetter til færgerne, således at man kan booke hele turen i England, Irland og derved lave en billigere tur.

  • Maja says:

   Hej Jørn.
   Tak for din besked – jeg beklager det sene svar, den var smuttet for mig. Vi sælger ikke billetterne billigere, hvis man kombinerer ruterne, men man kan sagtens købe alle billetterne samlet – og det vil i langt de fleste tilfælde være billigst at booke billetterne hurtigst muligt. Du kan finde de billigste priser på http://www.stenaline.dk/lavpriskalender, hvis du er fleksibel, kan du ofte spare penge på billetterne.

   Jeg har desværre ikke så stort kendskab til beskrivelserne af vejene i hverken England eller Irland, men måske kan du finde lidt hjælp her: https://www.visitbritain.com/dk/da/planlaeg-din-rejse/rejse-rundt-i-storbritannien/rejse-i-bil ellers prøv at søge lidt på internettet.

   Jeg ønsker jer en rigtig god rejse, når I kommer afsted.

   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Jørn Alsted says:

  Hej Har du nogle råd mht at køre i egen bil i England eller leje en højtestyret bil?
  Venlig hilsen
  Jørn Alsted

  • Maja says:

   Hej Jørn.
   Mange tak for din besked. Jeg tror, det er lidt en smagssag, hvad man gerne vil. Hvis man skal på bilferie – evt. camping, så er det rart, at man kan pakke bilen hjemmefra og køre afsted og tage færgen over, så har man alle de ting med sig, som man skal bruge til turen, og man har sin egen bil med sig, som man kender.
   Hvis man ikke ønsker den længere vej med færge, så er det jo nemt at flyve til Storbritannien og leje en bil – men man kan jo ikke have så meget med sig, hvis man tager flyet, så det kan sætte nogle begrænsninger, hvis man f.eks. gerne vil på camping. Man skal selvfølgelig lige vænne sig til at køre i en højrestyret bil, men man skal jo vænne sig til at køre i den modsatte side af vejen også, så uanset, hvad du vælger, så vil man lige skulle vænne sig til trafikken.
   Jeg kender desværre ikke priser for at leje bil etc., men det må man kunne google sig frem til på netttet.
   Jeg håber, du får en rigtig god tur, hvis du vælger at tage til England – og vi vil glæde os til at byde dig velkommen om bord, hvis du vælger at tage færgen.
   Mvh. Maja / Stena Line

 • Susan says:

  Hej Maja. Hvis jeg kører fra Danmark til hook Van Holland via Google Maos rute, ved du så om jeg skal igennem tunler på vej. Jeg spørger fordi jeg er rædselsslagen for tunler

  • Maja says:

   Hej Susan.
   Tak for din besked. Hvis du kører af den vej, som Google Maps foreslår, som går igennem Hamburg, så kommer du gennem en tunnel under Elben, som er ret lang.
   Jeg vil tro, at der er alternative ruter, men jeg har desværre ikke indblik i, hvor og hvordan man finder frem til dem, da jeg ikke umiddelbart kan se det på Google Maps.
   Jeg håber, du kan finde en løsning.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Pia Jensen says:

  Hej Maja.
  Det lyder rigtig spændende mht sydengland og biltur.
  Vi har en hund – enten skal den passes, hvis vi skal afsted eller osse skal den med.
  Mht sidstnævnte – er det så overhovedet en mulighed at finde steder at overnatte?
  Mvh Pia Jensen, Køge

  • Maja says:

   Hej Pia
   Tak for din kommentar. Jeg har desværre ikke selv hund, og jeg har aldrig selv rejst med en hund, og jeg har derfor ikke sat mig ind i, om det er muligt at overnatte med hund nogle steder.
   Men jeg ved, at du kan ha’ hunden med på færgeoverfarten. Her koster det 134 kr. at tage hunden med, og den kan enten opholde sig i jeres bil, eller den kan komme i en slags “kennel”, som er et slags bur, den kan være i under overfarten.
   Jeg skal se, om jeg kan finde noget information om reglerne for at ha’ hunde med på hotel mv. i Sydengland. Ellers er camping måske en mulighed?
   Uanset hvad I gør, så håber jeg, I får en rigtig god tur.
   Ha’ en skøn sommer!
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Anette Kim Nielsen says:

  Hej Maja
  For mange år siden rejste jeg med mine forældre rundt i sydengland og Cornwall. Der var der rigtig mange Bed og Breakfast i små private hjem, hvor man kunne overnatte. Der lå nærmest 5 i hver gade i hver by. Findes de stadig eller skal man finde de “private” som er på de forskellige websites

  Hilsen
  Anette

  • Maja says:

   Hej Anette.
   Tak for din besked. Der er stadig mange Bed & Breakfast rundt omkring i Sydengland i private hjem, hvor man kan være heldig at der er plads, når man kommer forbi, men mange af disse er også tilknyttet websites, så man herigennem kan booke på forhånd. Lidt afhængig af hvor fleksibel, du er, og hvordan du kan li’ at planlægge din rejse, så ville jeg nok vælge at booke steder på forhånd, især hvis du rejser med familien – men hvis du godt kan li’at tage det lidt, som det kommer, så tænker jeg nok, at du kan overnatte flere steder uden at ha’ booket på forhånd. Rigtig god tur, hvis du skal ud at rejse i sommer!
   Mvh. Maja / Stena Line

 • Til Flemming. Det bliver nok for langsommeligt at køre på landevej hele vejen til Hoek Van Holland, men fra Jylland kan man køre ad B5 fra Süder Lügum til Heide og tage færgen over Elben, den udgår fra Glückstadt – en lille rute, som ikke koster mange basører at benytte.

  På den anden side af Elben kan man så fortsætte ned til Bremen, og køre på motorvejen der. Herefter er der forskellige muligheder for at køre ad mindre veje gennem Tyskland, men der løber hurtigt et par timer ekstra på køretiden, hvis man benytter sig af det. Men er du til eventyr, så kig på kortet, og stol på, at de veje der er på kortet også er der i virkeligheden 😉

  Gennem Holland ville jeg holde mig til motorvejene. Holland er tæt befolket, og tæt trafikeret.

 • Flemming Palle says:

  Hej Maja. Vi er 7 personer, som planlægger en ferie i Sydengland i perioden 8/8 til 19/8 2015, hvor vi skal køre i bl.a veteranbiler. Vi starter turen i Dover og sætter så kursen mod Lands End og retur. Skal vi booke overnatning på Bed and Breakfast hjemmefra? Har du forslag til kørselsrute på landevej til Holland eller Calais, Frankrig?

  • maja says:

   Hej Flemming.
   Jeg beklager, at jeg ikke svarer på din besked før nu! Det lyder som en rigtig spændende tur, I skal ud på.

   Jeg må sige, at jeg desværre ikke har nogen god kørselsvejledning til Holland eller Calais på landevej. Mht. at booke bed and breakfast hjemme far, så synes jeg, at det er en rigtig god idé, da det giver en god ro på turen, at det er på plads allerede fra starten. Især når I er 7 personer, det kan være svært at få plads til 7, hvis I kommer “uanmeldt”, og jeres ferie ligger også i englændernes ferieperiode, så der kan være mange om buddet.

   Jeg håber, I får en rigtig god tur!

   Mvh. Maja Petersen