Efterår i Norge

10 idéer til en skøn og aktiv efterårsferie i Norge

Norge | 8 kommentarer

Efterårsferien blev tidligere kaldt Kartoffelferien, fordi det var på den tid, hvor alle skulle hjælpe hinanden med at tage kartofler op. Nu slipper de fleste børn og voksne for al maset med kartoflerne, men ferien er der heldigvis stadig – og ligesom kartoflen, kan efterårsferien bruges til mange forskellige ting! Her er 10 tips til, hvad du kan bruge din efterårsferie på, hvis du tager til skønne Norge og nyder ferien.

Vandring i fjeldet

Tag færgen til Oslo og kør fx Norefjell, eller længere op til Hafjell, Skeikampen eller Hemsedal. Her kan du bo godt og tage på vandreture ud i fjeldene. Flere steder er der afmærkede ruter og masser af muligheder for at gå kortere eller længere ture. Og der er rig mulighed for afslapning og hygge efter en god fjeldvandring!

varde

Forlæng badesæsonen

Et besøg i et badeland er altid et godt alternativ på en efterårsdag – og ungerne elsker det! Hvis du hører til de hårde hunde, kan du jo også sagtens stadig tage en dukkert ved en af Norges smukke strande!

Tag på ridetur

At ride er en fin måde at færdes i naturen på – uanset om du vil bruge nogle få timer eller flere dage på en hesteryg. Der er mange ridemuligheder i Norges smukke natur, både i skoven og på fjeldet.

vandfald

Prøv fiskelykken

Prøv fluefiskeri eller gør det helt enkelt og tag hele familien med ud og fiske med krog og madding. Der er muligheder for fiskeri mange steder i Norge.

Pluk svampe

Når du er ude at gå i Norges skove, så tag en kurv med og pluk nogle af efterårets lækre svampe. Der er mulighed for at finde kantareller og mange andre gratis godbidder! Husk dog svampebogen!

kantareller

Tænd et bål

Mellem 15. september og 15. april må man tænde bål i Norge. Pak rygsækken med pølser, snobrød og marshmallows og nyd et udendørs måltid.

Tag på telttur

Med behagelige temperaturer og mindre insekter end om sommeren, er efterårsferien som skabt til at overnatte i telt. Uanset om du tager på campingplads eller bare en enkelt nat i skoven, så er der garanti for en uforglemmelig oplevelse for børnene.

Sejl i kano

I kano eller kajak får du nærkontakt med naturen, og Norges flotte omgivelser er de helt rette for en fantastisk kanooplevelse. Du kan leje kano eller kajak mange steder i Norge.

kajak

Pluk bær

Multebærsæsonen varer helt til den første nattefrost og hvis du tager på tidlig efterårsferie, kan du også nå at plukke de sidste tyttebær, og tager du tidligt på efterårsferie, kan du også plukke tyttebær.

Cykeltur eller MTB

Tag cyklen med til Norge og kør på nogle af de smukke ruter du finder mange steder i Norge. De fleste steder kan langrendssporene anvendes til cykling uden for skisæsonen, og de er som skabt til en flot tur. Hvis ikke du selv har en cykel, så er der mange steder mulighed for at leje cykler lokalt. I Trysil er der fx masser af fede, nye baner i Trysil Bike Arena. Find ophold i Trysil

MTB


 • Pia Olesen says:

  Hej,
  Vi overvejer Norge i uge 42 2018 med to børn på 11 og 14 år. Vi kan sejle fra enten Frederikshavn eller Hirtshals. Hvilket område i Norge vil I anbefale (Har ikke tidligere være i Norge).
  Mvh Pia

  • Maja says:

   Hej Pia
   Tak for din besked. Det lyder dejligt, at I overvejer at tage til Norge til efteråret. Der er mange flotte steder i Norge, og der er mange muligheder for forskellige aktiviteter. Nu ved jeg ikke, hvad I interesserer jer for. Der er mange smukke naturoplevelser i Norge – fx er der meget smukt omkring Hardangervidda nationalpark. Men der er masser af flotte steder! Du kna finde inspiration på visit norways website: https://www.visitnorway.dk/. Hvis I er til MTB og andre aktiviteter er Trysil også et fint sted med mange muligheder for at være aktive som familie – dog skal man lige undersøge, om der er åbent i uge 42, da det er i slutningen af sæsonen. Du kan læse om min tur her på bloggen her: https://blog.stenaline.dk/norge/mtb-cykling-og-kanosejlads-i-smukke-trysil/
   (der er bestemt også til store børn, selv om jeg var afsted med mine mindre drenge – større børn vil få endnu mere ud af sådan en tur!)
   Hvis I er til kultur og seværdigheder er Oslo også rigtig fint – og der er også muligheder for både naturoplevelser og for aktiviteter, fx i Oslo Sommerpark.
   Stena Line sejler til Oslo fra Frederikshavn, du kan finde de bedste priser i vores lavpriskalender her: https://www.stenaline.dk/lavpriskalender
   Jeg håber, du finder noget, du kan bruge 🙂
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Julie Bentzon says:

  Hej, er hytterne i Jotunheimen åben. Vi vil gerne vandre fra Gjentebu ogrundt om sørn Gjente fra hytte til hytte og gå bagagen sejlet. Er der åbent i uge 42?

  • Maja says:

   Hej Julie. Jeg kender desværre ikke til hytterne i Jotunheimen, men det lyder rigtig dejligt. Jeg har kigget lidt rundt på google og har fundet dette: http://www.gjendebu.com/gjendebu_no/index.php – men de har desværre kun åbent indtil midt i september – måske gælder det alle stederne? Det kan jo falde sne fra midt i oktober nogle stedet i Norge, det skal man lige være opmærksom på. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, men jeg håber, du finder noget andet, der kan passe til en skøn efterårsferie i Norden. Mvh. Maja / Stena Line.

 • Runi says:

  Hej vi påtænker at tage til Trysil i uge 42, men kan læse at liften til toppen lukker der omkring. Hvilke andre ting kan man foretage sig i det område i uge 42. Vi er 2 familier som gerne vil de aktive liv

  • Maja says:

   Hej Runi
   Tak for din besked. I uge 42 er liften til toppen desværre lukket (lukker i uge 41), og det er slut for sæsonen med aktiviteter på elven (pga. at det er for koldt). Man kan cykle på MTB-stierne indtil sneen kommer – de bliver ikke lukket, men når der kommer sne, bliver det både for glat og koldt at cykle der. Og der er mulighed for, at der kan komme sne allerede i uge 42. Men det er fortsat rigtigt flot på fjeldet på den årstid, så der er mulighed for gode vandreture i fjeldet. Hotellet ved foden af fjeldet – Radisson Blu er åbent og der kan man surfe, bade, bowle og spise i deres restaurant/café, hvis man har lyst til det (selvfølgelig mod betaling).
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • henrik nielsen says:

  kommer der noget med rundrejse med mc.til næste år.eks. over til Sverige fra Frederikshavn hjem fra Norge

  • maja says:

   Hej Henrik
   Mange tak for din besked og din interesse. Lige pt arbejder vi ikke på noget med mc specifikt, men Stena Line har nogle forslag til rundture med bil, som man kan tage på, se her: http://www.stenaline.dk/bilrundture. Der er intet i vejen for, at man kan tage turene på motorcykel i stedet for med bilen.
   Ha’ et skønt efterår!
   Med venlig hilsen Maja Petersen / Stena Line