Oslo

En dag i Oslo – det skal du opleve!

Norge | 18 kommentarer

Smukt omgivet af skove og søer er Norges hovedstad hjemsted for en bred vifte af friluftsaktiviteter, og samtidig er den et kulturelt og økonomisk knudepunkt. Oslo er en af Europas hurtigst voksende hovedstæder med en skyline, som hele tiden ændres for at tilpasse sig det voksende indbyggertal.

Har du også lyst til at besøge den spændende og hyggelige lille storby, som har det hele? Her er forslag til, hvad du kan bruge en dag på i Oslo.

Tager du til Oslo med Stena Line på et MiniCruise med udrejse mandag aften, får du en skøn nats søvn om bord. Stena Saga ligger til i Oslo kl. 7.30 tirsdag morgen, og så har du hele tirsdagen til sightseeing i Oslo indtil du sejler hjemad kl. 19.30 – og får endnu en nat om bord, inden du er hjemme i Danmark kl. 7.30 onsdag morgen. Du har samme kahyt på udrejsen og hjemrejsen, så du kan lade dine ting stå i kahytten, mens du ser på Oslos seværdigheder.

Du kan spise en lækker morgenbuffet om bord, inden du går i land, så er du mæt og klar til at komme ud og opleve byen. Stena Line sejler lige til hjertet af Oslo, så du kommer let omkring til fods.

Start f.eks. med at se Akerhus Fæstning, som ligger lige ved fjorden.  Fæstningen er næsten 700 år gammel, og ligger på en bakke med en fremragende udsigt over Oslofjorden. Det er gratis at gå rundt og kigge på fæstningen, og den er klart et besøg værd.

 

Akerhus Fæstning

 

Herefter kan du gå over til Oslos Operahus, som ligger på den modsatte side, også ud til fjorden. Den smukke bygning er ikke bare kendt for sine operaer og balletter, men også for sin arkitektur og smukke design. På en varm dag kan stikke fødderne i fjorden – da operahusets sider går lige ned i fjorden. Det er også gratis at udforske operahuset – men skal du opleve en koncert eller en opera, skal du naturligvis betale for det. Der er også en skøn udsigt over fjorden fra toppen af operahuset, som du ikke bør gå glip af!

 

operahuset

 

Herefter kan du gå lidt ind ad i byen, op til Karl Johan Gate, som er hovedstrøget i Oslo. Her er der masser af butikker, hoteller og restauranter, og for enden ad gaden ligger slottet, hvor kongefamilien bor.

 

kongeslottet

 

Holmenkollen skal du besøge! Det tager bare 20-30 minutter at komme dertil. Tag T-banens linje 1 i retningen mod Frognerseteren, og stå af ved stoppestedet ”Holmenkollen”. Herfra er der ca. 5 minutters gang. Bare udsigten fra T-banen er turen værd! Området ved Holmenkollen ligger ud til Nordmarka, som er et stort rekreativt område i byen Tryvann og Frognerseteren er gode udgangspunkter for vandreture både sommer og vinter.

 

holmenkollen2

 

Holmenkollen Skimuseum og skihop er en fejring af Norges skihistorie, som går 4000 år tilbage. Udsigten fra tårnet er fantastisk – og du kan endda prøve kræfter med en svævebane, Kollensvevet, som giver dig en fornemmelse af at hoppe som de rigtige skiløbere!

 

 

Når du har set Holmenkollen, kan du tage ned i centrum igen og udforske bylivet. Tag f.eks. ned til Aker Brygge, som er en ny bydel med en promenade ved havnen. Her finder du mange restauranter og barer og om sommeren kører et lille ’hop-on, hop-off’-tog rundt, som man kan springe på, hvis man lyster – mod betaling, forstås! Men sødt ser det ud, også selvom man ikke springer på det.

 

vejskilte

 

Lyst og tid til mere sightseeing? Tag T-banen eller Trikken til Frognerparken, eller Vigelandsparken, som den også kaldes, og se de fantastiske skulpturer. Vigelandsparken er Oslos mest besøgte attraktion, og den huser 212 bronze- og granitskulpturer designet af Gustav Vigeland.

 

vigeland2

 

Gå rundt i parken og se skulpturerne eller besøg Vigeland-museet – eller måske begge dele, hvis tiden er til det. Parken er et skønt område, hvor mange af Oslos indbyggere også ynder at holde til, når de har fri – og mange tager herned og soler sig om sommeren.

Hvis du når at få set alt dette på din dag i Oslo, så kan du vist ikke klemme meget mere ind i programmet. Men så har du også fået set en god del af Oslos mest berømte attraktioner. Der er dog flere seværdigheder at komme efter, hvis du har flere dage!

 

skyline

 

Bonusviden: Fakta om Oslo

 • Selvom Oslo har ry for at være en dyr by, så kan du faktisk godt finde gode restauranter, hvor du kan spise godt – til billige priser. Og der udvalget varierer lige fra vietnamesisk, kinesisk og indisk til traditionelle norske retter og mexicanske specialiteter. Mange af restauranterne ligger i centrum, så de er lette at komme til, når du er ude og se på byens seværdigheder. Se det store udvalg af billige restauranter i Oslo.
 • Oslos skyline forandrer sig hele tiden, da nye bygninger konstant skyder op i den voksende by.
 • Oslos Operahus er et af hovedstadens store vartegn. Gulvarealet er på størrelse med 4 fodboldbaner og mere end 10 millioner mennesker har besøgt operahuset siden det åbnede.
 • Med 454 km2 er Oslo faktisk en af Europas største hovedstæder, men den har et af de laveste indbyggertal, der er kun 624.000 indbyggere. Så der er plads til at bevæge sig frit i byen. Dog er de 242 km2 dækket af skov.
 • Oslo ligger lige ved Oslofjorden, og der er 40 øer af forskellige størrelser i fjorden, som man kan komme til med færge. Om sommeren er det meget populært at svømme i fjorden.
 • Oslos Nationalmuseum huser bl.a. det berømte billede ”Skriget”, malet af Edvard Munch, som har doneret alle sine værker til byen.
 • Nobels Fredspris bliver hvert år uddelt i Oslos Rådhus den 10. december. Kilde: www.globalblue.com/destinations/norway/oslo/top-10-facts-about-oslo/

 

Bemærk, at dette er et tidligere skrevet blogindlæg, Stena Saga er ikke i trafik.


 • Lotte says:

  Hej.

  Jeg påtænker et Cruise med min 9 årige datter. Men jeg ved ikke hvad jeg skal fylde tiden ud med i Oslo? Noget der er relevant for både hende og jeg?

 • Susanne says:

  Hej
  Vi overvejer et mini Cruise, men jeg er lidt udfordret i fht at sove i en kahyt dybt nede i skibet. Hvilken slags kahytter ligger øverst oppe?
  Vh Susanne

  • Maja says:

   Hej Susanne.
   Tak for din besked. Vi har forskellige typer af kahytter fordelt på dæk 2, 4, 5 og 6. Alle kahytter på dæk 4, 5 og 6 er over vandlinjen. På dæk 4 er der standardkahytter, både 2- og 4-sengs. På dæk 5 er der både standardkahytter og comfort class kahytter. På dæk 6 er der også standardkahytter, comfort class, comfort class plus og Captains Class kahytter, som er de dyreste, men som så også har morgenmad og loungeområde med snacks m.m. tilgængeligt. De eneste kahytter, som ikke er over vandlinjen, er økonomi-kahytterne på dæk 2, som ligger helt nede under bildækket.
   Når du booker, kan du selv gå ind og vælge, hvilken kahyt, du gerne vil bo i. Du kan læse mere om vores kahytter her: https://www.stenaline.dk/vores-faerger/stena-saga/kahytter
   Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til vores kundeservice, hvis du har andre spørgsmål, de har telefonnummer 96200200.
   Jeg håber, I får en rigtig god tur, hvis I kommer afsted.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Nina says:

  Jeg har hørt at der ved en gammel jernbane gård, skulle ligge en masse caféer og spisesteder. Men jeg syntes ikke rigtig, at jeg kan finde frem til det..

 • Merethe says:

  Hej. Hvordan er sengene, er det køjesenge så man skal kravle op eller er de ved gulvet.

  • Maja says:

   Hej Merethe.
   Mange tak for din besked og din interesse. I en standardkahyt til 2-4 personer er der 2 køjesenge, hvor de to er øverst. Så hvis I er to personer, der sover i en kahyt vil begge kunne ligge i en underkøje. Man kan også vælge at opgradere sin kahyt mod betaling og få en dobbeltseng, der er forskellige muligheder, som man kan se ved booking – eller du kan se alle vores kahytter her: https://www.stenaline.dk/vores-faerger/stena-saga/kahytter.
   Jeg håber, du får en god tur, hvis du skal afsted.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Henriette Andersen says:

  Hej
  Er alt “shopping” lukket når man er der om søndagen?

  • Maja says:

   Hej Henriette.
   Tak for din besked. Jeg har kigget lidt på Google, og det ser ud som om mange butikker i Oslo holder lukket om søndagen. Så jeg ville ikke vælge at tage derover en søndag, hvis det er for at shoppe.
   Heldigvis er der mange andre spændende ting i Oslo 🙂
   Jeg håber, du får en dejlig tur, hvis du skal afsted.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Buster says:

  Hej… har i nogen gode ider til ting man skal opleve i Oslo når man har en på 9 og 13 år med på tur… men bliver nu dejligt med at prøve og skulle i land i Oslo for første gang..

  • Maja says:

   Hej Buster.
   Tak for din besked. Du lyder dejligt, at I skal en tur til Oslo. Jeg har lavet en side inde på Stena Lines website, hvor der står noget om aktiviteter for børn i Oslo – nogle af dem er dog mest sommer-aktiviteter, men andre kan bruges hele året. Se her: https://www.stenaline.dk/til-norge/ferie/for-boern.
   Jeg vil foreslå Oslo Reptilpark eller en tur til Vigelandsparken – der er noget at se på for både børn og voksne. Jeg håber, I får en rigtig god tur.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Astrid Harborg says:

  Hej, vi er 4 personer, der skal på et minicruise i september – Tirsdag/torsdag, er der en udbyder på on/off bus tur med start ved terminalen, hvor vi kommer ind, som du kan anbefale?? Venlig hilsen Astrid

  • Maja says:

   Hej Astrid.
   Mange tak for din besked, det lyder dejligt med en tur til Oslo.
   Hvis I skal på MiniCruise med Stena Line er det kun på afgangen mandag aften fra Frederikshavn, hvor man har en dag (tirsdag) i Oslo og derefter retur tirsdag aften, med ankomst i Frederikshavn onsdag morgen. Derfor forvirrer det mig lidt, at du skriver tirsdag/torsdag…
   Stena Line arrangerer ikke hop on/hop off-busser, men google fortæller mig, at der findes den slags busser i Oslo – bl.a. denne: https://city-sightseeing.com/en/69/oslo/74/hop-on-hop-off-oslo. Denne tur stopper bl.a. ved Operahuset, som ligger tæt på Stena Lines terminal.
   Jeg håber, I får en rigtig dejlig tur.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Johnny Kofod says:

  Kære Stena- line. Vil I kontakt mig angående denne tur her da jeg er meget interesseret i den. Mvh Johnny Kofod Tlf.: 28784336