Holmenkollen i Oslo

Oslo: 3 seværdigheder, du ikke må gå glip af!

Norge | Ingen kommentarer

Holmenkollen, Vigelandsparken og Operahuset. Disse seværdigheder er bare en brøkdel af alle de spændende ting, du kan se, hvis du tager på et MiniCruise med en dag i Oslo.

Tag afsted med udrejse mandag aften fra Frederikshavn kl. 18.30. Du bliver indlogeret i en kahyt, som du har under hele turen, og sover der fra mandag til tirsdag, hvor du vågner op i Oslo og fra tirsdag til onsdag, hvor du kommer retur til Frederikshavn kl. 7.30. Du kan lade al din bagage stå i kahytten hele tirsdagen, mens du udforsker Oslos seværdigheder!

Oplevelser

Er du til guidede ture? Tag f.eks. på en bustur rundt og få set de mest populære seværdigheder, samtidig med, at du hører Oslos historie fortalt af en guide (engelsk) eller i høretelefoner i bussen – her kan du vælge dansk.

Med H.M.K. Sightseeing kan du vælge mellem 4 forskellige ture af forskellig varighed og opleve seværdigheder som f.eks. Holmenkollen, Vigelandsparken, Norsk Folkemuseum, Frammuseet eller Kon-Tiki Museet og mere. Se turene med bus med H.M.K. Sightseeing

 

 

Vigelandsparken i Oslo

 

Vigelandsparken

Vigelandsparken er verdens største skulpturpark lavet af en enkelt kunstner, og det er en af ​​Norges mest populære turistattraktioner. Parken er åben for besøgende hele året rundt, og har du ikke allerede været der, har du bestemt en stor oplevelse til gode! Den unikke skulpturpark er Gustav Vigelands livsarbejde med mere end 200 skulpturer i bronze, granit og smedejern, og der er noget helt magisk over at studere de livagtige skulpturer helt tæt på.

Deres udtryk er noget helt særligt, og de efterlader en med en følelse af indsigt i deres følelsesliv. Husk at mærke på skulpturerne af granit – det er helt utroligt, så glatte og underligt varme, de føles.

Vigeland var også ansvarlig for parkens design og arkitektoniske udformning. Vigelandsparken blev hovedsageligt gennemført i årene 1939 til 1949. I parken finder du også en stor legeplads, hvor børnene kan boltre sig.

Du kan komme til seværdigheden Vigelandsparken med bus nr. 20 eller 112 eller sporvogn nr. 12. De kører lige til parkens hovedindgang, og herfra kan du gå igennem parken.

 

 

Holmenkollen

Holmenkollen er den bakke, du kan se på den nordvestlige side af Oslo. Det tager ca. 45 minutter at komme dertil fra byens centrum med offentlig transport, men den er bestemt turen værd!

 

Vigelandsparken i Oslo

 

Holmenkollen støder op mod Nordmarka, som er et af de mest populære rekreative områder i byen. Tryvann og Frognerseteren er gode udgangspunkter for vandreture og mtb-ture om sommeren og for langrendsture om vinteren.

I de smukke omgivelser ligger Oslos seværdighed nr. 1: Holmenkollen Skimuseum og Skihop. Du kan mod betaling komme ind på museet og udforske historien bag Holmenkollen – og i sommerhalvåret kan du også mod betaling prøve kræfter med en tur i svævebane ud fra skihopbanen – hvis du tør!

Du kan komme med offentlig transport til Holmenkollen med t-banens linje 1 i retning mod Frognerseteren. Du skal stå af ved det stop, der hedder Holmenkollen, og derfra er der ca. 10 minutters gang til selve attraktionen. Det er lidt stejlt, men det er bestemt anstrengelserne værd, da udsigten deroppe fra er helt fantastisk.

 

 

Operahuset

Oslos operahus ligger lige ved havnen, og det har et vinklet hvidt ydre, så det ser ud til at stige fra havet. Alle besøgende kan gå op på bygningen og nyde panoramaudsigten over Oslo og fjorden hele året rundt. Et stort vindue på gadeniveau giver dig mulighed for at få et glimt af repetitioner og andre aktiviteter.

 

Operahuset i Oslo

 

Operaen er designet af det norske arkitektfirma Snøhetta, og har modtaget flere prestigefyldte priser. Norges Nationale Opera og Ballet tilbyder et varieret program, og du kan også mod betaling få guidede ture på både norsk og engelsk.

 

 

Lidt praktisk info om turen med Stena Line på MiniCruise med en dag i Oslo

Forplejning om bord:

Når du kommer om bord, kan du nyde lækker mad enten i Restaurant Taste, som serverer buffet inkl. øl, vin, vand, kaffe og the, fra À la Carte-restauranten Metropolitan, fra Steak House eller fra Café Saga. Du kan også vælge at tage din egen mad med – den kan du nyde enten i din kahyt om bord eller på udvalgte fællesområder.

Underholdning om bord:

Om aftenen er der underholdning i C-View, hvor du kan spille med på lykkehjulet og høre musik fra forskellige artister, som optræder live på scenen.

Shopping om bord:

I Taxfree-shoppen om bord finder du er stort udvalg af makeup, parfume, slik, chokolade, alkohol, tobak, legetøj og meget mere. For os danskere er der især noget at spare på slik, men der er også mange tilbud, som skiftes ud omkring hver 3. måned.

Morgenmad:

Du kan købe en lækker morgenbuffet i Restaurant Taste, inden du går i land i Oslo – men du skal forlade færgen allerede kl. 7.30, så måske er det sjovere at sove lidt længere og gå op i byen og finde et listigt sted at nyde lidt morgenmad. Find flere forslag på morgenåbne steder.

 

Stena Line i Oslo

 

Bemærk, at dette er et tidligere skrevet blogindlæg, Stena Saga er ikke i trafik.