Meget mere for pengene - lav svensk kurs

God kurs i Sverige – spar penge på shopping og restaurantbesøg

Sverige | 36 kommentarer

Mangler du en god grund til at tage til Sverige? Så kommer der en her: Kursen. Kursen i Sverige er dejlig lav sammenlignet med den danske krone, og det er til stor glæde for os danskere, når vi besøger vores hyggelige naboland Sverige.

Kursen er i maj 2019 den laveste i 10 år, nemlig lige under 70 (69,74), og det vil sige, at du kan spare over 30% alene på kursen, når du handler i Sverige! Det betyder, at hvis du køber en taske til 1000 svenske kroner, skal du kun betale 700 danske kroner!

 

svensk kurs maj 2019

Svensk kurs maj 2019: Laveste i 10 år!

 

Shopping i Göteborg

Der er masser af gode shoppingmuligheder i Sverige for de shoppelystne. Alene i Göteborg findes der mange forskellige centre med hver deres specialiteter. Du skal bare vælge det, der passer bedst til dit humør, dine behov – og din pengepung. Alle centre ligger ret tæt, og du kan komme til de fleste til fods.

Vælg og vrag mellem eksklusiv mode af lokale og internationale designere, vintage- og genbrugsfund eller velassorterede populære butikskæder. Modebyen Göteborg har en skøn sans for det kreative, som går hånd i hånd med både den musikalske og den kulturelle scene.

Men der er også mere end bare tøj! Tag en tur rundt i de hyggelige butikker og eksklusive boligdesign-shops på den trendy Magasinsgatan, besøg den charmerende bydel Haga med dens mange caféer og små butikker med sjove ting og vintage fund eller udforsk de mere strømlinede butikker nær hovedstrøget Avenyn. Er du interesseret i delikatesser, skal du ikke snyde dig selv for et besøg i markedshallen Saluhallen på Kungstorget og Feskekôrka fiskemarked.

Læs mere om shoppingmulighederne i Sverige

 

05

Masser af gode tilbud og shoppingmuligheder i Göteborg – til en god kurs!

 

Shoppingcentre i Sverige

Der er også mange muligheder for at shoppe i outlets i Sverige. Den lave kurs kombineret med de gode tilbud betyder, at du kan spare mange penge – især på tøj og kendte mærker og på fødevarer. Her er et par forslag til, hvor du kan gå hen og gøre en god handel i Sverige:

Gekås, Ullared

Besøg Skandinaviens største lavprisvarehus og find tilbud, der får fingrene til at krible og bunken i vognen til at vokse med rekordfart.

Find det her: Ullared (100 km fra Göteborg – 33 km fra Varberg)

Læs mere om Gekås

Hede Fashion Outlet

Hede Fashion Outlet ved Kungsbacka er et shoppingparadis bestående af næsten 60 designer-outletbutikker, hvor de fristende tilbud står i kø.

Find det her: Kungsbacka (26 km fra Göteborg – 52 km fra Varberg)

Læs mere om Hede Fashion Outlet

Lager 157

Find gode tilbud på mærkevarer og modetøj. Den lave kurs betyder, at du kan spare mange penge!

Find det her: Kållared (14 km fra Göteborg – 62 km fra Varberg)

Læs mere om Lager 157

Nordstan

Oplev Nordstan, som er et af de største indkøbscentre i Norden og besøg de spændende butikker og caféer i centret.

Find det her: Centralt i Göteborg (75 km fra Varberg)

Læs mere om Nordstan

Sverige er naturligvis ikke kun for de shoppelystne. Der venter mange gode oplevelser på den anden side af Kattegat – og når du kan spare 30% af prisen alene på kursen, finder du mange oplevelser til en rigtig billig pris.

 

08

Lækre gourmet-oplevelser eller billige restauranter med charme – du sparer 30% alene på kursen.

 

Billige restauranter og gourmet-oplevelser til gode priser

I Göteborg finder du ikke mindre end 6 restauranter, som har fået en eftertragtet stjerne i Guide Michelin. Og den lave kurs taget i betragtning, er det faktisk til at komme til at opleve stjernekokkenes madkunst til en god pris!

Dog findes der også et væld af billige restauranter i Göteborg – og her får du virkelig noget for pengene for den lave, svenske krone!

Tag kæresten under armen, hank op i familien eller inviter veninden og tag et smut til Sverige og udnyt den lave kurs! Der er mange penge at spare og rigtig mange gode oplevelser at komme efter.

Rigtig god tur!


 • Lotte Pedersen says:

  Hej Laila
  Vi skal en tur til Sverig på mandag og er lidt i tvivl om
  Hvad kan bedst betale sig at bruge dankort elle have svenske penge med

  Vh
  Lotte

  • Maja says:

   Hej Lotte.
   Tak for din besked og din interesse. Det lyder hyggeligt med en tur til Sverige. Jeg ville altid vælge at tage mit visa/dankort med frem for kontanter, der er ikke mange steder i Sverige, hvor man ikke kan betale med kort, og det er mindre besværligt end at skulle veksle penge. Det koster ca. det samme – du skal bare huske at trække beløbet i svensk valuta fra kortet, hvis du får valgmuligheden.
   Jeg håber, I får en rigtig god tur.
   Mvh. Maja / Stena Line

 • Ulla Madsen says:

  Hej
  Min datter og jeg planlægger en hygge/shoppe tur til Gøteborg her i december, vi vil have en enkelt overnatning. Jeg vil høre hvordan transportmulighederne er fra færge og til Centrum?
  Hilsen Ulla

 • Harryhansen says:

  Hej er det muligt at finde gode juleting til at pynte op med og er de anderledes som i dk

  • Maja says:

   Hej!
   Mange tak for din besked og din interesse. Der findes masser af forskelligt julepynt i Sverige, både i butikkerne og på de forskellige julemarkeder, som findes i hele landet – der er bl.a. flere julemarkeder i Göteborg, hvor det største er i Liseberg. Svenskerne har bl.a. finde julebukke af halm og mange andre fine ting til at pynte op med i julen, bl.a. dyr, nisser og lysestager – og de svenske julemarkeder er absolut et besøg værd. Du kan finde mere information om de svenske julemarkeder her: https://www.goteborg.com/julstaden/ og på stena lines website her: https://www.stenaline.dk/julebyen.
   Jeg ønsker dig en rigtig dejlig juletid og en god jul.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Mette says:

  Vi planlægger en lille juletur til Göteborg med én overnatning. Er det muligt at tage med offentlig transport fra
  Göteborg til Hede Fashion Outlet?

 • Tina schulz says:

  Vi skal til Varberg på fredag d 8/11. Vi vil gerne købe mærketøj ? Er der muligheder i Varberg ? Og vi har masse af kontanter , ikke alle steder man kan bruge dem.

  • Maja says:

   Hej Tina.
   Mange tak for din besked. Jeg har fundet denne liste over butikker i Varberg: http://www.varberg.com/shopping, her kan du selv klikke videre til de forskellige websites og se, hvad de har. Hvis du har bil med, kan du med fordel køre til Hede Fashion Outlet, som ligger 40 minutter i bil fra Varberg. Her kan du købe meget forskelligt mærketøj til gode priser. Og du kan endda få 10% rabat i udvalgte butikker, hvis du viser dit rejsebevis fra Stena Line. Læs mere om aftalen med Hede Fashion Outlet på siden her: https://www.stenaline.dk/til-sverige/ferie/shopping#hede.
   Jeg ved desværre ikke, om de tager kontanter, men jeg vil gå ud fra, at de modtager svenske kontanter i butikkerne i Sverige. Dog skal man være opmærksom på, at der for et par år siden var nogle sedler, der udgik, og de kan ikke bruges mere, så jeg håber ikke, du ligger inde med en masse kontanter, som er udgået. Men det kan man finde ud af, hvis man forhører sig i banken, vil jeg gå ud fra.
   Jeg håber, I får en rigtig dejlig tur.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Lotte Christensen says:

  Hejsa, vi er to voksne og tre børn (en pige og en dreng på 12 år samt en pige på 9 år), som skal på en lille ferie i Sverige fra onsdag til lørdag. Vi planlægger at shoppe i Gøteborg på lørdag – inden vi skal med færgen hjem kl 18. Vi skal hovedsagligt shoppe tøj til børnene og har brug for at vide, hvor vi finder flest butikker med tøj til børn og unge – kan du hjælpe? Derudover vil vi også gerne shoppe genbrugstøj til pigerne, som synes det er sjovt at finde sjovt og anderledes tøj, som man kun kan finde i genbrugsbutikker – hvor finder vi de bedste af slagsen? Hvor lang tid har butikkerne åbent om lørdagen? Kan du anbefale nogle gode spisesteder i Gøteborg for børn – som alternativ til McDonalds? Vi skal ikke bruge meget tid på at spise, men vi vil gerne have godt mad i en fart 😀
  Vi overvejer at besøge en Elgpark under vores ophold. Kan det anbefales og kan du anbefale en park?
  Andre gode forslag til noget, som bør opleves som børnefamilie i Sverige – og som ikke er en dagsrejse fra Gøteborg.
  Pft 😀
  Mvh Lotte Christensen

  • Maja says:

   Hej Lotte.
   Tak for din besked, det lyder dejligt med en tur til Sverige.
   Der ligger en del butikker i shoppingmagasinet Nordstan i centrum, ved sporvognsstoppet ‘Brunnsgatan’. Her har de fleste butikker en afdeling med børnetøj, f.eks. Cubus eller Monki. Der er også mange butikker i gaderne omkring Nordstan. Butikkerne i Nordstan har åbent fra 10-18 om lørdagen, men ellers kan det være individuelt, hvornår de forskellige butikker har åbent, dog har de fleste butikker i Göteborg åbent om lørdagen. I forhold til genbrugstøj, så er der mange butikker, da det er noget, mange svenskere går op i. Men de er spredt ud over byen, så det er svært at sige noget præcist, det kommer lidt an på stilen. men du kan f.eks. kigge lidt på de forskellige muligheder her: https://www.goteborg.com/vintage/.
   Der er mange caféer og restauranter i Göteborg, men skal jeg anbefale et sted, så kig f.eks. på Le petit café i Haga: http://www.lepetitcafe.se/
   Af oplevelser i Göteborg kan nævnes Liseberg, som har åbent enkelte dage i forbindelse med Halloween (fredag-søndag). Eller Universeum, som ligger lige ved siden af Liseberg, og hvor børn kommer gratis ind, hvis I viser jeres rejsebevis fra Stena Line. Eller Naturhistorisk museum, som er gratis og har en masse fine udstillinger. Hvis vejret er godt, kan I tage i slottsskogen, hvor der bl.a. er dyr og en stor legeplads. Eller måske tage en tur med Paddan, som er de både, der sejler rundt på guidede ture i kanalerne i Göteborg.

   Jeg håber, I får en dejlig tur.

   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Pernille Ravn says:

  Hej:-)
  Skal på en endagstur med min datter… helst til Göteborg… men man kan kun sejle fra Frederikshavn, ikke?
  Vi har 2 timers kørsel derop og man skal vel være der lidt tid før?
  Ville egentlig hellere have været med fra Grenå, men Varberg…??
  Bare ikke en by man har hørt noget om ift at shoppe:-)
  Vi går efter vintage/secondhand…
  Mvh Pernille

 • Britta Irene Christensen says:

  Hej
  Planlægger en tur til Göteborg, og vil høre om du ved om der er en butik hvor man kan købe galla og selskabskjoler?

  • Maja says:

   Hej Britta.
   Mange tak for din besked og din interesse. Jeg ved desværre ikke så meget om, hvor man helt specifikt kan købe gallakjoler, men der skal nok være nogle butikker i gaderne omkring centrum eller i Nordstan, hvor man kan købe festkjoler. Jeg har undersøgt sagen en lille smule, og fandt bl.a. frem til denne butik: https://www.dressroomlinne.se/home, som ligger ca. 15 minutters gang fra Stena Terminalen – bemætrk at der er begrænsede åbningstider. Der er sikkert mange flere butikker, du kan f.eks. prøve at google det, så er jeg sikker på, at der kommer flere forslag frem.
   Jeg håber, du får en rigtig god tur, hvis du tager afsted – og god kjolejagt! Husk at kursen er rigtig god, så det kan helt sikkert godt betale sig af finde en festkjole i Sverige.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Marianne k. schmidt says:

  kan det betale sig at veksle til svensk valuta skal en tur til Gøteborg. oplevede i Malmø at de oftest tog kort frem for penge.
  med venlig hilsen marianne

  • Maja says:

   Hej Marianne.
   Tak for din besked. De fleste steder tager de kort i Göteborg, ligesom de gør i Danmark. Det er nok mest en smagssag, om man er til kontanter eller til at bruge kreditkort. Personligt veksler jeg aldrig penge, når jeg tager til Sverige, men man kan selvfølgelig komme ud for, at der er nogle mindre steder, som ikke tager kreditkort, f.eks. på markeder eller lignende.
   Hvis du vælger at betale med kort, så husk, at det altid bedst kan betale sig at betale i lokal valuta, hvis kortterminalen spørger om det ved betaling.
   Jeg håber, du får en god tur, hvis du skal afsted. Rigtig god sommer til dig.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Lene Sabd says:

  Hejsa.
  Er ting billige i Sverige? Legetøj, tøj osv.
  Mvh.
  Lene

 • Jørgen nielsen says:

  Vi har et ønske om en tur til ullarad. Hvordan klar vi det på en dags tur hvor vi kan nå at shoppe i geåes

  Om det er via Grenå eller Frederikshavn er lige meget

  • Maja says:

   Hej Jørgen.
   Tak for din besked. Det kan bedst nås, hvis I tager en bil med, da det ellers kan være svært at nå at få tid nok, hvis I kun er der på en dagstur. Gekås Ullared ligger 100 km fra Göteborg og 33 km fra Varberg, og man kommer nemmest dertil med en bil. Se f.eks. mere info her: https://www.stenaline.dk/til-sverige/ferie/gekas-ullared. I kan komme af sted på en endagstur med bil, op til 5 personer i bilen fra 700 kr., det kan du også læse mere om på her: https://www.stenaline.dk/til-sverige/ferie/gekas-ullared (nederst) – her kan I f.eks. tage færgen til Göteborg kl. 8.30, så er I der kl. 12 og kører til Gekås Ullared, hvor I ankommer omkring kl. 13-13.30. Så kan I shoppe og hygge jer og køre retur til Göteborg og tage færgen derfra kl. 18-18.20, afhængigt af afrejsedato.
   Jeg håber, I får en god tur, hvis I tager afsted. Mvh. Maja / Stena Line.

 • Annica Schumacher Jensen says:

  Hej. Vi skal afsted her den 4 maj 2018.
  Og har lige et par spørgsmål, som jeg håber du kan svare på.

  1: skal man have pas med, vi rejser mig, min mand og 3 børn, dog er det ene barn ikke vores, men en venindes datter?

  2: hvor langt fra færgen ligger Nordstran shopping center, bare om man kan gå der ud.

  • Maja says:

   Hej Annica.
   Tak for din besked. Det lyder da dejligt at I skal afsted i foråret, der er vejret sikkert dejligt i Göteborg 🙂
   Her er svar på dine spørgsmål:
   1. Ja, man skal vise legitimation enten i form af gyldigt kørerkort eller pas. Børn under 16 år som rejser med egne forældre er undtaget. Men hvis I har et barn under 16 år med, som ikke er eget barn, skal dette barn fremvise gyldigt pas.
   2. Der er ca. 2 km gang fra Stena terminalen til Brunnsparken, hvor Nordstan ligger, og man kan sagtens gå derhen. I fortsætter over gangbroen ud af terminalbygningen og går derefter mod venstre mod Järntorget. Ombord på færgen kan I tage et kort, så er det lettere at finde vej. Ellers kan I tage en sporvogn dertil, nr. 3, 9 og 11 går til Brunnsparken fra Masthugstorget (som er stoppet tættest på terminalen).
   Jeg håber, I får en rigtig god tur.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Ida says:

  Kan man ikke betale med mastercard i butikkerne i Sverige?

  • Maja says:

   Hej Ida.
   Tak for din besked.
   I Sverige er det stort set som i Danmark – i nogle butikker kan man ikke betale med Master Card, men de fleste butikker kan man godt.
   Jeg håber, du får en rigtig god tur, hvis du tager til Sverige en tur 🙂
   Mvh. Maja / Stena Line

 • Nina Kjeldsen says:

  Hej. Vi skal afsted her i efterårsferien, men hvor langt er der fra færgen og op til gågaden? Vi har nemlig både dårlig gående og børn med? Mvh Nina

 • Jimmi says:

  Kan jeg veksel penge på færgen fra Frederikshavn til Sverige færgen da vi ikk har nået få veksel hun skal afsted nu heridag

  • Maja says:

   Hej Jimmi.
   Tak for din besked. Du kan ikke veksle penge på færgen, men der er en hæveautomat om bord, hvor du kan hæve svenske penge, hvis du har et kreditkort.
   Rigtig god tur og god weekend.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Karina says:

  Hej

  Jeg kab ingen steder se om “gågaden” i Gøteborg har åben på søndag den 18/9. Kan i svare på det? Vi skal på weekendtur og lige planlægge hvornår vi skal shoppe:

  Mvh Karina

  • Maja says:

   Hej Karina.
   Tak for din kommentar. Jeg har lige spurgt til råds hos nogle indfødte fra Göteborg, som fortalte, at de fleste butikker har åbent om søndagen. Så der skulle være rig mulighed for at shoppe lidt der 🙂 Jeg håber, I får en rigtig god tur!
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Else Kreutz says:

  Hej. Kan man betale med Danske kroner og Euro, eller skal man veksle til Svenske kroner?

  • Maja says:

   Hej Else. Tak for din kommentar. På færgen kan du betale med både danske og svenske kroner. I Sverige skal man bruge svenske kroner. Du kan selvfølgelig også betale med Visakort i butikker.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Laila Østergaard says:

  Kan man ikke få en endagstur med bil????????

  • Maja says:

   Hej Laila. Tak for din kommentar. Nej, det kan man ikke lige pt., men vi er faktisk ved at arbejde på det, så måske kommer man til at kunne købe en endagstur med bil snart. Mvh. Maja / Stena Line.