Solo med børn

Solo med børn på ski

Skiferie | 28 kommentarer

Drømmer du om at tage børnene med på skiferie, og har du ingen voksne rejsekammerater at tage af sted med? Tag med Stena Line og en masse andre ‘i samme båd’ på solo med børn på ski!

Konceptet Solo med børn på ski er udviklet specielt til voksne, som gerne vil rejse på skiferie med børn, men som ikke har en anden voksen rejsekammerat at tage af sted med. Turen går til smukke Beitostølen i Norge.

Jeg har talt med min ven Carsten, som er alenefar til to piger på hhv. 8 og 10 år, om, hvad han synes om vores nye produkt, og om det evt. ville være noget for ham. Du kan læse hans betragtninger nedenfor – men først lige lidt generelt om det nye produkt, som vi kalder ’Solo med børn på ski’.

 

Giv børnene en god oplevelse – tag dem med på skiferie!

Kun for voksne, der rejser alene med børn

Solo med børn på ski er en tur kun for voksne, som rejser alene med børn. Det kan fx være forældre, som bor alene med deres børn, men det kan jo også være, at den anden forælder af en eller anden grund ikke har lyst eller mulighed for at tage med på skiferie. Det kan også være en bedsteforælder, som gerne vil ha’ børnebørnene med – eller en moster, onkel – konceptet er for alle voksne, som rejser alene med 1-3 børn.

 

Skiskole i Beitostølen – for børn, begyndere og alle andre niveauer

To planlagte datoer for afrejse i 2019

Der er to planlagte datoer for afrejse i 2019, nemlig mandage i uge 3 eller uge 4. Udrejse er mandag aften kl. 18.30 med færgen Stena Saga til Oslo, hvor man sover i kahyt om natten. Næste morgen kl. 7.30 er færgen i havn, og bussen til Beitostølen afgår fra terminalen tirsdag morgen. Gæsterne ankommer til Beitostølen inden frokost – og allerede nu kan man komme ud på skiene.

Hjemrejse fredag aften med Stena Saga fra Oslo kl. 19.30 (Bussen afgår fra Beitostølen ca. kl. 15). Her overnatter man igen i kahyt og ankommer til Frederikshavn lørdag morgen kl. 7.30.

 

Sejl med Stena Saga til Oslo – herfra er der ikke langt til Beitostølen, og I sover godt om bord!

Indlogering på Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen

Gæsterne bliver indlogeret på Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen i et dobbeltværelse med plads til op til 2 ekstrasenge. Her har man 3 overnatninger inkl. morgenmadsbuffet og aftensmad. På hotellet er der en stor pool, og man bor tæt på skipister og langrendsspor med kort gå-afstand til alle aktiviteter.

 

På Radisson Blu Mountain Resort i Beitostølen er der masser af gode faciliteter

Det hele er med i pakken

I konceptet Solo med børn på ski er der tænkt på det hele – det eneste, man skal gøre, er at tage børnene med og komme af sted! Med solo med børn på ski er turen inkl. færge t/r, bustransport til destinationen, ophold, morgen- og aftensmad på hotellet, liftkort, og man får endda 20% rabat på skileje samt 10% rabat på skiskole og aktiviteter. Det er blevet gjort så nemt som muligt at komme afsted.

Tiltalende med ski in/ski out

”Pigerne og jeg har tidligere været på skiferie, hvor vi har allieret os med en af mine venner og hans børn. Her er vi kørt til Østrig, og det har været fint – men jeg synes, jeres nye koncept lyder som en rigtig god idé, og det skal da helt klart overvejes! Jeg kan godt lide, at det er så overskueligt. Når jeg skal rejse alene med ungerne, så er der jo mange ting at tænke på, og kun mig til at tænke 🙂

Jeg kan godt lide, at der er nogle lidt faste rammer, og det med, at man bare lige kan tage skiene på uden for hotellet og være afsted, det tiltaler mig i dén grad også”, siger Carsten.

 

I Beitostølen kan du hurtigt komme ud på skiene

Afslappende måde at rejse på

”For mig er det vigtigt, at man hygger sig og er sammen med ungerne og har gode oplevelser sammen, når man er af sted. Der skal være max tid til hygge – og man skal bruge et minimum af tid på stress og bøvl. Det med, at du egentlig kan slappe af og lade dig transportere, lige fra du kommer om bord på færgen er enormt tiltalende! Det er da fedt, at man bare kan lægge sig til at sove i en kahyt sammen med ungerne og vågne op i Oslo og kun ha’ et par timers bustransport til destinationen!”, siger Carsten og fortsætter:

”Man møder jo altid mennesker, når man er af sted på tur. Både børnene og jeg er nogle ret udadvendte typer, men når konceptet er sat op på denne måde, er det nemmere at spørge andre, om de lige kan holde øje med Caroline, mens jeg følger Anna hen til skiskolen.  Det giver en ro at vide, at man ikke er ’alene’, selv om man rejser ’solo’ med børn. Jeg synes, det lyder som en god idé at vide, at de andre også er alene afsted med deres børn, for så er det på en måde mere ’legalt’ lige at bede om en lille tjeneste. Der kan også være basis for selv at få nye bekendtskaber på den måde.

 

Der er sjov og lærerige oplevelser at komme efter på en skiferie med børn!

Lidt om Beitostølen

Familievenlige pister, sjove aktiviteter og udfordringer for alle niveauer venter i smukke Beitostølen ved Jotumheimen, hvor der er kort afstand til det hele, og du kommer let rundt på ski eller til fods. Foruden de alpine pister er der også snow park samt ikke mindre en 320 km flotte langrendsløjper.

 

Skiløb for alle niveauer i Beitostølen

Alpinfakta:

 • 21 pister: 3 grønne, 5 blå, 8 røde og 5 sorte.
 • Længste piste er 1750 m
 • Største højdeforskel er 360 meter.
 • I alt 9 lifte: En 6-sæders ekspres-stolelift, tre 3-sæder stolelifte, 1 T-lift, 2 tallerkenlifte, 1 kælkelift og 1 børnelift.
 • En oplyst bakke med aftenkørsel tirsdag og torsdag

Pistekort for alpint skiløb i Beitostølen

Langrendsfakta:

 • 320 km langrendsløjper, hvoraf 280 km er præpareret
 • Løjper i skoven: 2, 5, 5, 6 og 8,5 km.
 • Løjper på fjeldet: 4, 5, 6, 7, 8, 13, 17 og 18 km.
 • Afmærkede højfjeldsløjper: 4, 5, 7, og 22 km.
 • Lysløjpe: 6 km, åben til kl 22.00.

Der er fine forhold til langrend i Beitostølen

Afstand til Beitostølen:

 • Göteborg 530 km.

Smuk natur, gode oplevelser og fantastisk udsigt i Beitostølen

 

 

Aktiviteter

 • Kælkning
 • Slalomkonkurrence
 • Børnesnescooterkørsel
 • Snescooterkørsel på bane
 • Snerafting
 • Airboard
 • Kanekørsel
 • Isfiskeri
 • Hundeslædekørsel
 • Snehuletur
 • Fjeldcurling
 • Lavvo-aften
 • Vildmarksture

Der er masser af aktiviteter og sjov for store og små i Beitostølen – også uden ski på

Indendørs aktiviteter

 • Svømmehal (25m x 12,5 m)
 • Squash
 • Spa
 • Klatrevæg
 • Træningsfaciliteter
 • Ridehal
 • Vildmarkssal med udstilling
 • Forskellige butikker
 • Chokoladefabrik med udsalg

 

Den lækre pool indbyder til sjov og vandplaskeri efter en god dag på ski

 

 

Bemærk, at dette er et tidligere skrevet blogindlæg, Stena Saga er ikke i trafik. Rejs Frederikshavn-Göteborg.

 


 • Jakob says:

  Hej. Min dreng på 6 og jeg har booket denne tur i uge 4. Vi glæder os???? I forhold til skileje og skiskole skal det bestilles hjemmefra for at få rabat? Skiskolen starter ikke gruppelektioner om tirsdagen, men jeg tænker, at der måske var en del på turen der var interesseret i dette. Ellers er privatlektion eneste anden mulighed?

  • Maja says:

   Hej Jakob.
   Mange tak for din besked. Hvor er det dejligt, at du og din søn skal afsted sammen, jeg håber, I får en fantastisk oplevelse!
   Mht. Skileje og skiskole: I får 10% rabat på skileje og skiskole. Til skiskole skal du booke en plads direkte på kontor@beito-aktiv.com senest en uge før ankomst. Jeg vil også anbefale, at du lejer skiene hjemmefra, så er det også på plads, når I ankommer.

   Jeg har fået dette svar fra Beitostølen ang. skiskole:

   Vi har privatleksjoner hver dag. Alle kan booke det med oss direkte. Les mer her: http://www.beitoaktiv.com/skiskole/privatleksjoner

   Ja våre ukekurs starter mandager. Da starter alle på kurset sammen på mandag og går 4 eller 5 dager. Booking gruppeleksjoner:http://www.beitoaktiv.com/skiskole/barne-skiskole
   Om vi hadde haft en liste på alle som ønsket skiskole med alder og nivå kunde vi ha satt opp ekstra kurs. Men det er vanskelig når det er mange ulike forespørsler og mange forskjellige nivåer og aldrer.

   Jeg har også sagt til noen som har mailet oss direkte; at om de har flere barn eller voksne på samme nivå og alder kan vi starte opp kurs fra tirsdag eller onsdag.
   Nybegynnerkursen starter 09:30 på morgenen, og det var flere som ikke kunne bli med varken mandag eller tirsdag da de ankommer Beitostølen tirsdag.

   Jeg synes, du selv skal rette henvendelse til Beitostølen også, måske kan de samle sammen og lave en særlig gruppelektion for jer? Vi (Stena Line) må desværre ikke videresende informationer om vores rejsende til andre, så vi kan ikke lave en samlet liste. Men prøv selv at kontakte dem. Ellers er privatlektioner en mulighed.

   Jeg ønsker jer en rigtig god tur!

   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Julie Dahl Møller says:

  Hej Maja,

  Jeg kan se at der allerede er udsolgt igen i år. Kan I ikke lave nogle flere ture, når de nu er så populære – jeg og min søn ville så gerne have være været med!!!

  Mvh Julie

  • Maja says:

   Hej Julie.
   Mange tak for din besked. Jeg er ked af, at I ikke nåede at få en plads. Vi vil naturligvis overveje at oprette nogle flere ture til næste sæson, men vi kan desværre ikke oprette flere pladser til denne sæson. Men jeg kan anbefale jer at tage på ‘QuickSki’, som er et alternativ med 2 dage på ski, hvis det skulle have interesse – du kan læse mere om det her, hvis det skulle have interesse: https://www.stenaline.dk/til-norge/skiferie/quickski.
   Ha’ en rigtig dejlig dag.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Bo says:

  Hej Maja
  Hvis nu vi er begge forældre der gerne vil afsted med vores 2 drenge, findes der så tilsvarende tilbud hos jer?
  Mvh Bo

  • Maja says:

   Hej Bo.
   Tak for din besked. Vi har desværre ikke et direkte tilsvarende produkt, hvor alt er inkluderet. Men vi har andre muligheder. F.eks. har vi QuickSki, som er samme princip men kun med 2 dage på ski i Hafjell. Se mere her: https://www.stenaline.dk/til-norge/skiferie/quickski.
   Ellers har vi selvfølgelig en masse andre tilbud på skiferier, hvor man dog selv skal sørge for transport og mad – her er fx nogle med liftkort inkluderet: https://www.stenaline.dk/skiferie/pakker-deals. Du kan selvfølgelig selv søge på de tidspunkter og antal af personer, der passer til dine behov.
   Vi vil overveje at lave nogle flere ‘pakker’ til næste sæson, da vi kan se, at der er mange, der efterspørger dette.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Mads Boisen says:

  Hej Meja / Stena Line

  Mig og mine børn var med på denne her vildt fede tur for solo forældre i 2018. Første gang mine børn var på skiferie. Og de blev helt vilde med det. Så vil høre om det bliver sådan nogle rejser i 2019

  Venlig Hilsen

  Mads Boisen

  • Maja says:

   Hej Mads.
   Mange tak for din besked. Jeg er glad for, at I havde en god tur i vinter. Vi har netop fået en aftale på plads med Beitostølen for næste vinter også, i uge 3 + 4.
   Du kan finde det her: https://www.stenaline.dk/til-norge/skiferie/solo-med-boern-paa-ski.
   Mvh. Maja / Stena Line.

   • Mads Boisen says:

    Hej Maja

    Ejjj hvor fedt.
    Og kan så sige at vi er klar igen, har bestilt til uge 3????
    Og vi glæder os helt vildt????

    Mvh.

    Mads og tøserne????

    • Maja says:

     Hej Mads.
     Det lyder bare rigtig godt! Hvor er jeg glad for at høre, at I har lyst til at rejse med igen.
     Jeg håber, I får en fantastisk tur 🙂
     Mvh. Maja / Stena Line.

 • Søren søgaard-hansen says:

  Er der udsolgt?????

 • Christina says:

  Hej Stena Line

  Det ser så skønt ud og lige noget for mig ☺️
  Er der mon flere ledige rejser i uge 4. Jeg kan ikke få booking til at virke

  Mvh Christin

  • Maja says:

   Hej Christina
   Mange tak for din kommentar! Der er desværre udsolgt i uge 4 – men der er stadig få ledige pladser i uge 3! Jeg håber, du evt. kan få det til at passe der.
   Rigtig god tur til jer, hvis I kommer af sted 🙂
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Søren søgaard-hansen says:

  Når jeg kigger på skiskole ser det ud som om eneste mulighed er ene timer? Uge kurcet kan vi vel ikke nå første dag af? Eller er der mulighed for der blir kørt et hold der passer til “os” ????

  • Maja says:

   Hej Søren. Tak for din besked. Jeg vil prøve at kontakte Beitostølen og høre om mulighederne for at lave en særlig skiskole for deltagerne på Solo med børn på ski. Jeg vender tilbage til dig, når jeg har hørt fra dem. Jeg vil dog gå ud fra, at det måske afhænger lidt af, hvor mange deltagere, vi får med på turen og hvor mange, som er interesserede i skiskolen, men jeg vil forhøre mig om mulighederne. Mvh. Maja / Stena Line.

   • Lykke Lundgaard says:

    det svar er vi også interesseret i 🙂 Vi ankommer tirsdag over middag 8(uge 4)

   • Marie Gunge says:

    Hej.
    Jeg vil også rigtig gerne ha mine børn på noget fælles skiskole. De er begge nybegyndere.
    Ved du om der er mulighed for det?
    Vh Marie

    • Maja says:

     Hej Marie.
     Tak for din besked. Du kan læse mere om skiskole her: http://www.beitoaktiv.com/skiskole/barne-skiskole. Dog ser det ud til, at deres gruppelektioner for børn starter mandag, men du er velkommen til at kontakte dem og høre, om der er mulighed for at starte tirsdag, da der er mange, som kommer den dag.
     Nu ved jeg ikke, om du har booket, men der er allerede udsolgt på turene for i år.
     God tur til jer, hvis I skal afsted!
     Mvh. Maja / Stena Line.

     • Marie Gunge says:

      Hej Maja.
      Jeg har bestilt i uge 3, og vil gerne prøve at skrive til dem der udbyder skiskole, men hvor mange er vi der skal afsted, og har du nogen idé om hvor mange vi er der gerne vil ha børn på skiskole?
      Vh Marie

     • Maja says:

      Hej Marie.
      Jeg ved, at vi sender en bus med ca. 52 stk. passagerer afsted den dag, og deraf er størstedelen børn. Men jeg kan desværre ikke oplyse andet ang. børnenes alder, og jeg har ikke indsigt i deres niveau på ski eller om folk ønsker skiskole, så jeg kan desværre ikke hjælpe, Men jeg vil foreslå dig at ringe til dem, da der kan være andre, der evt. også har rettet henvendelse – hvis der fx er mange nybegyndere, så kan der jo være basis for gruppeskiskole på en ekstraordinær startdag, men jeg kan ikke love dig noget, da jeg ikke har noget med skiskolen at gøre. Der er, som jeg læser det, også mulighed for privatlektioner – så måske kan I gå nogle stykker sammen og bestille en privatlærer, det er billigere, jo flere man er, så vidt jeg kan se. Om ikke andet, så kan der være mulighed for at aftale det, når I er der.
      Jeg håber, du finder en løsning!
      Rigtig god tur til jer!
      Mvh. Maja / Stena Line.

 • Heidi says:

  Jeg vil rigtig gerne aftes med mine 3 børn… de er 15 år, 7 år og 1 år. Gælder min den ældste som barn?

  • christian says:

   Hej!
   Ja, det passer lige nøjagtigt – grænsen for, hvornår personer rent billetmæssigt rejser som børn er nemlig at man skal være under 16 år, så I kan lige nå det. 🙂

   MVH Christian / Stena Line

 • Heidi bording says:

  Hvad koster skileje og skiskole?

 • Bettina klaris says:

  Det kunne jeg rigtig godt tænke mig. Jeg var på ski med min søn første gang sidste år og vil rigtig gerne glæde ham igen til vinter????????????????

  • Maja says:

   Hej Betina.
   Det lyder som en god idé at tage afsted med din søn, jeg tror, han vil blive rigtig glad for sådan en oplevelse. Mine drenge er også helt vilde med at være på skiferie, og jeg synes, det må være skønt for børn at få den ‘gave’, det er, at lære at stå på ski, fra de er små – jeg har aldrig selv været på alpinski som barn, og mine børn er allerede meget bedre end mig 🙂 Jeg ønsker jer en god tur, hvis I tager afsted – uanset om det bliver til Beitostølen eller en anden skøn ski-destination 🙂 Mvh. Maja / Stena Line.

 • Anni Petersen says:

  Det lyder bare skønt kunne være en god ide med børnebørnene????

  • Maja says:

   Hej Anni.
   Det var da en god idé, de vil helt sikkert være vilde med det 🙂
   Mvh. Maja / Stena Line.