Liseberg

Skøn endagstur til Liseberg med børn

Sverige | 12 kommentarer

En skøn junimorgen havde den lille familie pakket ungerne i bilen og startet turen mod nord – fra Aalborg til Frederikshavn, hvorfra vi skulle med færgen på endagstur til Göteborg og forlystelsesparken Liseberg. Det skulle bare være for en enkelt dag, men forventningen var stor hos både drengene – Victor på 6 og Valdemar på 3½ – og hos drengenes forældre, som også glædede sig til at skulle over og lege en hel dag i det svenske.

Efter 45 minutters kørsel ankom vi til Frederikshavn og Stena-terminalen, hvor vi hurtigt fandt et sted at parkere. Herefter gik vi op og tjekkede ind. Drengene, som ikke havde sejlet med færge før, var vældigt imponerede over den kæmpestore færge, som lå ved kajen, og de kunne ikke helt forstå, at den også kunne sejle! Men vi forsikrede dem om, at det kunne den altså, og at vi nok skulle blive sejlet godt til Sverige.

Vi gik om bord, og overfarten gik med lidt leg i legerummet, udsigt over havet og vind i håret på dækket, en ‘second breakfast’ (vi havde spist hjemmefra, men man kan da altid lige spise lidt mere, især da når der er noget godt) i restauranten og lidt shopping i butikken.

Vi ankom i fin stil til Göteborg, og selv om der var nogle skyer, så var vejret dog helt perfekt til en tur i Liseberg. Vi fandt hurtigt en sporvogn fra Järntorget og efter et enkelt skift ved Brunnsparken ankom vi til Liseberg.

kaniner

Vi kom ind ved den store indgang og første stop var Kaninlandet, hvor Valdemar var så heldig at få en krammer af en stor, grøn kanin. Victor skulle dog ikke nyde noget, men han ville gerne prøve ”Cyklonen”, så der måtte vi op. Valdemar er en lille fyr, så han skulle sidde med en voksen, så det endte med at blive en tur for hele familien. Det blev til mange ture i de forskellige børneattraktioner i Kaninlandet, rutsjebanen ”Rabalder” var helt klart en favorit, og vi var glade for, at vi havde købt et lille turbånd (‘Lilla Åkpasset) til ungerne.

rabalder

Efter nogle timers leg meldte sulten sig, og vi fandt et hyggeligt sted, hvor vi kunne få lidt mad. Drengene er ikke supergode til at sidde stille i timer og nyde deres mad, enten har det noget med alderen at gøre, eller også er de bare ikke særligt godt opdragede i den henseende, men uanset hvad, så endte det med at blive en hurtig omgang, og derefter skulle vi ud og kigge mere på alle de spændende attraktioner i parken.

kaffekopper

Nu kom vi over til de lidt mere voksenegnede attraktioner, og her var drengene lidt for små til at være med, men det skulle da ikke afholde deres mor fra lige at tage en tur med Helix, som er Skandinaviens største, hurtigste og længste rutsjebane – som kommer op på en hastighed af 100 km/t – den var vild – men sjov! Glæder mig til drengene lidt bliver lidt højere, så vi kan følges (hvis de tør!)

helix

 

Efter mange sjove timer i parken, en is og kun et enkelt hysterianfald hos den ældste af drengene, gik turen med sporvognen ned mod Stenaterminalen igen. Færgen sejlede kl. 20.30, og da det var over drengenes normale sengetid, var de ret trætte, så det blev kun til en lille smule leg, inden vi fandt et roligt sted at slå os ned og drengene skvattede i søvn og sov indtil vi skulle i land.

Det var en virkelig vellykket og dejlig dag, hvor ungerne fik brugt en masse energi, og hele familien fik nogle sjove oplevelser med hjem. Næste gang tager vi nok en overnatning i Göteborg og bruger en dag mere på måske at se Universeum eller nogle af de andre sjove attraktioner for børn i Göteborg.

Tip:

 

 


 • Connie says:

  Hvad kan man bruge af betalingsmidler både i sporvogn og i Liseberg?

  • christian says:

   Hej!
   Du kan betale med betalingskort (dvs. fx VISA eller VISA-Dankort, ikke kun et “rent Dankort”) i både Liseberg og sporvognen. Mht. sporvognen kan du oså downloade app’en ’ToGo Västtrafikk’, hvor du kan købe en billet online. Du kan også købe en fysisk billet om bord på Stena Jutlandica, hvis du sejler med hende på turen derover – så er du klar, når I får i land. Du kan også købe flere typer af billetter, hvis du går her til kiosken kaldet “Pressbyrån” på Järntorget i Göteborg, som ligger ca. 5 minutters gang fra terminalen.
   MVh Christian

 • Berit Eriksen says:

  Hej Maja super fin beskrivelse af overfart og selve dagen. Jeg har et spørgsmål om transporten med sporvognen ???? nu når man har hentet den fine app til køb af bil et togo Hvad vælger man så ?
  Er det nok at vælge Gøteborg som gælder i 90 Min.
  Vi Berit

  • Maja says:

   Hej Berit. Mange tak for din besked. Hvis du skal med sporvognen til Liseberg fra terminalen, så er det inden for området ‘Göteborg’ og det er fint at vælge det. Det er rigtigt, som du skriver, at billetten gælder 90 minutter, og det er rigeligt for at komme frem til Liseberg. Du skal skifte sporvogn ved f.eks. Brunnsparken for at komme til Liseberg, men kig på kortet i sporvognen eller her: https://www.vasttrafik.se/globalassets/media/dokument/linjenatskartor/sparvagn/sparvagns–och-battrafik.pdf

   Linje 3, 9, 11 går til Brunnsparken, her kan du skifte til linje 5, som går til Liseberg). Sporvognene kører ca. hvert 5-10. minut, så der er hele tiden en sporvogn, som du kan springe på.

   Rigtig god tur, hvis du tager derop – det er et herligt sted 🙂

   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Sara Jensen says:

  Hej Maja.

  Når vi booker færgebillet kan vi ikke tilføje entre til Liseberg nogle steder i bookingflowet, har du en ide til hvad vi mon gør forkert?

  • Maja says:

   Hej Sara
   Mange tak for din besked.

   Vi har desværre endnu ikke fået lagt billetterne fra Liseberg ind i vores system, så det er endnu ikke muligt at booke billetter med rabat i vores bookingsystem – derfor kan du ikke finde dem endnu.

   Hvis du vil booke din billet nu, kan du altid senere gå ind og tilføje Liseberg-billetterne til din ordre. Det gør du ved at logge på ’Mine sider’ på vores hjemmeside. Her finder du din booking, og trykker på ’Rediger booking’. Herunder er der et punkt, som hedder ’Tilkøb i land’. Trykker du på knappen herudfor, kan du gå ind og købe billetterne, når de er klar i vores system.

   Hvornår planlægger I en tur i Liseberg? Liseberg åbner først for denne sæson d. 28/4, så det er naturligvis først herefter, det er aktuelt at købe billetter.

   Jeg beklager naturligvis, at vi ikke er klar med billetterne endnu, men vi arbejder på sagen, og de skal gerne komme inden for den allernærmeste fremtid.

   Jeg ønsker jer en rigtig god tur – skriv endelig igen, hvis du har yderligere spørgsmål.

   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Lea aabo says:

  Hej…. hvor bestiller man sådan en tur??
  Mvh Lea

  • Maja says:

   Hej Lea.
   Tak for din kommentar.
   Du kan booke en endagstur med Stena Line her: https://www.stenaline.dk/til-sverige/endagstur
   Inde i bookingflowet kan du vælge entré til Liseberg samt turpas til, hvis du ønsker det – ellers kan det selvfølgelig også købes ved indgangen til Liseberg, når du kommer derop, men du sparer lidt ved at bestille det i forbindelse med køb af færgebilletterne.
   Jeg ønsker dig en rigtig god tur, hvis I skal afsted – det er en dejlig forlystelsespark – mine børn elskede det 🙂 Husk at de først åbner igen til foråret – du kan se deres åbningstider og læse mere om Liseberg på deres hjemmeside: http://www.liseberg.se.

   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Karin Christensen says:

  Hvor lang gå afstand er der fra færgen og ud til Liseberg?
  Mvh Karin

 • Camilla says:

  Det lyder til at det har været en fantastisk oplevelse for drengene og selfølgelig også forældrende 😉
  Jeg sidder blot med et enkelt spørgsmål, hvor lang tid havde de i legelandet? Nu jeg ikke helt klar over hvor lang tid det tager med færgen.

  • maja says:

   Hej Camilla.
   Tak for din kommentar – det var en rigtig hyggelig dag. Jeg beklager det sene svar. Færgen til Göteborg tager 3,5 time ca., og vi sejlede kl. 8 fra Frederikshavn og var i Göteborg kl. 11.30, så var vi i Liseberg omkring kl. 12.30 og havde dagen der indtil vi tog færgen hjem igen kl. 20.30. Sejltiderne er lidt anderledes i sommerperioden end resten af året, men det passede perfert til en endagstur for os. Dog vil vi måske tage en overnatning i Göteborg næste gang, der er mange andre ting at se på også, så man kan sagtens få en ekstra dag til at gå 🙂
   Ha’ en rigtig god sommer!
   Mvh. Maja