Gøteborgs varvet

Verdens største halvmarathon: Göteborgsvarvet

Sverige | Ingen kommentarer

Er du bidt af en gal løber, eller prøver du bare at finde et mål for at have noget at træne frem mod? Har du allerede deltaget i Göteborgs halvmarathon? Hvis ikke, så venter der dig en fantastisk løbeoplevelse!

Rekordmange danskere snører snørebåndene på løbeskoen, når dagens (eller ugens) motion skal overstås – og mange har også halve og hele marathonløb på CV’et. Mange (inkl. mig selv) bruger det at melde sig til et løb som en gulerod/pisk ude i fremtiden – for er du tilmeldt et løb, så bliver du også nødt til at komme ud og træne – også på de dage, hvor sofaen kalder højlydt, og det måske ikke lige er det, man har mest lyst til.

 

 

Göteborgsvarvet som gulerod

Er du en af dem, der har brug for noget at træne frem mod, så er Göteborgsvarvet helt sikkert et virkeligt godt bud på en gulerod! Jeg deltog i foråret 2017 samt 2018, og det var en virkelig stor oplevelse – du kan læse min ’racerapport’ neden for – og måske blive inspireret til selv at deltage næste gang?

Når jeg ikke lige sidder foran min pc og skriver blogs og arbejder med andre spændende ting her hos Stena Line, så løber jeg. Jeg har deltaget i 14 marathons, et utal af halvmarathons, et enkelt triatlon på Ironman-distancen og massevis af andre motionsløb og konkurrencer i atletik-regi. Så da jeg fik chancen for at deltage i Göteborgsvarvet (Göteborgs halvmarathon) sammen med Stena Line, så skulle der ikke megen betænkningstid til, før jeg sagde ja. Og det var der heldigvis flere af mine danske kolleger, der også gjorde, så der var allerede der grundlag for en rigtig hyggelig tur til Sverige.

Forårets tilløbsstykke

Göteborgvarvet i 2019 er d. 18. maj, hvilket er et noget nært perfekt tidspunkt for et forårsløb. Og med over 60.000 tilmeldte løbere taler arrangementet vist for sig selv: Det er et tilløbsstykke!

Turen går til Göteborg med Stena Line

For vores vedkommende startede turen i Frederikshavn kl. 7.30, hvor vi skulle mødes ved Stena Line-færgen inden afgang mod Göteborg kl. 8.00. Vi var i alt 4 Stena Line-ansatte, 2 stk. påhæng (bl.a. mit) og 1 barn inkl. klapvogn i vores selskab.

Vi startede i morgenmadsbuffeten, da vi kom om bord – mange havde behov for at fylde kulhydrat-depoterne lidt op inden dagens strabadser – og vi kunne konstatere, at mange andre på denne afgang havde samme formål for rejsen som os – der var løbere i alle aldre og størrelser, som alle virkede glade og forventningsfulde.

Efter et hyggeligt morgenmåltid nød vi resten af sejlturen på dækket – vejret var helt fantastisk – faktisk lidt for varmt til at løbe i, men humøret var højt hos alle.

 

 

Startområde ved Slottsskogen

Da vi ankom til Göteborg kl. 11.30 var vi så heldige at blive kørt til startområdet af en bekendt. Dog kunne vi sagtens have gået derop til fods – der er kun et par kilometer fra terminalen i Göteborg til startområdet ved Slottsskogen. Der er endda gratis offentlig transport for løbere denne dag.

Aktiviteter for tilskuere

Vel ankommet til området fik vi styr på startnumre og de sidste småting, inden løbets start. Hold nu op hvor var der mange mennesker! Et er de mange løbere – noget andet er alle tilskuerne og hele setuppet omkring løbet. Der var masser af boder og telte, konkurrencer, børneløb og andre aktiviteter for børn.

 

 

Starten går

60.000 løbere fylder utroligt meget, og derfor er starten inddelt i mange grupper. Man bliver tildelt en startgruppe efter tidligere resultater samt efter hvornår man tilmelder sig, og flere firmaer køber sig ind i særlige startgrupper. Stena Line er et stort foretagende i Sverige med mange løbere, og de havde købt sig ind i Silver-startgruppen, som startede 13:48, 48 minutter efter de første løbere blev sendt afsted.

Vi stod klar i gruppen, da vores start gik, og det var en fest! Der var masser af glade løbere og endnu flere tilskuere. Det var lidt svært at løbe ’sit eget løb’, da der virkelig er mange mennesker, men så må man nyde turen og løbe lidt ’ud og ind’ mellem folk, hvis man (som mig) gerne vil løbe lidt hurtigere end de fleste i feltet.

 

 

Aldrig kedeligt

De 21,1 km fløj afsted, og de mange tilskuere og arrangementer med musik m.m. hele turen rundt i den smukke by gjorde helt klart, at turen rundt aldrig blev kedelig. Overalt var der heppere, og man kommer aldrig til at løbe alene, selv om feltet løsner lidt op, efterhånden som man kommer frem. Særlig mindeværdig er turen op til Götaplatsen midt i byen omkring km 16, hvor der er masser af tilskuere.

 

 

Jeg havde en lille løbekrise omkring de 13-14 km, hvor mine ben føltes lidt trætte, men efter Götaplatsen fik jeg pludselig lidt gang i kroppen igen, og turen herfra og i mål gik forrygende – her blev der overhalet og hentet ind.

Mål!

Inden mål løber man ind på atletikstadion og tager det meste af en runde inden man endelig kommer i mål og får sin velfortjente medalje. For mit vedkommende blev tiden 1:35:30, som rakte til en 35. plads i min aldersgruppe (ældre damer, 35+ :-))

 

 

Depoter fyldes op igen

Efter løbet fandt jeg mit påhæng, som var kommet ind et stykke tid før mig og vi slendrede ned til vores mødested. På vejen gik vi forbi flere boder, hvor det var muligt at få stillet sin sult eller tørst, hvis man havde behov for mere end det, man havde fået i depoterne på ruten eller i målområdet.

Stena Lines stand

Stena Line havde en stand, hvor vi mødtes med de andre løbere. Der blev sørget for lidt mad og drikke og det var dejligt at sidde og udveksle løbehistorier fra dagens løb, inden vi gik ned til færgen.

Specialafgang kl. 19 med Stena Line til Frederikshavn

I dagens anledning sejlede færgen Stena Jutlandica retur til Frederikshavn kl. 19, så alle løbere havde en chance for at komme med hjem efter løbet, hvis man da ikke havde valgt at gøre en tur ud af det og nyde en overnatning i den skønne by.

Hjemturen var rigtig hyggelig, vi sad godt i caféen, hvor vi købte mad og en lille øl til at fejre den veloverståede tur med. Kl.23.30 var vi godt i Frederikshavn – allerede klar på at vi selvfølgelig skal gentage succesen året efter 🙂

Skal du også med næste gang?

Tilmeld dig på Göteborgsvarvats website! og book din færge hos Stena Line.

Se rutekortet for Göteborgsvarvet