Sommerferie i Norden

Bilrundtur til Nordens storbyer

Sverige | Ingen kommentarer

Pulserende liv, hyggelige caféer, lækre butikker, skønne seværdigheder og grønne oaser midt i byen. Om du er til kultur, forlystelser eller shopping, har Sverige og Norges storbyer utrolig meget at byde på. På en bilrundtur til Nordens storbyer får du mange varierede oplevelser. Med Stena Line kan du sejle til Göteborg eller Oslo og starte en hyggelig bilrundtur, hvor du får set de spændende storbyer Göteborg, Stockholm og Oslo. Og der er masser af tid til afslapning og hygge, allerede fra du kører om bord på færgen.

Her er et forslag til, hvad du kan opleve på en bilrundtur til Nordens storbyer på en uge.

Göteborg

Start turen i Göteborg. Sveriges næststørste by har masser at byde på, og den er smukt beliggende ved vestkysten med udsigt til skærgården. Her finder du mange kulturelle oplevelser, hyggelige spisesteder og shopping i særklasse.

Oplev f.eks. Nordens største forlystelsespark Liseberg, hvor du kan få sug i maven, vind i håret og nyde et måltid på en af de lækre restauranter i smukke omgivelser. Der er masser af sjove forlystelser, og her kan du nyde en sjov dag med masser af fart, grin og hygge.

goteborg-liseberg

En dag i forlystelsesparken Liseberg er altid en god dag!

Hvis du er til det mere rolige, kan du gå en tur i den grønne oase, Göteborgs Botaniska Trädgård, som har over 13.000 plantearter eller besøg Slotsskogen, som er et stort natur- og rekreationsområde midt i byen. Her går göteborgerne hen, når de vil slappe af i den friske luft eller mødes med venner i det grønne. Du kan se en elg og andre nordiske dyr i den tilhørende dyrepark, og om sommeren er der børnezoo med klappedyr, og du kan opleve et fodringsshow, når sæler og pingviner skal have lidt at stå imod med.

Er du til shopping, er der mange spændende specialforretninger og hyggelige butikker i Göteborg – og glem ikke, at kursen stadig er god, så der kan være mange penge at spare på gode tilbud. Tag ind til centrum, Innerstan, som er spækket med både oplevelser og seværdigheder. Du kommer let omkring til fods. Besøg Stora Saluhallen og shoppinggader som Kungsgatan, Vallgatan og Södra Larmgatan og hold en lille kaffepause på en af de hyggelige caféer i området. Göteborg huser også Skandinaviens største shoppingcenter Nordstan, som lokker med omkring 170 butikker.

Der er også rig mulighed for at spise godt i Göteborg. Der findes mange gourmetrestauranter, charmerende bistroer, cool barer og autentiske pubber. Nyd f.eks. et måltid på den hyggelige og moderne restaurant Spisa, hvor der emmer af god stemning. Eller læs om flere muligheder i denne kulinariske guide.

God mad og hygge på restaurant Spisa i Göteborg

Du kan bo to nætter i Göteborg og nå at opleve meget af byen. Bo f.eks. i hjertet af byen på et af de gode hoteller – du finder mange gode hoteltilbud på stenaline.dk

Stockholm

Herefter kører du til Stockholm. Skærgården skinner igennem overalt i Sveriges hovedstad, som er en af de smukkeste storbyer i verden. Byen er bygget på de små skærgårdsøer, og du kan se bygningernes spejlbillede i vandet over alt i byen.

I Stockholm finder du mange lækre restauranter og trendy natklubber, skønt design og i den gamle bydel, Gamla Stan, er der mange idylliske afkroge.

stockholm-cykel

Hygge og idyl i Stockholms Gamla Stan

Du kan overnatte på et af de mange andre skønne hoteller i Stockholm.

Der er mange oplevelser, der venter på dig i den svenske hovedstad. Du kan med fordel leje en bycykel og komme let rundt i hele byen. Det er også næsten et must at tage en guidet sejltur mellem de 14 skærgårdsøer, som Stockholm er bygget på – og under nogle af dens 57 broer!

Besøg Moderna Museet på Skeppsholmen, find lækre delikatesser i Östermalms Saluhall, eller tag en drink på en café i den hyggelige bydel Södermalm.

stockholm-skyline

Stockholms smukke bygninger spejler sig i skærgården over alt i byen

Der er mange muligheder for guidede ture – f.eks. en guidet gåtur, hvor du ser det historiske centrum, og ser de berømte seværdigheder som kongeslottet og øen Riddarholmen, som har en imponerende udsigt over søen Mälaren.

Stockholm har også mange grønne parker, som indbyder til picnic og lange gåture. Gå f.eks. en tur i Humlegården, som i tidernes morgen var den kongelige have, anlagt af Johan III, som dyrkede frugt, krydderurter og humle. Nu er det en offentlig park, og et populært åndehul for beboerne i Stockholm.

Den populære forlystelsespark Gröna Lund midt i byen er også et besøg værd med sine 30 attraktioner – flere med skøn udsigt over byen.

stockholm-grona-lund

Gröna Lund byder velkommen med attraktioner og hyggelig stemning

Efter 3 dage går turen videre via Karlstad til den næste hovedstad, Oslo. Det er meget passende med et stop i Karlstad, så turen til Oslo ikke skal blive for lang.

Karlstad

I Karlstad kan du f.eks. bo på Clarion Collection Hotel Drott, hvor aftensmad og morgenbuffet indgår i prisen.

8 km fra Karlstad ligger Alsters Herregård, bygget i 1700-tallet. Herregården ligger i et naturskønt område med udsigt over Vänern og kort til vandrestier, fugletårn og strandbad. Spis frokost i den hyggelige herregårdscafé eller se det flotte galleri med udstillinger eller shop i butikken, som sælger kunsthåndværk.

karlstad

Bro ved Alster Herregård i smukke Karlstad

Efter en nat i Karlstad kører du videre til Norges hovedstad.

Oslo

Hvis du ikke allerede har oplevet Oslo, så har du noget at glæde dig til! Byen er smukt beliggende ved Oslofjorden, og du finder mange spændende seværdigheder og oplevelser. Oslo har en hyggelig atmosfære, og du vil straks føle dig hjemme her.

Byen byder også på mange kulturoplevelser. Se f.eks. Nobels Fredscenter eller Holocaustcentret og gå tur i den smukke Vigeland-skulpturpark, hvor der er mere end 200 skulpturer. Du kan også besøge Operahuset og komme med bag kulisserne på en guidet rundtur, hvor du både hører om den spektakulære arkitektur og får et kig ind til livet bag scenen. Her opføres internationalt kendte forestillinger, og der spilles koncert på tre forskellige scener.

oslo-operahus

Operahuset ligger helt ud til fjorden og er helt sikkert et besøg værd!

Du har ikke set Oslo uden at have aflagt visit ved Norges mest besøgte turistattraktion Holmenkollen, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen og fjorden. Og hvis du trænger til en rigtig sjov dag, byder forlystelsesparken TusenFryd på mere end 30 forlystelser med rutsjebaner, radiobiler, karruseller, ballongynge, 4D-eventyr samt hyggelige butikker og spisesteder.

oslo-holmenkollen

Oplev den storslåede udsigt fra Holmenkollen

Hvis du er til shopping, er Karl Johan Gaden det rette sted at gå hen. Her kan du finde en skøn blanding af kendte mærkevarebutikker og spændende designbutikker – og i sidegaderne kan du finde små unikke specialbutikker, som lokker med sjove tilbud og lækre varer. Der er også det store shoppingcenter, ”Oslo City”, hvor du finder 90 butikker samlet under ét tag.

oslo-skyline

Oslos skyline er et imponerende syn

Efter to overnatninger i Oslo går turen hjem med færgen til Frederikshavn. Og hvis du vil forkæle dig selv og din(e) medrejsende lidt ekstra på turen hjem, så nyd en tur i den flotte spa om bord på færgen Stena Saga, hvor alle dine sanser bliver pirret, og du kan vende hjem med skøn renset hud, en dejlig afslappet følelse i kroppen og mange, mange oplevelser rigere!

Dette var et forslag til, hvordan du kan få en rigtig god uge til at gå i Sverige og Norge. Ha’ en rigtig god tur!

Et par gode råd til at gøre din tur endnu bedre:

  • Hvis det passer dig bedre, kan du vende turen om og starte turen i Oslo.
  • Du kan også sejle ud/hjem via Grenå/Varberg og starte her – fra Varberg er der 75 km til Göteborg,
  • Parkering??
  • Book overnatning hjemmefra, så slipper du for at tænke på det under turen, og du kan slappe af og nyde turen endnu mere
  • Du kan med fordel bestille entrébilletter til Liseberg sammen med færgebilletten og spare penge
  • I både Göteborg, Stockholm og Oslo kan du købe city cards, som giver rabat på forskellige fornøjelser rundt omkring i byerne – det er værd at undersøge, om du kan spare noget på nogle af de attraktioner, du har lyst til at se!

Afstande:

– Oslo-Karlstad: 217 km
– Karlstad-Stockholm: 312 km
– Stockholm-Göteborg: 467 km