Skiferie i Idre Fjäll

Skiferie i Idre Fjäll: Varieret skiløb, hygge for familien og søde rensdyr

Skiferie | Ingen kommentarer

”Idre Fjäll – det er bare så fedt!” Det var kærestens kommentar, da jeg fortalte, at jeg skulle op og snakke med de søde folk fra Idre Fjäll. Og det er også et virkeligt fedt sted med plads til både hygge, familie og selvfølgelig rigtig lækkert skiløb.

Sydligste samerby med søde rensdyr

Skisportsstedet Idre Fjäll ligger 9 km fra Idre by, 330 km fra Oslo og 580 km fra Göteborg. Med sin nordlige og snesikre placering, er Idre er den sydligste Samerby, og det betyder mange rensdyr! De kommer helt hen til hytterne, og du skal passe på dem på vejene, når du kommer dertil. De er rigtig søde at se på, og det er et syn, man ikke oplever andre steder i Sverige.

029_IdreFjall_vinter_photo_Nisse_Schmidt_2011

 

Tæt på varieret skiløb i alle fire verdenshjørner

Alt er inden for gå-afstand i Idre Fjäll. Der er altid max. 250 meter til nærmeste nedfart, så du kan hurtigt komme ud i skisystemet, uanset hvor i området, du befinder dig. Pister i alle fire verdenshjørner sikrer dig gode muligheder for at finde et sted med sol og læ.

Med hele 40 piste og 27 lifte finder du helt sikkert noget, der passer til dit temperament og dine færdigheder. Der er 16 grønne, 9 blå, 6 røde og 9 sorte. Fra nybegynder- og børnebakkerne på fjeldets vest- og sydside, til de kulsorte piste på østsiden og de mange varierende piste på nordsiden, kan du selv finde din favorit – eller dine favoritter.

I skicentret kan du købe liftkort og leje ski, hvis du har behov for det, og det er også her, du finder skiskolen.

Vovehalsene på Idre Fjäll samles på de sorte piste, hvor Chocken, Tävlingsbacken og Carvingbacken er de mest berygtede.

I Idre Fjäll er der altid max. 250 meter til nærmeste nedfart. Og fjeldtoget ”Slippa gå, hoppa på” kører rundt, og her kan børn og andre med trætte ben gratis køre med.
DSC_6536

 

Snowpark med udfordringer for alle

Ved foden af fjeldet finder du snowparken med 4 forskellige sværhedsgrader lige fra grøn til sort. Her kan du øve dig på fede hop og seje tricks, og alle skiløbere, uanset niveau, kan få sin skilyst styret med hop, rails, boxes og andre sjove ting. Snowparken ligger for sig selv og har sine egne to lifte kun til parkens skiløbere. Parken følger Skiforbundets og SLAOs (Sveriges Liftanlægs Organisation) krav til en snowpark, og det betyder blandt andet, at den bliver præpareret og opmærket dagligt. Jeg kan lige forestille mig, hvordan mine drenge på hhv. 4 og 7 år ville kunne få lang tid til at gå med bare at kigge på de seje skiløbere, som kan udføre de fedeste tricks – og måske vil de selv have modet til at prøve.

 

wmln5kwmkedjvrlzuxw

 

Masser af skønne boliger og ophold

Med i alt 8.000 sengepladser findes der mange forskellige former for hytter og lejligheder i Idre Fjäll, og alle ligger tæt på pisterne. Skipakker inkl. bolig, færge, liftkort og endda inkl. skileje gør det let for dig at beregne, hvad turen kommer til at koste. Du kan se de mange muligheder på stenaline.dk

006_IdreFjall_vinter_photo_DanielRonnback_2011

 

Fokus på børn og børnefamilier

Børnene får helt sikkert en fantastisk oplevelse i Idre, hvor der er skiløb og mange aktiviteter specielt rettet mod børnene. Børnenes eget eventyrland på Idre Fjäll hedder Askestien, og her bliver de hilst velkommen af rensdyret Aske – og så kan eventyret begynde! Med ski eller snowboard under fødderne går turen gennem skoven, hvor de møder flere af Askes venner. Jeg er sikker på, at mine drenge ville være vilde med sådan en eventyrstur!

Der er også afterski for børnefamilier, så alle kan hygge sig sammen efter en aktivitetsrig dag i sneen.

 

sj4sxpjrp6rlpxzcahqea

 

Aktiviteter uden ski

Der er flere aktiviteter, man kan tage sig til, hvis man trænger til en lille pause fra skiløbet. For børnene er der børnelegeland, legerum og game room. Der er også en pool, træningslokaler, sportshal, mulighed for massage samt en bowlingbane. Her findes også en gavebutik, supermarked og sportsbutik samt mange gode spisesteder med lækker mad og god stemning – alt sammen i gå-afstand, så du kan parkere bilen, når du ankommer og først finde den frem igen, når du tager hjem fra skiferien.

Du kan også lege i sneen uden ski. Tag f.eks. med på en hundeslædetur, en kanetur eller en tur med snescooter. Eller måske komme helt tæt på samerkulturen og komme på vandretur med tamme rener? Her kan du opleve følelsen af at komme rigtig tæt på dyrene i deres naturlige terræn. Jeg er sikker på, at det vil være en stor oplevelse at se de søde dyr helt tæt på.

 

024_IdreFjall_vinter_photo_Nisse_Schmidt_2011

 

Langrend i lækkert landskab

Idre er ikke kun et alpinområde – det er også et af Sveriges bedste langrendsområder. 82 km præparerede spor med store variationer i sværhedsgrad og omgivelser. Der er strækninger på op til 18 kms oplyste  spor, og mange kortere ture også, så der er masser af langrend for dig, som elsker at opleve naturen fra sin mest charmerende og idylliske side.

Idre-Fjall_langd-7

 

Skicrossbaner for hele familien i Idre

Idre Fjäll er nationalarena for skicross, og fra julen 2015 åbnes en blå bane i Ravinen for børnefamilier og en rød bane i Tallbacken for de mere erfarne. Hver uge afholdes ”Fredagstävlingen”, som er en konkurrence, som er åben for alle, og fra hidtil at have været en slalomkonkurrence, bliver det nu til en skicross-konkurrence. Det kunne da være fedt at prøve kræfter med skicross!

Desuden blev Skicross-verdensmesterskaberne afholdt i Idre i 2016 i uge 6.

 

Snow factory gør snesikre Idre endnu mere snesikkert

Til denne sæson har Idre Fjäll fået helt ny maskine, ”snow factory”, som kan producere sne i en container, som kan spredes ud. Denne slags er helt ny i Sverige, og de er de første, der har sådan en. Dog er Idre ret snesikkert uden kunstsne også, da det ligger meget nordligt.

 

bthifvhv0runsicffdmgg

 

Fakta om Idre Fjäll

40 pister: 16 grønne, 9 blå, 6 røde og 9 sorte
27 lifte
Længste pist: 2800 m
Højdeforskel: 304 m
Langrend: 82 km inkl. mange oplyste km langrend
Afstand fra Oslo: 330 km – Göteborg: 580 km

Læs mere om ophold, se pistekort og cool facts og find din skiferie i Idre Fjäll på stenaline.dk

Idre Fjäll åbnede i 1968. Det er en stiftelse, som driver destinationen. Det betyder, at alle penge geninvesteres i området. Igennem årene drejer det sig om godt 600 millioner svenske kroner.

Idre Fjäll er en helt perfekt destination til børnefamilier, der er masser af varieret skiløb og hyggelige omgivelser. Turen hertil er lidt længere, men det er det værd!