Stena Line Route Map

Kom om bord på Eurovision-rejsen!

Events og arrangementer | Ingen kommentarer

Eurovision Song Contest (ESC) har eksisteret i 62 år. I år finder den 63. udgave af verdens største tv-sangkonkurrence sted i Portugal. Hvilket land fra vores destinationer håber du vinder?

Eurovision Song Contest afholdes på Alice Arena i Lissabon, da sangen “Amar pelos dois”, sunget af Salvador Sobral, vandt i 2017. Som sidste år består konkurrencen af to semifinaler: Tirsdag den 8. og torsdag den 10. maj og med den store finale lørdag den 12. maj.

Alle er med om bord!

I år er temaet for konkurrencen ’All Aboard’ (alle om bord)  – og findes der noget bedre sted at fejre musikprogammet end om bord på en af vores færger? Hovedlogoet, der forestiller en muslingeskal, kommer med tolv andre afledninger, som er baseret på det varierede liv i havet og viser nogle af havets underværker. Havet forbinder os alle, og det er ekstra relevant for Stena Line, da det er vores vision både at reducere miljøbelastningen og at forbinde Europa for en bæredygtig fremtid.

 

 

Afholdt 62 gange og 65 vindere

Selvom Eurovision Song Contest har fundet sted 62 gange, har der faktisk været 65 vindere. Hvordan kan det lade sig gøre? Jo, i 1969 toppede fire lande resultattavlen, hvoraf tre var vores destinationer med lige mange point; Storbritannien, Holland, Frankrig og Spanien. Da der ikke var blevet lavet regler for, hvordan man skulle håndtere en situation, hvor der var flere deltagere med samme antal point, erklærede EBU alle fire deltagere som vindere. Heldigvis blev der indført regler for den slags kort tid efter.

I år deltager 42 lande  i konkurrencen, og heriblandt findes alle vores destinationer. Du kan finde deres bidrag nedenfor. Hvilket land krydser du fingre for?

 

• Danmark

Danmark deltager med sangen Higher Ground af kunstneren Rasmussen, ranglistet som nummer 19.

 

• Frankrig

Frankrig er rangeret i top 3 i år og vil deltage i konkurrencen med sangen Mercy skrevet af Émilie Satt og Jean-Karl Lucas. Sangen udføres af den franske duo Madame Monsieur.

 

• Tyskland

Tyskland er ranglistet som nummer 17 med sangen You let me walk alone og bliver sunget af Michael Schulte

 

• Irland

Irlands sang med Ryan O’Shaughnessy hedder Together og er ranglistet som nummer 30.

 

• Letland

Letland er rangeret som nummer 29 med sangen Funny Girl af Laura Rizzotto.

 

• Litauen

Eva Zasimauskaitė synger sangen When We’re Old, som er ranglistet som nummer 23.

 

• Holland

Holland bidrager til Eurovision med country-sangeren Waylon med sangen Outlaw In ‘Em og er rangeret som nummer 22.

 

• Norge

Norge er ranglistet i top 2 og bliver repræsenteret af Alexander Rybak, som blev kendt i Europa, da han vandt Eurovision tilbage i 2009 med sangen Fairytale.

 

• Polen

Polens bidrag udføres af Gromee feat. Lukas Meijer med sangen Light Me Up og er rangeret som nummer 34.

 

• Sverige

Sverige er ranglistet som nummer 8. I år udføres bidraget af Benjamin Ingrosso med et club-venligt dance track som hedder Dance You Off.

 

• Storbritannien

Storbritannien er rangeret som nummer 27 med sangen Storm af SuRie’s (Susanna Marie). Hun optrådte som baggrundssanger for belgiske Loic Nottet under Eurovision Song Contest i 2015 og vil i år synge for Storbritannien.

 

Er der en bedre måde at fejre Eurovision Song Contest på i år end om bord på Stena Line? Bestil din billet på stenaline.dk og kom med!