shopping

Guide til shopping i Göteborg: Udnyt den lave kurs!

2018-03-06 | Sverige | 12 kommentarer

Topfoto: Superstudio D&D /Göteborg & Co.

500 butikker inden for 5 minutters gang. Lyder det som noget for dig? Tag veninden, datteren eller den, du holder af, med til skønne Göteborg og gå på shopping til en rigtig god kurs!

I centrum finder du både varehuse, design- og vintageforretninger samt en masse hyggelige små butikker i gågaderne. Göteborg har sit helt eget designakademi. Du finder nemt gode second-hand fund i byens vintage-butikker. Planlæg din shoppingtur og nyd sejlturen til herlige Göteborg!

 

Foto: Göteborg & Co

I Göteborg er det let at gøre shopping til en oplevelse. Byen har mange forskellige bydele og centre med sine egne specialiteter. Det er bare at vælge efter lyst, behov og tegnebog!

Der er ikke langt mellem oplevelserne og shoppingmulighederne, og du kommer let rundt til fods. Vælg mellem eksklusive modeprodukter lavet af lokale og internationale designere, vintage- og second-hand fund eller de store kæders bugnende butikker.

I Göteborg finder du et stort udvalg af designertøj og specialforretninger i alle kategorier.

 

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Shoppingcentre og mærkevarer

Nordstan er et af Sveriges største shoppingcentre og rummer 180 butikker med både svensk design og internationale varemærker. Derudover finder du omkring Nordstan bl.a. gågaderne Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan med mange butikker og detailbutikken Nordiska Kompaniet, og der er noget for enhver smag.

Der findes en herlig kreativitet i modebyen Göteborg, som går hånd i hånd med kulturlivet i byen. Modescenen blomstrer og du finder et stort antal Göteborgbaserede mærkevarer, som er succesfulde både nationalt og internationalt.

 

Foto: Superstudio D&D/Göteborg & Co

Indretning og kunsthåndværk

Men der er ikke kun tøj! Du finder også en masse hyggelige eller eksklusive butikker med alt til bolig og indretning på den trendy gade Magasinsgatan.

Du kan også besøge charmerende Haga, hvor der er mange caféer og sm butikker med kunsthåndværk og vintage. Eller oplev de mere eksklusive butikker omkring Avenyn.

Er du til byhistorie og kunsthåndværk, så skal du besøge Kronhusbodarna på Kronhusgatan, hvor du finder små boder med glaspustere og kunsthåndværk.

For dig, der vil shoppe delikatesser er Saluhallen på Kungstorget og Feskekôrka to absolutte musts!

 

Foto: Kim Svensson /Göteborg & Co

Sådan kommer du let til shopping fra Stena Line terminalen

Det er let at komme rundt til fods i Göteborg, men du kan også tage sporvognen, hvis du gerne vil spare bentøjet lidt. Der er et stop lige uden for Stena Lines terminal (følg gangbroen over gaden og fortsæt lige ud), hvor fra sporvogn nr. 3, 9 og 11 går ind mod centrum – tager du sporvogn nr. 9 er der kun 3 stop til Brunnsparken, hvor du finder det store indkøbscenter Nordstan og mange andre butikker. Sporvognene kommer med 4-5 minutters mellemrum i dagtimerne og med lidt længere intervaller i aftentimerne, men du vil altid kunne komme med en sporvogn inden for forholdsvis kort tid.

Du kan betale med betalingskort i sporvognen eller downloade app’en ’ToGo Västtrafikk’, hvor du kan købe en billet online. Du kan også købe en fysisk billet om bord på Stena Jutlandica, hvis du sejler med hende på turen derover, eller du kan købe flere typer af billetter, hvis du går her til Pressbyrån på Järntorget i Göteborg, som ligger ca. 5 minutters gang fra terminalen.

5 gode råd til din shoppingtur

 1. Tjek kursen – lige nu koster 1 svensk krone 0,73 danske kroner – og husk at regne det med i prisen, når du shopper i Sverige, så bliver du så glad 🙂 Du kan f.eks. tjekke kursen med valutaomregneren på valutakurser.dk
 2. Tag en endagstur fra Frederikshavn til Göteborg – du kan ofte komme afsted for bare 99,- pr. pers. Stena Jutlandica sejler ud kl. 8, og Stena Danica sejler hjem kl. 18.20, og det giver dig omkring 6 timers herlig shopping i skønne Göteborg (om sommeren er der ofte senere returrejser – tjek fartplanen)
 3. Download app’en ’ToGo Västtrafikk’, hvor du kan købe en billet til sporvognen online, hvis du ønsker at tage sporvognen – du kommer også let rundt til fods
 4. Nyd en brunchbuffet på overfarten – det giver en god start på dagen, og det er ret billigt – booker du hjemmefra, får du brunch inkl. fri kaffe/te/juice til kun 89,- Læs mere og book morgenmad
 5. Rejser du hjem med Stena Danica, kan du også shoppe til gode priser i vores Outlet One-butik om bord. Her kan du købe mærkevarer med 20-80% rabat!

Find inspiration til din shoppingtur i Göteborg og book din tur på stenaline.dk

Maja Petersen

Maja arbejder med digitalt indhold og sociale medier for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og lægge historier op om Stena Lines færger og historie. Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål!

 • Claus Kruse Christensen says:

  Hej Maja.
  Sidde og tænker på en tur til Gøteborg, med børn og kone. Så kom vi til at tænke på hvad id skal man have med. Skal man have noget med. Børne er 3 og 16 år

  • christian says:

   Hej Claus,
   Alle skal som udgangspunkt medbringe ID – her kan både et dansk kørekort og pas bruges. Dog kan børn under 16 år, som rejser med egne forældre, rejse på forældrenes ID.
   Så med andre ord er det nødvendigt for både din kone, dig og jeres 16-årige at medbringe ID.
   MVH Christian

 • Emilia says:

  Hej

  Er butikkerne åbne om søndagene? f.eks Norstand?

  • Maja says:

   Hej Emilia.
   Ja, de fleste butikker har åbent om søndagen, nogle dog først fra kl. 12, men de fleste i Nordstan har åbent fra kl. 10. Dog er der butikker, som holder søndagslukket også.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Inge Sørensen says:

  Hej Maja
  Har butikkerne åbent store bededag og er Nordstan i gå afstand fra Stena terminalen
  Hilsen Inge Sørensen

  • Maja says:

   Hej Inge.
   Tak for din besked. Butikkerne har åbent store bededag i Sverige, da det ikke er en helligdag her.
   Nordstan ligger ca. 1,8 km fra Stena Lines terminal, og det vil tage 20-25 minutter at gå derhen.
   Foretrækker du sporvognen, kan du gå via gangbroen ud af terminalen, så kommer du til sporvognsstoppet Masthuggstorget, og herfra kan du tage sporvogn 3, 9 eller 11 mod centrum og stå af ved stoppet ‘Brunnsparken’, så kommer du af lige over for Nordstan.
   Jeg håber, du får en god tur, hvis du tager af sted.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Elodie says:

  Mange tak for forklaringen 😊

 • Rolf says:

  Mange tak 🙂 KH Jeanette

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.