Foto: Liseberg

Skøn weekendtur til Göteborg med ungerne

Sverige | Ingen kommentarer
Top Foto: Liseberg

Når hverdagene er hektiske med arbejde, skole og lektier, madpakker, indkøb og rengøring, så føles det som vild luksus at kunne tage ‘på ferie’ og komme lidt væk fra hverdagens tummerum. Også selv om ferien kun er på 2-3 dage!

Hos os glæder vi os alle sammen til at komme afsted, og selve forventningen inden rejsen er faktisk også værd at tage med. Så vi deler altid planerne med vores søn, selvom han kun er 7 år. Hans glæde og spænding gør det hele meget bedre.

Sidst, vi var afsted, havde vi kun en enkelt overnatning, men det er slet ikke så lidt, som det kan lyde til. Og ferien starter allerede i “Valuta-slangen”, når vi går fra Frederikshavn by til Stena-færgen. Ombord er det ren afslapning med iPad-spil, slik og lidt at spise, shopping i bordershoppen og spil og leg. Og så bare være og nyde, at vi ikke skal noget andet end bare lade os transportere, slappe af og komme udhvilede frem!

Velankommet i Göteborg og nu med svensk jord under fødderne begynder oplevelserne i ‘udlandet’: Vi kører med sporvogn, som vi jo ikke har derhjemme, tjekker ind på hotellet og får os installeret. Igen er det stort for de små, når man ikke er på hotel hver og hver anden weekend. Og det smitter af, så selvom værelset måske ikke er særligt stort eller med spa, så er det luksus at have sit helt eget. Og man skal ikke rydde op!

Hurtigt er der pakket ud, og vi skal ud i byen og se os omkring. Vi kikker på bygninger og butikker, går op og ned af byens gader og nyder alt det fremmede og spændnede. Sætter os på en café, når de små fødder trænger til et hvil, eller vi er blevet sultne eller tørstige. Der kan gå mange timer sådan – og når vi så kombinerer det med et besøg i fx Liseberg eller på Universeum, så bliver det ikke meget bedre.

Efter en god nats søvn starter endnu et eventyr, når vi skal spise morgenmad i hotellets restaurant: Den store morgenmadsbuffet er jo lidt noget andet end den vante havregryn derhjemme. Så der bliver brugt meget tid ved morgenbordet med både at spise, nyde og bare slappe af.

Selvom tiden flyver afsted, så når vi alligevel altid meget – især at få slappet meget af og nydt egentlig ikke at skulle andet end det, vi har lyst til! På færgen hjem er det stort set en gentagelse af turen over: Der bliver hygget, spist lækkerier, købt ind og leget og spillet. Og slappet af. Det er nok det vigtigste på hele turen: At slappe af og bare nyde ikke at skulle noget … og være sammen!

Læs evt. mere om ferie med børn på hjemmsiden