Universeum

Universeum: Regnskov, akvarier og eksperimenter i Göteborg

Sverige | Ingen kommentarer

Store hajer, eksotiske dyr, spændende eksperimenter og sjove oplevelser – alt under ét tag – findes det? Ja, i Universeum i Göteborg er der alt, hvad hjertet begærer – for både store og små! Tag i Universeum og gå på oplevelse i regnskoven, se istidens dyr, oplev farvestrålende fisk og meget mere!

 

 

Gratis entré med Göteborg City Card og Stena Line

Hvis du endnu ikke har  været i Universeum, så burde du tage derhen – gerne med ungerne – næste gang, du er i Göteborg. Det er helt klart et besøg værd. Jeg var der med mine unger, deres far og min mor denne sommer, og det var en rigtig god oplevelse for os alle.

Udstyret med et Göteborg City Card (os voksne) og vores rejsebeviser fra Stena Line kom vi alle gratis ind. Der er gratis indgang, hvis du har købt et Göteborg City Card, og sejler I med Stena Line, kommer børn gratis ind fra maj til oktober 2016 – I skal blot vise jeres rejsebevis.

 

På sjov i Universeum

 

Tropisk regnskov

Først gik turen op til øverste etage, hvor der var en udstilling med nordiske dyr. vi gik ned ad fine gange og trapper og endte ved et fiskermiljø med akvarier med fisk, man kan finde i nordiske farvande.

 

Den nye regnskov i Universeum

 

Herefter kom vi ind i den tropiske regnskov, en 18.000 kubikmeter stort, grønt rum med træer, stier, planter og frem for alt masser af farvestrålende, eksotiske dyr og fugle i et tropiske klima.

 

 

Efter regnskovsbesøg var det tid til en lille ‘fika’ (snackpause), og der var fine borde, vi kunne nyde vores medbragte juice og kiks ved. Der var også mulighed for at købe sig til fika, hvis ikke du har fået noget med hjemmefra.

 

Hajer og andre spøndende fisk i Universeum

 

Akvarier med hajer og farvestrålende fisk

Så skulle akvarierne udforskes. Der var bl.a. store hajer og rokker, som drengene på hhv. 4 og 7 var meget interesserede i at kigge på. Herefter blev der kigget på forskellige arter af krybdyr (heldigvis forsvarligt lukket inde i terrarier).

 

Mine unger bliver ædt!

 

Mammutter og andre istidsdyr

Helt oppe på taget fandt vi en sjov udstilling med mammutter og andre istidsdyr, og til drengenes store fornøjelse, kunne man endda få en lille ridetur 🙂

 

Baby-mammutridning i Universeum

 

Eksperimenter og sjov

Nu var det tid til lidt hands-on for de raske drenge, og vi fandt en sal, hvor man kunne sidde og sætte forskellige plastikdimser sammen og bygge sære konstruktioner. Det var lige noget for pilfingrene!

 

universeum1

 

I næste sal var der udstilling og eksperimenter, som omhandlede rummet og forskellige rumfartøjer.

Derefter kom vi til en udstilling om kroppen, motion, sundhed og her skulle ALT (næsten) prøves: balancegang, styrkeprøver af forskellig slags, løb, sanseforsøg og meget mere.

 

universeum2

 

Efter 3-4 timer og et sidste stop ved en stor legeplads i kælderen sagde vi farvel og på gensyn til Universeum. Vi kunne sagtens have brugt nogle flere timer derinde, da der var masser af sjove oplevelser, vi endnu ikke havde udforsket, men det var tid til at komme videre, da vi skulle nå lidt andre ting, inden vi skulle med færgen hjem.

Læs mere om Universeum og find tilbud på overnatning og transport til Göteborg.