Halloween i Liseberg

Uhyggelig Halloween-tur til Göteborg

Sverige | Ingen kommentarer

Der er altid en god grund til at tage til Göteborg, men hvis du lige som jeg elsker Halloween, har du nu en ekstra god grund til at tage derover i weekenden d. 21.-23. oktober (sidste weekend i børnenes efterårsferie, uge 42) eller fra 28. oktober – 6. november. I mange år har Sverige næststørste by været kendt som Nordens Juleby nr. 1. Nu vil Göteborg også være den mest uhyggelige by i forbindelse med Halloween. Det er selvfølgelig den hyggelige form for uhygge, du kan finde i Göteborg.

Jeg tror, at jeg skal ha’ mine drenge på hhv. 5 og 7 år med på tur over til Forlystelsesparken Liseberg, som i anledning af Halloween holder ekstraordinært åbent og bliver pyntet op efter alle kunstens regler. Der er masser af hygge for de yngste, men jeg er ikke sikker på, at min drenge er gamle (eller hårdføre) nok til det helt store gys! For det mere voksne publikum er der nemlig masser af blod og skrækslagne oplevelser. Det gælder især, når mørket falder på – du kan f.eks. se hvad der venter dig i denne lille film fra Liseberg.

 

4

Billede: Liseberg

 

Der er masser af stemning og efterårs(u)hygge i hele Göteborg. Jeg kunne godt finde på at tage drengene med i Universeum, hvor de lover hele familien et “forskrækkeligt eventyr”. Man kan møde vampyrer og opleve et Universeum, som er lidt klædt i halloweenkostume – det tror jeg lige, er noget for mine drenge!

Jeg tror også, at efterårsturen til Göteborg skal inkludere et besøg i Göteborgs Botaniska Trädgård, hvor man kan opleve efterårsfarverne i al deres pragt. Her kan man opleve ‘vilde vampyrer’ – og finde ud af en amsse spændende til om flagermus – drikker de blod eller om det bare er en myte?

2

Foto: Beatrice Tornros

 

Men det hele behøver selvfølgelig ikke være så uhyggeligt, hvis man ikke er til det! Göteborg byder på masser af oplevelser i efteråret, og i særdeleshed i uge 44, hvor svenskerne holder deres efterårsferie.

Uha, jeg glæder mig allerede! Ha’ et rigtigt godt og uhyggeligt efterår!

 

foto2

Vores eget græskar fra sidste år –  lavet sammen med ungerne og mormor – meget uhyggeligt, hvis du spørger drengene!

 

Find mere information om Göteborg og se ophold på stenaline.dk