TanumStrand: Skærgårdsferie for hele familien

Sverige | 3 kommentarer

Aktiviteter, leg, sjov motion, vandrutsjebanetur og madoplevelser i særklasse – alt med fantastisk udsigt. Tag på skærgårdsferie ved TanumStrand og få masser af gode oplevelser med hele familien.

Ved Grebbestad i Bohuslän i Sverige, som er en by med 1.500 indbyggere, men som vokser til 30.000-40.000 indbyggere om sommeren, ligger skærgårdsperlen TanumStrand (se placering på Google Maps). Hotellet har 165 værelser, 97 hytter og egen gæstehavn, og her kan både familier, par og konferencedeltagere få et fantastisk ophold fyldt med aktiviteter eller afslapning.

Jeg har desværre endnu ikke haft fornøjelsen af at bo på TanumStrand med min familie, men jeg har besøgt stedet og har fået et godt indblik i, hvad man kan foretage sig deroppe, og jeg kan næsten ikke vente med at invitere familien med, så de kan opleve det!

Læs med og bliv inspireret til en herlig ferie i skærgården.

 

Skærgårdsidyl ved TanumStrand.

Skærgårdsidyl ved TanumStrand. foto: Robert Sommer

 

Badeland, pools og aktiviteter ved vandet

Året rundt byder TanumStrand på aktiviteter på havet eller ved strandkanten. Jeg kan lige se mine drenge ligge på maven på badebroen med en spand og hver deres net eller ’klemme-snor’ i hånden og fiske krabber, mens kæresten og jeg kan nyde udsigten og slappe af. Eller hele familien kan hygge sig sammen i det fine badeland, hvor der er både vandrutsjebane og boblebad. Der er også et udendørs pool-område og helt nede ved skærgården er der et bastu (sauna) i en flytbar tønde, hvor man kan svede igennem og derefter hoppe direkte ud i vandet!

 

Vandrutsjebanetur i badelandet

Vandrutsjebanetur i badelandet. Foto: Dan Isaac Wallin

 

Spa-oplevelser med skærgårdsudsigt

TanumStrand huser et lækkert spa-område inspireret af Ystad Saltsjöbad. Stilen er ny nordisk, og her finder du pools, sauna og relaxområde med en helt fantastisk udsigt over Fjällbacka skærgård. Du kan forkæle dig selv lidt ekstra og tilkøbe forskellige behandlinger. Aldersgrænsen i spa et 15 år.

 

Spa-oplevelser i særklasse med udsigt over skærgården.

Spa-oplevelser i særklasse med udsigt over skærgården. Foto: TanumStrand

 

Golfbaner i nærheden

I nærheden af TanumStrand ligger flere spændende golfbaner. Spil på banerne Mjölkeröd eller Fjällbacka i Tanum, Dynekilen, Torreby, Holma eller Strömstad golfbane. Banerne har alle forskellige karakterer, der findes park-, seaside- eller kuperede indlandsbaner.

 

Tag et slag golf på mange forskellige baner i nærheden af TanumStrand.

Tag et slag golf på mange forskellige baner i nærheden af TanumStrand. Foto: TanumStrand

 

Yoga og træning

Uanset om du er til holdtræning eller individuel træning i center, har TanumStrand noget at byde på. Der findes en træningskalender i receptionen eller online, hvor du kan se, hvilke muligheder du har under dit ophold. Der er både vandgymnastik, yoga, styrketræning på hold, stavgang og meget mere. Du kan naturligvis også træne på egen hånd og bruge faciliteterne – eller løbe eller gå en tur i de smukke omgivelser udenfor! Personligt løber jeg meget, og der er ikke noget bedre end at komme op før familien en sommerdag og løbe en tur mens verden vågner – især når udsigten er i stil med det skærgårds-vue, som venter dig ved TanumStrand!

 

Yoga med den smukkeste udsigt!

Yoga med den smukkeste udsigt! Foto: TanumStrand

 

Udforsk skærgården

Om sommeren er der masser af liv i skærgården, og du kan komme med på bådudflugt ud til de forskellige øer, som du kan udforske eller bade fra. Der er noget helt fortryllende over de små klippeøer i den svenske skærgård. Jeg glæder mig til at vise mine drenge stedet og se dem klatre rundt på klipperne og bade i det klare vand! Har du lyst til at komme af sted på egen hånd, er der både til udlejning. For de mere eventyrlystne har TanumStrand sit eget dykkercenter, hvor du kan leje udstyr og købe instruktion. Der er det flotteste, klare vand, og du vil med garanti blive grebet af den undersøiske verden!

 

Tag på oplevelser i skærgården.

Tag på oplevelser i skærgården. Foto: TanumStrand

 

Sjov og leg

Parkour-bane, minigolf-bane, legeplads med hoppepude, kæmpe 1500 m2 hal, som om sommeren er omdannet til en aktivitetshal med hoppepude, sjov og slikbutik. Der er masser af sjove aktiviteter for både store og små i TanumStrand – både ude og inde. Udendørs finder du en sjov aktivitetsbane, en tennisbane og en forhindringsbane ned mod stranden. Du kan gå på en gangbro hele vejen fra havnen til den fine sandstrand, og der er tilmed en handicaprampe ud i vandet, som giver adgang for alle til en frisk badetur. Du finder børneklubber til børnene, så de kan møde andre børn og have det sjovt på ferien.

 

Parkour er sjov, leg og super motion for både store og små. Prøv på egen hånd eller få instruktion.

Parkour er sjov, leg og super motion for både store og små. Prøv på egen hånd eller få instruktion. Foto: TanumStrand

 

I krimi-dronningen Camilla Läckbergs fodspor

Få en guidet tur i Fjällbacka og oplev mord, spænding, fiktion og virkelighed i det lille fiskersamfund Fjällbacka. På en 45 minutter guidet vandring oplever du Camilla Läckbergs Fjällbacka i Bohuslän. Du møder mordsteder, karakterer og hændelser fra romanerne. Et must, hvis du er Camilla Läckberg-fan!

 

Smuk aftenudsigt ved gæstehavnen i TanumStrand.

Smuk aftenudsigt ved gæstehavnen i TanumStrand. Foto: Robert Sommer

 

Madoplevelser i særklasse

I den nyrenoverede restaurant serveres der god mad. Som i virkelig god mad! Maden tilberedes af gode, lokale råvarer, og da det store spisekammer ligger lige uden for døren i form af skærgården, byder menukortet naturligvis på masser af fisk og skaldyr. Du kan godt glæde dig til at blive forkælet med håndplukkede østers, muslinger, rejer og masser af andre lækre retter.

Restauranten byder både på buffet og à la carte

 • Vegetarisk menu, meget med tang
 • Fisk og skaldyr
 • Hver fredag stor skaldyrsbuffet
 • Fire & Ice-koncept: Mad serveret på isfad. Dessert: Baked flame Alaska, marengs med is og cointreau med ild i.
 • Hyggelig atmosfære i restauranten, stor, men hyggelig – nyrenoveret
 • Julefrokost fra midt nov. samt arrangementer for grupper, festlige lejligheder, højtider m.m.

Som noget helt sjovt og enestående, byder TanumStrand om sommeren på Sveriges eneste ’sail-through-pizzaria’ på bådebroen – så kan man lige sejle ind efter en pizza, hvis man bliver sulten på farten. Du kan naturligvis også nyde en pizza, selvom du ikke er til vands.

Om sommeren er der flere mindre forretninger med mad samt en grillbar, så der er rig mulighed for at vælge lige det, du har lyst til at spise, hvad enten det skal være hurtigt eller luksuriøst, tilberedt af kokken eller lavet hjemme i hytten.

Hele sommeren fra slutningen af juni til midt august er der desuden live musik hver aften.

 

Skaldyrsbuffet eller lækre à la carte-retter? Der er noget for enhver smag i TanumStrand. Foto: TanumStrand

Skaldyrsbuffet eller lækre à la carte-retter? Der er noget for enhver smag i TanumStrand. Foto: TanumStrand

 

Bo i hytte eller på hotel

Vil du bo i hytte med selvhushold eller på hotelværelse? Du kan vælge, hvordan du helst vil bo på TanumStrand. Der er nogle små, hyggelige hytter med 4 sovepladser. Der er kun ét værelse, men de er meget hyggelige, og nogle af dem har en helt fantastisk udsigt!

Er I flere end 4 eller ønsker I bare lidt mere plads, findes der også større hytter med 3 små værelser med 6 sovepladser i to etager.

Ønsker du at bo på hotelværelse er der både almindelige værelser eller store suiter. Alle rum har balkon eller terrasse, og nogle af dem har havudsigt.

Personligt ville jeg elske at bo i en af de helt små hytter lige ved vandet. Sikke en fantastisk følelse, det må være at vågne op med hele familien helt tæt på, åbne døren og kigge ud over den spejlblanke skærgård i morgensolen.

 

Sikke en udsigt at vågne op til! Forestil dig en morgen med familien her

Sikke en udsigt at vågne op til! Forestil dig en morgen med familien her 🙂 Foto: TanumStrand

 

5 gode råd til den bedste ferie:

 1. Book i god tid – på den måde kan du spare både penge og sikre dig den bolig, du ønsker.
 2. Tag tøj med til al slags vejr. Det er altid sjovest, hvis solen skinner, men har du regntøjet med kan selv en regnvejrsdag blive en fantastisk dag.
 3. Tjek aktivitetskalenderen ud for dit ophold hjemmefra. Så kender du lidt til tilbuddene og kan få mest muligt ud af dit ophold.
 4. Und dig selv et besøg i restauranten til en skaldyrsbuffet eller en af de andre lækre menuer med godt fra havet. Der er ikke noget som friskfangede fisk og lækre skaldyr, som lige er hevet op af havet.
 5. Husk, at booker du dit ophold via stenaline.dk, så sparer du altid 20% på overfarten!

Se tilbud på skærgårdsferie med Stena Line

 


Se placering på Google Maps


 • Rene nielsen says:

  hej vi kunne godt tænke os en ferie 3-4 i Sverige ved kysten og 3-4 dage i Norge så vi tager en færge til Sverige på vej der over og så fra Norge og til danmark en lille rundrejse har i et godt tilbud og det drejer sig om i uge 31 fra lørdag ca den 28 juli og ca en uge frem ca

  • Maja says:

   Hej René. Tak for din kommentar og for din interesse i Stena Line. Jeg beklager det sene svar!
   Jeg har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med at sammensætte en konkret rejse, men du er meget velkommen til at kigge på vores hjemmeside og selv sætte en tur sammen. Vi har de tidligere år haft tilbud på rundrejser, og vi arbejder pt. på et nyt koncept, som dog ikke er klar endnu, men så snart det er klar vil der komme noget på vores hjemmeside om det.
   Alternativt kan du kontakte vores kundeservice på telefon 96200200, de kan hjælpe dig med at booke en tur. Vær opmærksom på, at der er et mindre gebyr, hvis de skal booke din rejse for dig på 150 kr.
   Jeg håber, du kan finde noget, du kan bruge – ellers er Tanum Strand ved Sveriges vestlige skærgård rigtig dejlig. Herfra kan I køre videre mod Oslo, evt. til Norefjell, som ligger ca. 1,5 times kørsel nord for Oslo, her er der både flot natur og mange aktiviteter, man kan prøve kræfter med, hvis man har lyst til det.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Eva says:

  Suppler gerne med link til placering på et Sverigeskort.