Skiferie i Kläppen

Skiferie i Kläppen: Fokus på familie og skientusiaster

Sverige | Ingen kommentarer

I slutningen af september var tre af mine kolleger og jeg på rundtur til forskellige ski-destinationer i Sverige og Norge for at se lokaliteterne og for at møde de personer, som arbejder på de forskellige skisportssteder. Det første sted, vi ankom til, var Kläppen. Her besøgte vi Magnus Noppa og Åza Bengtsson. Dette var et utroligt hyggeligt besøg med kaffe, kage og fremfor alt et møde med fantastisk søde og passionerede mennesker, som brændte for at fortælle om Kläppen som skisportssted for hele familien.

Man kan rigtig mærke, at de glæder sig til skisæsonen og til, at Kläppen som skisportssted åbner i den svenske Lucia-weekend d. 10. december.  Og det kan jeg virkelig godt forstå! Her på Kläppentorget, hvor vi sad på en gråvejrsdag i september, emmer atmosfæren af hygge – og man kan godt forestille sig, hvor hyggeligt, der ville være, hvis der var et snehvidt landskab udenfor.

k-1

Børn kan hygge sig på pisterne eller i juniorparken i Kläppen – eller tage på sjov med troldene!

 

Hurtig betjening: Skipass og udleje afhentes let!

Når man ankommer til Kläppen på skiferie, går det meget hurtigt med at få fat på alt udstyret, så du er klar til at komme ud på pisterne. Skipass og udlejning er samme sted, og du bliver betjent af én person, som finder alle tingene frem til dig, så du er fiks og færdig næsten med det samme. De har 12 kasser i alt på Kläppentorgen, og de går meget op i, at det, der ofte kan være en hektisk tid på ferien, kommer til at gå legende let og bliver til en god oplevelse.

Stedet er familieejet af familien Eriksson, og det er dem, der har skabt Kläppen og har drevet stedet siden 1982. De store visioner har aldrig fejlet noget hos Per Eriksson, som nu overleverer mere og mere til sønnen Gustav, som er chef for anlægget i dag og til Gustavs kone Lene, som er HR-chef.

pistekort over Kläppen

 

Hytter i glideafstand

I Kläppen er der mange forskellige hytter, og mange folk vil gerne bo i den samme hytte, som de har boet i før. Det er et større puslespil, da mange af hytterne er privatejede, men de arbejder på højtryk for at alle skal få en rigtig god oplevelse på skiferien. De har hytter med plads til 17 personer i alt, og de nyeste af dem, hvoraf mange åbner denne sæson, har tilmed jacuzzi udenfor – så her er der ekstra luksus til de heldige! Stena Line kan booke dig ind i hytterne i områderne ”Mitt i Pisten” (8-9 pers.) + Sjungarbacken (4-6 pers.) – se alle muligheder på stenaline.dk/skiferie. Der er god adgang til lifte/glidelift eller transportløjpe fra alle hytter i området.

Når man kommer til Kläppen, ser det måske ved første øjekast ikke ud til, at der er ret mange nedfarter – men lad dig ikke narre! De fleste pister findes nemlig på de andre sider af bjerget, som du ikke kan se fra vejen. Kläppen har stor variation på pisterne, og bjerget er skovklædt, og derfor ikke så koldt, selv når det blæser. Der er pister på alle sider af bjerget, så du kan følge solen, og der er mange lange grønne nedfarter, så selv begynderne kan få nogle rigtig gode lange ture ned.

k6

Der er både troldesafari, troldeskiløb og sjov og ballade med troldene Trolle og Trolla for de mindste på skiferien i Kläppen.

 

I Kläppen er der desuden to snowparks, hvoraf den største er kåret til Sveriges bedste snowpark. De svenske mesterskaber har været afholdt der, og der er lys i parken, så man kan køre indtil sent på aftenen. For børnene er der også en Junior snowpark, som ligger lige op ad børneområdet med børnebakke og gynger m.m., der er også et grillområde tæt på, og man kan tage en stol og sætte sig i solen og nyde livet, mens børnene leger. For børnene har de også de søde og sjove trolde, Trolle og Trolla, som laver sjov og ballade med børnene og bl.a. arrangerer troldesafari, skattejagt og troldeskiløb. Der er i det hele taget fokus på familien i Kläppen.

 

Prisvindende entusiasme

Kläppen er kåret til Årets Skiambassadør af SLAO (Svenske Liftanlægs Organisation). Prisen har de fået, fordi de er et ”skianlæg, der med deres idérigdom og store engagement bidrager til at udvikle branchen langt ud over det sædvanlige” – og jeg mærker klart dette store engagement skinne igennem hos Magnus, som tager sig god tid til at vise os rundt på Kläppen.

Vi kører i hans firehjulstrækker helt op på toppen af bjerget, hvor Toppstugan ligger. Her kan man få frokost, kaffe og andre forfriskninger – bl.a. lækre nybagte vafler med multebærsyltetøj, som skulle være helt fantastiske. Selvom det lige nu ligger ganske stille hen, der er gråvejr, og der ikke er det mindste snefnug at spore, så kan man godt fornemme, at det må være en fantastisk udsigt heroppefra på en klar dag med sneklædt landskab.

 

Langrend på toppen

På toppen af bjerget er det også mulighed for langrend på Toppspåret. Hvis du har langrendskiene på, er det gratis at køre med liften op og suse afsted på langrend. Desuden findes der en 13-14 km oplyst løjpe langs elven i bunden af dalen. Elvsporet med lys er åbent fra kl. 6-23 allerede fra november med kunstsne – hvis ikke den rigtige sne har meldt sin ankomst endnu.

k4

“Toppspåret” er helt i top, når det kommer til langrend! Tag let og gratis liften fra velkomstcentret hele vejen til toppen, hvor der er fine langrendsløjper.

 

Det store torv hedder Tranantorget, her er bl.a. restaurant, hvor de laver god mad, og hvor man kan hygge sig. Der er gratis og godt wifi i både snowpark, på Kläppentorget, Tranantorget  og i Toppstugan, så det er muligt at holde kontakt med omverdenen, hvis du skulle have lyst til det på din ferie.

k5

Du skal spise godt, når du er aktiv i sneen – og i Kläppen har de fremragende mad i restaurant Tranan på Tranantorget i midten af området.

 

Flere aktiviteter

Hvis man har lyst til at prøve lidt andet end ”bare” at stå på ski, er der flere muligheder.

  • Scootersafari: Tag på scootersafari med guide eller på egen hånd. Selv børnene kan prøve kræfter med skiscooter, da man også kan leje miniscootere, som passer til børn.
  • Kælkeaften: Mandag og fredag aften er der kælkeaften, hvor hele familien kan suse af sted på snowracers og kælke.
  • Hundeslæde: Bliv trukket gennem det flotte vinterlandskab af Alaskan Malamutes. Det er en supergod oplevelse, som både børn og voksne vil huske længe.
  • Morgenskiløb: Book en skøn morgenskitur på de nypræparerede pister, som afsluttes med hyggelig morgenmad i Toppstugan. En fantastisk måde at starte en god skidag på!

 

Hvis man er til aktiviteter, som ikke har noget med sne at gøre, kan man sagtens køre til Lindvallen, som ligger 20 min. kørsel fra Kläppen. Her ligger Experium, som er et stort anlæg med stort badeland, bowling, restauranter, fitness m.m. Det koster naturligvis penge at anvende faciliteterne, men mulighederne er der, og ikke ret langt væk.

k3

Prøv den berømte snowpark og puds dine bedste tricks af – der er masser af plads at boltre sig på!

 

I min søgning på det perfekte sted at tage hen med familien på vores første tur med ungerne på ski, kunne Kläppen sagtens være et rigtigt godt bud. Selvom udvalget af pister er varieret, bliver stedet ikke uoverskueligt, og da stedet ikke har så mange besøgende, er der aldrig kø ved lifterne, så man får rigtig meget skiløb på ferien. I Kläppen er der en utrolig hyggelig atmosfære, og det er et klassisk skisportssted, hvor familien er i fokus, og hvor man kan mærke glæder ved at stå på ski og stoltheden over stedet, når man er sammen med de folk, der arbejder der. Kläppen er helt klart blandt mine favoritter – selvom jeg endnu ikke har set det i snevejr!

Vil du vide mere?

Find masser af information og inspiration i Kläppens eget skiferie-magasin – på dansk! Du kan også se Kläppens eget website og se mange flotte videoer.

Og du kan naturligvis booke din skiferie til Kläppen inkl. færge t/r på stenaline.dk

Del dine ski-oplevelser!

Hvad er din favorit-destination? Og hvorfor? Dine forslag, tips og idéer til en god skiferie vil blive modtaget med kyshånd! Skriv meget gerne i kommentarfeltet og del dine erfaringer med os!

På forhånd mange tak 🙂

Læs sidste indlæg om skiferie-inspiration: Skiferie i Hafjell