Drengene på aftenudforskning

Skærgårdsferie med børn: 10 ting, du skal opleve

Sverige | Ingen kommentarer

Har du lyst til at opleve ægte skærgårdsstemning med klippeøer, havbad, krabbefiskeri, lystbåde og masser af hygge for store og små? Sæt hverdagen på pause og tag på skærgårdsferie ved TanumStrand!

TanumStrand ligger lige ved Grebbestad, ca. 1 time og 30 minutter i bil fra Göteborg. Her kan du bo i hytter med selvhushold eller på hotel.

Min familie og jeg har været der denne sommer, og ud fra vores erfaringer vil jeg gerne give et par tips til, hvordan du også kan få en god ferie ved skærgården med børn.

 

Klippekravlenisser

 

1. Lad børnene springe rundt på klipperne. Det er herlig underholdning, sjovt og udfordrende – og de har (næsten helt sikkert) styr på det.

 

Strand ved TanumStrand

 

2. Tag en dukkert i havet hver dag – det er skøøøønt, du skal bare lige under. Havet er helt klart ved TanumStrand og der er en fin lille badestrand og en badebro – og også adgang via rampe, hvis man f.eks. er kørestolsbruger.

 

 

3. Medbring fiskegrej og en spand til at fange krabber i – det er sjovt for både store og små.

 

Minigolf med hele familien

 

4. Bank børnene i et slag minigolf (eller få bank af dem). Det er et sjovt spil, hvor alle kan være med – jeg endte med at få bank af mindstemanden på 7 år!

 

 

5. Gå en tur og nyd naturen ved skærgården. Der er en flot sti fra TanumStrand til Grebbestad på 1,6 km, som egner sig perfekt til en aftentur efter en is og et kig på de flotte lystbåde, der har lagt til i Grebbestad.

 

Hygge ved havet

 

6. Nyd solskinnet og en god bog. Selvom der måske ikke er 25 grader hver dag, så er det tit lækkert, hvis der er læ, og hvis du kan få ungerne optaget af krabbefiskeri eller andet, så kan du selv få dig et øjebliks ro med en god bog.

 

Smögen

 

7. Tag en tur til Smögen og få en lækker rejemad. Smögen ligger ca. 45 minutters kørsel fra TanumStrand og er helt klart et besøg værd. Byen ligger smukt placeret ved havet og er en rigtig sommerby med turister, små butikker og hyggelige restauranter og caféer, hvor man kan købe sig en skøn frokost.

 

udsigt

 

8. Kom helt ned i gear og slap af med dem, du holder af. Jeg var så heldig at være på sommerferie med både min søde kæreste, vores skønne drenge og min mor, så det kunne faktisk ikke være bedre.

 

sportshopen

 

9. Besøg Sportshopen, som ligger lige ved siden af TanumStrand. Det er nordens største sportsbutik, og den bugner med gode tilbud og masser af kendte mærker. Husk den lave kurs på den svenske krone, som gør det endnu mere fordelagtigt at shoppe i Sverige. Hvis børnene ikke har lyst til shopping, er der en kæmpe legeplads uden for – og de har områdets billigste bland-selv-slik.

 

Mormor og Valde på aftentur

 

10. Husk, at booker du ophold sammen med færgeoverfarten på stenaline.dk, så sparer du 20% på overfarten!

Du kan finde dit ophold ved skærgården med Stena Line lige her!

Du kan læse mere om TanumStrand og hvad du kan opleve i et andet blogindlæg, nemlig ‘TanumStrand: Skærgårdsferie for hele familien