Midsommerfest i Sverige

Midsommerfest i Sverige

Sverige | Ingen kommentarer

Midsommerfesten er for mange svenskere indbegrebet af sommer. Her samles familie og venner og danser, synger og nyder lækker mad og drikke.

Midsommer falder altid på en fredag, og det er en fridag i Sverige. Midsommernatten er en af de længste nætter i året, og det er en helt igennem magisk aften. Der er mange traditioner forbundet med midsommernatten, f.eks. skal piger og unge kvinder plukke syv forskellige slags blomster og lægge dem under deres hovedpude – så vil deres kommende mand vise sig for dem i en drøm.

På midsommerdagen stilles en majstang op i landsbyer og byer over hele Sverige, som både børn og voksne kan danse omkring. Typisk midsommermad inkluderer forskellig slags spegesild, kogte, nye kartofler med frisk dild, crème fraîche og rå rødløg. Tit efterfølges det af en grillet ret, som f.eks. spare ribs eller laks og sommerens første jordbær med fløde til dessert. Den traditionelle drik hertil er kolde øl og snaps, helst kryddersnaps. Svenskerne kan også godt lide at synge, når de drikker snaps.

Der er masser af skønne steder at fejre midsommer i Sverige – se et par forslag herunder.

midsommerstang

Majstangen og midsommerfesten er for mange svenskeren indbegrebet af sommeren.

 

Hold midsommerfest i Göteborgs skærgård

Den smukke natur og det fantastisk dyreliv kommer tæt på, når du fejrer midsommer på en af de skønne skærgårdsøer ud for Göteborg – f.eks. Brännö, Donsö og Styrsö. Stemningen er helt igennem idyllisk og autentisk, og det er den perfekte start på en skøn sommerferie i det svenske.

Fra Göteborg kan du let komme til Saltholmen med sporvogn, og herfra kan du tage en færge til den ø, du vil besøge.

Deltag i øboernes traditionelle midsommerfest med sang og dans. Før du sejler af sted, er det en god idé at pakke en picnickurv med traditionel svensk midsommermad. Ved solnedgang er det på tide at vende tilbage til fastlandet med færgen til Saltholmen.

midsommer-skaergaard

Smuk skærgårdsstemning ved solnedgang

Midsommerfejring i Göteborg

Du kan også fejre midsommer forskellige steder i Göteborg, f.eks. i Slottsskogen Park, som ligger midt i Göteborg eller dans om midsommerstangen i Trädgårdsföreningen, som er en meget velbevaret have fra den 19. århundrede, og som ligger lige ved hovedboulevarden i Göteborg. Det er også meget populært for svenskerne at fejre midsommeren i Gunnebo Slott och Trädgårdar, som er en smuk ejendom fra det 18. århundrede.

Midsommeren er den skønneste tid på året i norden med de lange, lyse aftener og de lune dage – og hvorfor ikke starte en skøn skærgårdsferie eller en hyggelig storbyferie i Göteborg med en midsommerfest? Med Stena Line kan hele familien komme billigt til Göteborg med en Familiebillet – og børn sejler gratis med hele sommeren!

Tip!

Husk at midsommeren er en fridag for svenskerne, derfor har butikker lukket, så det er ikke denne dag, du skal tage til Göteborg for at shoppe. Men du kan så til gengæld få en fantastisk oplevelse af midsommeren i stedet for!

Her er en sjov video, som du kan se, hvis du vil lære endnu mere om midsommerfest i Sverige: