Foto: Liseberg

Magisk julestemning med mad, hygge og shopping

Sverige | Ingen kommentarer
Topfoto: Liseberg

Hvis du elsker julen og alt det, der følger med, så skal du tage en tur til Göteborg. Der er simpelthen så smukt og hyggeligt, og du vil elske det, uanset om du tager afsted med familien, kæresten eller veninderne. Overalt er der julestemning med tusindvis af smukke lys, og der er hyggelige boder og forskellige julemarkeder i og omkring Göteborgs centrum.

Måske kender du allerede til Göteborgs julehygge – hvis ikke, så skulle du tage at forkæle dig selv med en tur derover, for det er virkelig en oplevelse!

Her får du et par fif til, hvad julebyen kan byde på:

Fra havnen langs Avenyn til Jul på Liseberg kan du få en helt fantastisk og smuk oplevelse med det såkaldte Lystæppe af lys og farver i formgivne installationer på husfacader, træer og broer. Ikke nok med, at der er lys i tusindvis – der er også forskellige og anderledes aktiviteter langs tæppet inspireret af lyset, som fx i Rosenlund, hvor der er pyntet op med lyshængte facader med stjerner og oplyste træer.

Er du til julemarkeder, så er der virkelig også noget at komme efter i Göteborg. Besøg fx Jul i Haga, der er et traditionelt julemarked med hjemmelavede og lokale lækkerier blandet med nyt, trendy og vintage fra butikkerne, som ligger langs gaden. Der er også masser af hyggelige caféer i Haga, hvor du kan nyde en skøn pause. Markedet har åbent i weekenden fra den 26. november til den 18. december 2016. (Lørdage 10 – 16, søndage 11 -16.).

I Kronshusbodarna kan du finde et traditionelt gammeldags julemarked med alt fra de gammeldags købmænd og håndværkere, og også i Nordstan er der julemarkeder med kunsthåndværk og design fra lokale kunsthåndværkere. Hver eneste butik og alle gaderne i Nordstan er også smukt juledekorerede og alt oser af hygge.

Sveriges største julemarked finder du i Liseberg med et utal af boder, butikker, skøjtebane og restauranter. Og julelys. Masser af julelys – næsten fem millioner små lys oplyser parken og de hundredevis af små grantræer, der pynter parken. Det er en stor oplevelse – også selv om du ikke har børn med.

Der er mange flere små og skæve julemarkeder med hotte trends, design, unikt kunst, håndværk osv. rundt omkring i Göteborg. Og masser af oplevelser og aktiviteter.

Ja, det er næsten som et juleeventyr, hvor du kan få alle dine ønsker opfyldt – du skal bare se at komme afsted … Og lige nu kan du få en god pris på hotel + færge med Stena Line. Se tilbud og læs mere om julebyen Göteborg.