Kanelbullens Dag: Her er den bedste opskrift

Sverige | 2 kommentarer

Hvis du også elsker kanelbuller, så tag til Sverige og nyd en ægte svensk ‘fika’. Den 4. oktober er det ‘Kanelbullens Dag’, og det bliver naturligvis fejret i ‘fika’-byen Göteborg (og mange andre steder i Göteborg).

Skal du ikke til Sverige lige nu? Fortvivl ikke – du kan selv bage de lækre svenske kanelbuller!

Her er verdens bedste opskrift på kanelbuller:

Ingredienser til ca. 35 kanelbuller:
50 g gær
150 g smør
2,5 dl mælk
2,5 dl vand
2 æg
1,5 dl sukker
1 spsk kardemomme
0,5 tsk salt
13 dl hvedemel, (780 g)

Kanelfyld:
150 g smør, blødt
1 dl sukker
1 spsk stødt kanel

Pensling:
1 æg

Pynt:
0,5 dl perlesukker

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i en skål.
  • Smelt smøret og tilsæt mælk og vand. Opvarm til 37 °. Hæld noget af væsken over gæren, og rør, indtil den er opløst.
  • Tilsæt resten af ​​væsken samt æg, sukker, kardemomme, salt og næsten alt melet (gem lidt til udrulningen).
  • Ælt dejen glat, indtil den løsner sig fra skålen. Lad den hæve tildækket i ca. 40 minutter.
  • Fyld: Rør smør, sukker og kanel sammen til en glat dej.
  • Rul dejen ud på lidt strøet mel på bordet, til ca. 30 x 60 cm. Smør fyldet på. Rul dejen sammen og skær den i 35 skiver.
  • Placer skiverne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • Sæt ovnen til 250°.
  • Pensl kanelbullerne med sammenrørt æg og drys med perlesukker. Bag dem midt i ovnen i 8-10 minutter.
  • Tip: Pensl med sirup direkte efter bagning (en sirup kogt på ½ dl vand og ½ dl sukker). Siruppen forhindrer, at fugten fordamper, hvilket får kanelbullerne til at forblive saftige længere.

Velbekomme 🙂