Kanelbullens Dag: Her er den bedste opskrift

2019-10-04 | Sverige | Ingen kommentarer

Hvis du også elsker kanelbuller, så tag til Sverige og nyd en ægte svensk ‘fika’. Den 4. oktober er det ‘Kanelbullens Dag’, og det bliver naturligvis fejret i ‘fika’-byen Göteborg (og mange andre steder i Göteborg).

Skal du ikke til Sverige lige nu? Fortvivl ikke – du kan selv bage de lækre svenske kanelbuller!

Her er verdens bedste opskrift på kanelbuller:

Ingredienser til ca. 35 kanelbuller:
50 g gær
150 g smør
2,5 dl mælk
2,5 dl vand
2 æg
1,5 dl sukker
1 spsk kardemomme
0,5 tsk salt
13 dl hvedemel, (780 g)

Kanelfyld:
150 g smør, blødt
1 dl sukker
1 spsk stødt kanel

Pensling:
1 æg

Pynt:
0,5 dl perlesukker

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i en skål.
  • Smelt smøret og tilsæt mælk og vand. Opvarm til 37 °. Hæld noget af væsken over gæren, og rør, indtil den er opløst.
  • Tilsæt resten af ​​væsken samt æg, sukker, kardemomme, salt og næsten alt melet (gem lidt til udrulningen).
  • Ælt dejen glat, indtil den løsner sig fra skålen. Lad den hæve tildækket i ca. 40 minutter.
  • Fyld: Rør smør, sukker og kanel sammen til en glat dej.
  • Rul dejen ud på lidt strøet mel på bordet, til ca. 30 x 60 cm. Smør fyldet på. Rul dejen sammen og skær den i 35 skiver.
  • Placer skiverne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • Sæt ovnen til 250°.
  • Pensl kanelbullerne med sammenrørt æg og drys med perlesukker. Bag dem midt i ovnen i 8-10 minutter.
  • Tip: Pensl med sirup direkte efter bagning (en sirup kogt på ½ dl vand og ½ dl sukker). Siruppen forhindrer, at fugten fordamper, hvilket får kanelbullerne til at forblive saftige længere.

Velbekomme 🙂

Maja Petersen

Maja arbejder med digitalt indhold og sociale medier for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og lægge historier op om Stena Lines færger og historie. Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål!

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.