Jul i Göteborg

Juletur til Liseberg og Göteborg med børn

Sverige | 4 kommentarer

Smukke lys, sjove attraktioner, skøjtebane og hyggelige boder. Vintersæsonen i Liseberg byder på masser af magiske øjeblikke for både store og små. Fra midt i november slår Liseberg dørene op for deres juleåbne periode, og jeg havde i den anledning inviteret mine to drenge og deres mormor med på en hyggelig juletur til den anden side af Kattegat.

Jeg har altid gerne villet se forlystelsesparken Liseberg i sit ’juleskrud’, da jeg har set en masse flotte billeder af parken, men aldrig har været der selv på den mørke tid af året. Så da min mor og mine to drenge på hhv. 6 og 8 år gerne ville med forrige weekend, fik jeg booket færge, hotel og entrébilletter med det samme.

 

Kataloget for butikken om bord bliver tjekket ud inden afgang 🙂

Det hele starter med en sejltur…

Turen startede for vores vedkommende fredag eftermiddag, hvor vi tog med Stena Danica kl. 14. Vi fandt hurtigt en vinduesplads på 8. etage lige uden for Outlet One, hvor vi slog os ned, og ½ minut efter var drengene forsvundet ned til området med spilleautomater – dog uden penge på lommen. De ville bare gerne kigge.

Sejlturen forløb stille og roligt, vi hyggede os med kortspil, snak, kaffe og lidt chokolade fra Bordershoppen, samt et kig ind i Outlet One for at se, om der var nogle gode tilbud, som vi kunne købe på tilbagevejen.

Drengene kom på et tidspunkt glædesstrålende tilbage med lommerne fulde af svenske enkroner, som de efter sigende havde fundet rundt omkring i hallen med spilleautomater – ved optælling blev det til 62 kr. (!) som straks blev ’vekslet’ om til slik fra butikken om bord.

 

 

Ankomst til Göteborg og afsted til vores hotel

Færgen ankom til Göteborg lidt før kl. 17.30, og vi gik ned til sporvognen, og tog sporvogn nr. 9 de tre stop ind til Brunnsparken, som var stoppet, hvor vores hotel lå. Vi skulle overnatte en enkelt nat på Scandic Europa – et stor og ret fint Scandic-hotel lige ved Nordstan, som er et stort shoppingcenter centralt i Göteborg.

Vi fik tjekket ind og fandt vores værelse, et rummeligt familieværelse på 1. sal. Efter vi havde pakket ud, gik vi ud for at finde noget aftensmad – drengene havde spottet en McDonald’s lige uden for hotellet, og da det lidt var en tur i børnenes tegn, blev det til et besøg på den populære familierestaurant med Happy Meals og hele baduljen 🙂

Da jeg kender mine drenge godt nok til at vide, at de ikke er så sjove at ha’ med i byen efter kl. 20 sådan en fredag aften efter en lang uge, havde vi planlagt vores Lisebergbesøg til lørdag, selvom parken var åben fredag aften også, fra 18-22. Hvis jeg havde været der med større børn eller med kæresten, havde jeg nok valgt det tidspunkt i stedet, da det er utroligt flot med alle de tændte lys om aftenen.

Poolbesøg og aftenhygge

Efter det overdådige aftensmåltid gik vi op på hotellet, og da jeg havde gjort lidt forarbejde og fundet ud af, at der var en lille pool og en sauna på hotellet, havde vi medbragt vores badetøj, og vi tog derfor elevatoren op på 7. etage for at afprøve faciliteterne.

Poolen var en lille smule kold at komme i, men drengene elsker vand og var meget begejstrede – og så var det bare endnu mere skønt at komme en tur i sauna bagefter 🙂

Der var forresten også et træningsområde med forskellige maskiner og vægte, men det benyttede vi os ikke af.

Efter endt svømme- og saunatur gik vi ned på værelset og slappede af med svensk fjernsyn og fredagsslik – og herefter gik drengene til ro. Mor og jeg tog lige et par spil casino, inden vi gik i seng også.

 

Så er der ro i lejren…

Lækker morgenmad på hotellet

Næste morgen vågnede drenge som sædvanligt alt for tidligt, og vi kom op, så vi kunne få noget ud af dagen. Vi startede med et besøg i morgenbuffeten – virkelig lækker morgenmad med alt hvad hjertet begærer af brød, ost, pålæg, æg, pandekager, yoghurt, frugt, kaffe, juice m.m. Så var bunden lagt!

Efter morgenmaden pakkede vi sammen og tjekkede ud. Vi lod vores kufferter stå i hotellets bagagerum til senere afhentning og gik ud i byen.

Liseberg åbnede kl. 12, så vi havde god tid og gik lidt og kiggede på butikker i Nordstan inden vi gik op til Liseberg til fods – der var mindre end 2 km derop, så det var en fin tur. Vi ankom lidt før 12, og så var vi klar. Vi havde købt entrébilletter sammen med færgebilletten, da vi kunne spare lidt penge.

 

Jul på Liseberg – med ægte vinterstemning

Endelig ankommet til Liseberg

Drengene var glade og ville straks prøve nogle af de vinteråbne forlystelser. De er ikke så vilde med det, der går alt for stærkt, så det blev til nogle ture i de mindre forlystelser.

 

Kaniner og andre gode ting

Vi mødte en masse Lisebergkaniner, og selvom drengene er ved at være lidt store, og (efter min mening) nok ved at være lidt for gamle til den slags, så kastede de sig om halsen på alle de udstoppede kaninfyre, de kunne få øje på – og det er da lidt sødt 🙂

 

Krammedyr 🙂

Sukker skal der til…

Der var masser af små hyggelige boder med alle mulige lækre ting og sager. Og da lækkersulten meldte sig lidt senere købte vi et ’familie-tilbud’ med varm kakao til alle og en kæmpestor kanelbulle til deling – mums.

 

 

Der var også et vikingemarked med ’live-teater’ og forskellige smykker og andre fine ting samt et stort indendørs designmarked.

 

Mange små boder…

Besøg i julemandens værksted

Lidt senere gik vi på besøg i julemandens værksted, hvor drengene skrev ønskesedler og mødte selveste julemanden. Det var meget fint lavet med indgang gennem en ’snedækket’ skov og mange fine nisser og gaver indenfor.

 

 

Sjov på skøjtebanen

Lidt senere tog vi ned til skøjtebanen. Her lejede vi skøjter til drengene, som hyggede sig længe på isen, lige til skøjtebanen blev lukket ned, da der senere skulle være show.

 

Glögg og hyggelige boder

Nu var det ved at blive mørkt og lysene kunne rigtig komme til deres ret – det så helt magisk ud med alle de små lys over det hele, og de hyggelige oplyste boder – hvis man ikke allerede var kommet i julestemning, så kom man det i hvert fald nu! Og en enkelt kop glögg hjalp julestemningen endnu mere på vej.

 

Hyggeligt ser det ud…

Kl. 16.30 ca. sagde vi farvel og på gensyn til Liseberg og tog den gamle sporvogn, som også var julepyntet, ned til Brunnsparken. Her fik vi fat på kufferterne og tog derefter en ny sporvogn ned til terminalen, hvor vi kom i god tid inden færgen gik kl. 18.

 

 

Hygge og underholdning på hjemturen

På vejen hjem spiste vi aftensmad i Café Danica. Herefter hyggede vi igen med kortspil og lidt shopping. Jeg købte nogle fine Lego jeans til min ældste søn til en god pris i Outlet One, og ellers blev det mest til lidt chokolade og andre godt fra Bordershoppen.

Der var gang i underholdningen på hjemturen, da der var ’Partybåten’ for svenskerne, så der var live-musik på dæk 7, de var rigtig gode, så dem havde vi stor fornøjelse af, selvom vi ikke var i decideret feststemning.

Kl. 21.15 var færgen i havn i Frederikshavn og vi kørte hjem til Aalborg med to sovende drenge på bagsædet. Vi var enige om, at det havde været en rigtig hyggelig mor/datter/børnebørn-tur, og at vi godt kunne gentage succesen en anden gang 🙂

 

5 gode råd til din julehyggetur:

 • Download app’en ’ToGo Västtrafik’. Her kan du købe billetter til sporvognen, så slipper du for at finde ud af det i selve sporvognen eller købe billetter andre steder.
 • Valutakursen er stadig favorabel set med danske øjne, så du kan gøre nogle gode køb til gode priser i Sverige – f.eks. julegaveshopping?
 • Køb entrébilletter til Liseberg sammen med din færgebillet – så sparer du både tid og penge. Billetterne printes på dit rejsebevis, så det skal du bare medbringe i Liseberg, hvor de bliver scannet ved indgangen. Læs mere om rabat i Liseberg med Stena Line
 • Book hotel og færge samtidig gennem Stena Line og spar 20% på færgeoverfarten. Du kan se hoteller og tilpasse efter dine behov på stenaline.dk
  Du kan også sagtens nå en tur i Liseberg på en endagstur om de lørdage, hvor færgen sejler ud kl. 8.00 og hjem kl. 18.00 (2/12 + 9/12-2017)
 • Göteborg er en fin og hyggelig by – og så er det nemt at komme rundt til fods. Kig evt. på et kort og gå rundt til det, du vil se – der er sikkert ikke så langt!

 

 

 

Maja Petersen

Maja arbejder med digitalt indhold og sociale medier for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og lægge historier op om Stena Lines færger og historie. Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål!

 • Anne nielsen says:

  Er der åbent i Liseberg hver dag , fra den 16 november .

  • Maja says:

   Hej Anne.
   Tak for din besked.
   Der er ikke åbent hver dag i Liseberg, men der er juleåbent disse dage: 16.-18., 23.- 25. og 29.-30. nov. samt 1.-2., 5.-9., 11.- 23. og 26.- 30. dec. 2018.
   Du kan se de specifikke åbningstider på Lisebergs website her: https://www.liseberg.se/oppettider/
   Jeg håber, I får en god tur, hvis I tager derover – det er helt magisk 🙂
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Rikke Clausen says:

  Rigtig fin og indlevende historie om jeres familietur. Flot beskrevet og giver en lyst til at prøve sådan en tur, særlig efter man læser det ik er spor besværligt eller forvirrende med billetter og at finde rundt????

  • Maja says:

   Hej Rikke.
   Tusind tak for din søde kommentar. Du må endelig skrive, hvis du har brug for mere information, måske kan jeg finde det til dig.
   Ha’ en skøn dag.
   Mvh. Maja / Stena Line 😉

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.