Julemarked i Liseberg

Hyggetur til julemarkeder i Göteborg

Sverige | 2 kommentarer

Göteborg er fyldt med magisk stemning, smukke lys og gode muligheder for at nyde et ægte svensk ’julbord’ samt få shoppet julegaver til dem, du holder af til en god kurs.

Topfoto: Liseberg / Göteborg & Co.

Udrejse med Stena Line

Turen starter allerede ombord på Stena Danica, som sejler til Göteborg fra Frederikshavn. Nyd overfarten, slap af med en kop kaffe og nyd hinandens selskab.

Med sporvognen i Göteborg – let og enkelt

Kl. 17.30 kan du gå i land i smukke Göteborg. Tag sporvognen til hotellet – vi boede centralt på Scandic Europa, som ligger lige ved Nordstan ved stoppet ’Brunnsparken’ helt i centrum af Göteborg. Der er kun 3 stop derind, hvis du tager sporvogn nr. 9 uden for terminalbygningen, det kunne faktisk ikke være nemmere. Det er dejligt nemt at komme omkring til fods, men også let at tage sporvognen – man downloader bare en app (Västtrafikk ToGo) og køber billet herigennem. Og sporvognene går hele tiden, så det er meget bekvemt.

Hotellet er det helt perfekte udgangspunkt for både shopping og sightseeing, så det er bare med at komme ud og nyde byen – f.eks. med shopping i Nordstan eller  find et sted at få en lille before-dinner drink, inden I f.eks. kan indtage aftensmåltidet på en restaurant. Jeg kan f.eks. anbefale Restaurang Familjen.

 

Clarion Post Hotel i juleskrud

Foto: Beatrice Tornros / Göteborg & Co.

Julepyntede gader

Byen indbyder til gåture, så hvis du har gode ben, er det en fordel at gå gennem byens gader til restauranten. Der er masser af julepyntede steder, bl.a. Hotel Clarion Post, som op mod jul er pyntet med en stor rød sløjfe.

Lækker mad af lokale råvarer

Nyd f.eks. en lækker middag på Restaurang Familjen, som er et forholdsvist lille, men hyggeligt sted med en rigtig fin og familiær atmosfære. Maden er lavet af lokale råvarer, og de har en menu, som skifter afhængigt af årstiderne med bl.a. krabbekløer, torsk og et udvalg af lækre svenske oste til dessert.

Efter maden kan I f.eks besøge det nye kvarter omkring Teatergatan tæt på restauranten. Her er der flere små hyggelige barer til en lille godnatdrink. Eller du kan fortsætte aftenen ude i byen.

 

Avennyn i julestemning

Avenyn by night. Foto: Dick Gillberg / Göteborg & Co.

God start på dagen

På hotellet kan du starte dagen med et superlækkert morgenmåltid i hotellets morgenbuffet. Der var alt, hvad hjertet begærer af brød, pålæg, bacon, æg, pandekager med flødeskum (svensk specialitet), yoghurt, juice, frugt og kaffe. Virkelig lækker måde at starte dagen på.

Julemarked i Liseberg

I Liseberg var der også jul og julemarked for alle pengene: Juleboder, vinterland, juleåbne attraktioner, designmarked og julemandens værksted.

Hvis sulten igen melder sig, kan du finde mange forskellige spisesteder i Liseberg, men du kan også tage sporvognen ind til centrum – i juletiden går der en helt særlig julepyntet sporvogn fra Liseberg, en af de helt gamle modeller, det er en rigtig hyggelig måde at rejse på. Stå f.eks. af ved centralstationen og find en hyggelig restaurant eller café og få stillet sulten.

 

Jul i Liseberg

Jul i Liseberg Foto: Liseberg / Göteborg & Co.

 

Smuk tur i parken

Start f.eks. dagen med at gå hen til Trädgårdsföreningens park og se det fine drivhus ‘Palmehuset’ med masser af forskellige planter. Parken ligger centralt i byen, det er så fint med de grønne oaser midt i storbyen.

 

Palmehuset i Trädgårdsföreningens park

Palmhuset i Trädgårdsföreningens park centralt i Göteborg.  Foto: Peter Kvarnström / Göteborg & Co.

Julemarked i Haga

Efter parken kan du gå ned til Haga og se julemarkedet her – det er simpelthen så hyggeligt med de forskellige julemarkeder rundt omkring i byen.

 

Julemarked i Haga

Julestemning i Haga.  Foto: Frida Winther / Göteborg & Co.

 

En tur til julebyen Göteborg er den perfekte start på en julehyggelig december! Det kan varmt anbefales 🙂


 • De sidste 2 år har jeg været på endags juletur til Gøteborg og det er simpelthen noget af det hyggeligste! Hvis man ikke er i julestemning inden turen, så er man hvertfald bagefter. Specielt julemarkedet i Haga er vildt hyggeligt!

  • Maja says:

   Hej Brian
   Tusind tak for din kommentar, skønt at du vil dele dine erfaringer. Du har ret i, at julemarkedet ved Haga er rigtigt hyggeligt. Og man kan sagtens nå at få et ordentligt skud julehygge med sig hjem på en enkelt dag – man behøver ikke være væk en hel weekend 🙂
   Jeg ønsker dig en god tur, hvis du skal derover igen i år – og en rigtig glædelig jul.
   Med venlig hilsen Maja / Stena Line.