Nordens Ark

Feriesjov i Nordens Ark

Sverige | Ingen kommentarer

Safari, dyrefodring og fuld fart med sjov i laden. En dag i dyreparken Nordens Ark er en spændende oplevelse for alle – uanset alder. Og med et Stena Line rejsebevis kommer alle børn gratis ind i parken!

En times kørsel nord for Göteborg ligger dyrenes fristad, Nordens Ark. Det er en privat non-profit stiftelse, som arbejder for at redde og bevare truede dyrearter. I Nordens Ark findes der over 80 forskellige dyrearter som rovdyr, fugle, padder og nordiske dyrearter. Alle dyr er eller har været truede og man arbejder aktivt på mange projekter for at bevare bestanden.

nordens-ark-6

Frøer og padder trives i Nordens Ark. Vi giver dog ingen prinse-garantier, hvis du skulle få lyst til at kysse en af dem…

For at styrke bestanden af udrydningstruede dyr deltager Nordens Ark i programmer, hvor dyr bliver sat ud i fri natur. I Nordens Ark og i det lukkede avlsanlæg har man har haft stor succes med at avle dyr som vandrefalk, blisgås, hvidrygget flagspætte og grønbroget tudse for bare at nævne nogle.

nordens-ark-4

Du kan møde mange spændende dyr i parken – blandt andet nordiske arter som lossen.

Foråret er en hektisk men herlig periode i parken, som starter omkring påske. I laden i Nordens Ark er der på denne tid af året fyldt med små gule kyllinger, lam og kalve. Og med det lunere vejr begynder fuglene rundt omkring i parken at bygge rede. Der er mange forskellige aktiviteter, som man kan se på eller være med til – blandt andet at give dyrene nogle velfortjente godbidder.

nordens-ark-7

Dyrene har det godt i Nordens Ark, som gør et stort arbejde for at bevare truede dyrearter.

For at få mest muligt ud af jeres besøg, anbefaler vi, at I tager en overnatning på Nordens Arks Hotel. Der medfølger morgenmadsbuffét og entrébilletter til både ankomst- og afrejsedag.  Du har masser af tid til både at gå på opdagelse i parken og til at tage en vandretur i Ekoparken, som er stiftelsens største bevaringsprojekt i Sverige, med en afmærket vandrestil på 4,5 km. Her møder du en fantastisk og varieret natur. I Ekoparken arbejder man på at genfinde det gamle kulturlandskab, som det så ud for 2-300 år siden, ved blandt andet at fælde nåletræsbeplantningen og bringe lyset frem igen, så frø af blomster og buske, som har ligget i dvale i over hundrede år, kan spire frem på ny.

Dit besøg i parken er med til at gøre en forskel! Størstedelen af indtægterne fra de besøgende går direkte til de truede dyrearter. Læs mere om Nordens Ark.