Göteborg sporvogn

En dag i Göteborg: Det skal du opleve

Sverige | 2 kommentarer

Seværdigheder, shopping og sjov. Göteborg har masser at byde på, og du kan komme billigt med Stena Line på en endagstur og opleve byen med dem, du holder af. Nyd en fridag i den skønne storby Göteborg. Her har du vores forslag til, hvordan du kan bruge en dag i Göteborg.

Er du til shopping? Sådan kommer du til centrum

Fra Stena-terminalen er der ca. 900 meter til Kungsgatan, som er en af gågaderne i Göteborg. Det vil tage omkring 12 minutter at gå derop.

Foretrækker du sporvognen, kan du gå via gangbroen ud af terminalen, så kommer du til sporvognsstoppet Masthuggstorget, og herfra kan du tage sporvogn 3, 9 eller 11 mod centrum.

Der er masser af spændende butikker og mulighed for shopping i Göteborg – du finder bl.a. det store shoppingcenter Nordstan centralt i byen. Se flere muligheder for shopping i Göteborg her.

Husk, at kursen er historisk lav! Se f.eks.dagens valutakurs på valutakurser.dk

Foto: Goteborg & Co./ Jennie Smith

Er du til blomster og hygge i parken?

Göteborg har mange hyggelige åndehuller, bl.a. Slottsskogen, hvor du finder både en stor legeplads og søde dyr at kigge på, Trädgårdsföreningen, som er en grøn oase med flotte blomster midt i centrum eller botanisk have, som er en af Europas største botaniske haver.

Foto: Goteborg & Co./ Steampipe Production Studio

Er du til museer og seværdigheder?

Vi anbefaler et besøg på naturhistorisk museum, hvor du kan se udstoppede dyr fra hele verden – og så er entréen gratis!


Foto: Goteborg & Co.

Du kan også tage på en hyggelig tur med Paddan-bådene på kanalrundfart, hvor du får indblik i noget af Göteborgs historie og ser det hele fra et nyt perspektiv.

Foto: Goteborg & Co./ Steampipe Production Studio

Eller måske besøge Universeum, som er et stort science-center, en slags krydsning mellem Eksperimentarium, regnskov, zoo og legeland, hvor både små og store pilfingre kan slå sig løs – og rejser du med Stena Line, har børn gratis adgang, blot du viser dit rejsebevis ved indgangen.

Foto: Goteborg & Co.

Vores bud på en skøn fridag:

 • Tag færgen Stena Jutlandica ud kl. 8.00. Start turen med en lækker morgenbuffet i restaurant Taste, hvor du for kun 89,- har ‘all you can eat’-morgenmad inkl. fri kaffe, te og juice. Husk at det er billigst at booke hjemmefra – og så sikrer du dig også en plads!
 • Efter buffeten kan du nyde sejlturen med udsigt fra dækket, shoppe i butikken om bord eller bare sidde og slappe af. Hvis du rejser med børn vil de nyde at blive sluppet løs i spillerummet eller i det lille legerum for små børn om bord.
 • 11.35 er du i Göteborg. Og den hyggelige storby står klar med oplevelser – du skal bare vælge, hvad du har lyst til at lave.
 • 18.20 tager du færgen Stena Danica hjem. Her kan du f.eks. nyde en aftenbuffet inkl. fri vin, øl, sodavand, kaffe, te og dessert til kun 189,- pr. pers. Husk at du får de bedste priser, hvis du booker mad hjemmefra!Du kan også nyde udsigten sammen med en drink og et lettere måltid eller en snack i vores nye karibiske bar ‘The Reef’.Husk også at besøge vores outlet om bord, hvor du bl.a. kan shoppe mærkevaretøj til en lav kurs eller finde gode tilbud i butikken.
 • 21.50 er du retur i Frederikshavn.

 

Hvis du har gode idéer til, hvad man kan lave i Göteborg, hvis man er der en enkelt dag, så skriv gerne dine forslag i kommentarfeltet nedenfor 🙂

Tags:

Maja Petersen

Maja arbejder med digitalt indhold og sociale medier for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og lægge historier op om Stena Lines færger og historie. Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål!

 • Jette Marianne Julie Jørgensen says:

  Hej Maja.lyder rigtig spændende.Hvor sejler jeg fra og hvor køber jeg billet.Vil du svare hurtigst muligt så jeg kan nå at

  komme med for den rimelige pris det er mvh Jette

  • Maja says:

   Hej Jette.
   Tak for din besked. Du kan sejle med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg. Du bestiller din billet online på https://www.stenaline.dk/
   Jeg håber, du får en god tur.
   Mvh. Maja / Stena Line.

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.