Bilrundtur i Sverige fyldt med oplevelser for børn

Sverige | Ingen kommentarer

Leg, action og sjove oplevelser for hele familien. Ferie med ungerne er skønt, og i Sverige er der masser af spændende aktiviteter for både store og små. Når I tager bilen på ferie, kan I komme vidt omkring, og det er nemt og bekvemt at rejse i egen bil, hvor al bagagen og børnene er samlet. I har friheden til at køre lige derhen, hvor I vil – når det passer jer.

Her er et forslag til en bilrundtur med børnene, hvor I kommer omkring og oplever mange spændende forlystelser og sjove aktiviteter for børn og voksne. Tager I færgen til Sverige, kan I slappe af, nyde et måltid mad og hygge jer, mens I bliver sejlet hele vejen til de sjove oplevelser.

Bilturen starter, når I kommer i land i Göteborg. Herfra kører I gennem det smukke Halland til den lille storby Borås, som med sine 100.000 indbyggere er Sveriges 13. største by. Borås er ikke Sveriges ældste by, men den har en helt unik historie, som går mange århundreder tilbage til en tid, hvor bønderne blev intereserede i handel og håndværk som et supplement til deres levebrød. Byen omkranses af naturskønne områder, bl.a. ligger naturreservatet Rya åsar tæt ved byen og har 5 km2 åben natur med en storslået udsigt.

Borås Dyrepark

Byen byder påmange fornøjelser for børn. Brug en dag i Borås Dyrepark, hvor vilde dyr fra hele verden boltrer sig på 38 hektar eller besøg Äventyrparken Upzone, hvor der venter dig spændende oplevelser helt oppe i trækronerne. I kan også besøge det tropiske vandland Äventyrsbadet eller Science-centret ‘Navet’.

boraas-dyrepark

Besøg Borås Dyrepark og se de vilde dyr fra hele verden

I Borås kan I f.eks. bo på hotellet Scandic Plaza Borås, som ligger tæt på det hele. Der er masser at se i og omkring Borås. Om sommeren er der ofte friluftskoncerter, byen har et spændende kulturliv, den er det svenske centrum for tekstildesign, og hele byen emmer af stemning og hygge.

boraas

Smukke omgivelser i Borås

High Chaparral

Dagen efter går turen til det vilde Vesten temaparken High Chaparral i Värnamo, hvor I kan møde cowboys, indianere, banditter og sheriffer. Her er der vilde shows i bedste westernstil, og I bliver en del af eventyret, lige fra I træder ind i parken.

I kan møde Lucky Luke, som er kendt for at være hurtigere end sin egen skygge, og han har nok at gøre med at holde sine ærkefjender, Daltonbrødrene, under kontrol. Han får nu altid ram på dem og får dem spærret inde, inden han rider væk i solnedgangen. I det gamle Mexico kan I finde Zorro, folkets hævner, som bekæmper sine fjender med sine fantastiske fægteevner.

zorro

Mød Zorro, Lucky Luke og andre Western-helte i High Chaparral

I lægger krudtstøvet bag jer og fortsætter over Jönköping til Linköping. Byen Linköping i Östergötland er perfekt, hvis I vil kombinere byliv og naturoplevelser. Her er der flere museer, bl.a. frilandsmuseet i Gamle Linköping, den smukke katedral og mange hyggelige restauranter, hvor I kan få en bid mad. Byen ligger tæt på naturområder med søer og kanaler. Her kan I kan tage på en sejltur eller vandre på Östgöta Stien – bare for at nævne et par muligheder.

linkoping

Stemningsbillede med udendørs restauranter på Stora Torget i Linköping

Kolmården Dyrepark

Fra Linköping kan I besøge Kolmården Dyrepark ikke langt fra Stockholm. I Kolmården Dyrepark kan I opleve spændende dyr fra hele verden, og se et fantastisk delfinshow. Når I rejser til Sverige og Norge med Stena Line, får I ekstra meget sjov for færgebilletten.Når I viser jeres rejsebevis, får børn gratis entré til ikke mindre end 53 forskellige oplevelser i Sverige og 50 oplevelser i Norge.

kolmaarden

I Kolmården Dyrepark kan I se et flot delfinshow og møde spændende dyr

Astrid Lindgrens Verden

Fra Linköping er der kun 90 km til Astrid Lindgrens Verden. Træd ind i eventyret og oplev genkendelsesglæden, når du møder dine barndomshelte fra Astrid Lindgrens populære historier. Besøg Pippi Langstrømpe i Villa Villakulla, lav ballade med Emil fra Lønneberg, leg med Madicken og mød Ronja Røverdatter og hendes røvervenner.

ALV-vimmerby

Mød Pippi, Emil og alle de andre kendte figurer fra Astrid Lindgrens fortryllende børnebøger

Liseberg

Sidste dag går turen tilbage til Göteborg, hvor I kan opleve forlystelsesparken Liseberg. Parken byder på masser af sug i maven, vind i håret og lækre restauranter i smukke omgivelser. Liseberg er Nordens største forlystelsespark, og her kan både store og små slå sig løs og nyde en sjov dag med masser af fart og latter.

liseberg-2

Liseberg byder velkommen med sjove forlystelser, fuld fart og flotte omgivelser

Ovenstående er et forslag til, hvordan I kan kombinere nogle af de sjove forlystelser og aktiviteter, der findes i for børn i Sverige. Der er meget mere at se og opleve, hvis I har flere feriedage at tage af!

Gode råd til en hyggelig bilrundtur med børnene:

  • Bestil overnatning hjemmefra – så er I fri for at spekulere på, hvor I skal overnatte, og om der er plads
  • Tag færgen fra Frederikshavn til Göteborg – det giver et dejligt afbræk på køreturen, og I kan slappe af og hygge jer om bord
  • Husk at tage underholdning som iPads, bøger, blade og snacks med til børnene – så føles køreturen som en leg
  • Hvis I sejler med Stena Line, får børnene gratis entré til mange attraktioner i Sverige og Norge, når I viser jeres rejsebevis. På den måde kan I spare mange penge!