efterårsbyen Göteborg

9 hyggelige efterårsoplevelser i Göteborg

Sverige | Ingen kommentarer

Efteråret i Göteborg kan byde på vidunderlige dage under en skyfri himmel, sprød luft og farverige blade. Det kan dog også være lidt mere til den våde side… Her har vi samlet et par favoritter, der giver dig efterårshygge i høj kvalitet både indendørs og udendørs.

Topbillede: Frida Winter / Göteborg & Co.

 

1. Fika-hygge på Alkemistens Kaffebar

Efteråret er perfekt til kaffe, uanset vejret. Prøv en kop kaffe på den hippe Alkemist Kaffebar i Kvillebäcken, hvor du kan nyde kaffe af høj kvalitet og hjemmelavede kager. Der er selvfølgelig mange andre hyggelige caféer i Göteborg, du kan finde nogle af dem her.

 

2. Gå en tur i den botaniske have

Botaniska Trädgården er en af ​​Göteborgs ægte perler. Gå en slentretur og oplev alle de fantastiske planter (over 16.000 arter), eller sæt dig ned på en bænk med en ven og bare nyd roen.

 

3. Bliv inspireret af verdensklasses kunst

Museer og gallerier er vidunderlige steder at besøge. Oaser midt i byen, der fremkalder ro, eftertænksomhed og inspiration. Besøg Göteborgs Kunstmuseum, hvor der i øjeblikket er en udstilling med Rembrandts mesterværk “Den bataviske tro til Claudius Civilis”. Der er masser af andre inspirerende museer og udstillinger at besøge, ikke mindst Göteborgs kunstbiennale.

 

4. Nyd lækker fisk og skaldyr

Fisk og skaldyr fra vestkysten og Göteborg er af utroligt høj kvalitet og er et must for alle livsnydere, ikke mindst nu, hvor hummersæsonen er i fuld gang. Besøg Göteborgs unikke fiskemarked Feskekôrka og køb lidt godt med, eller nyd nogle østers på Restaurant Gabriel. Du kan finde flere skaldyr i Göteborg her.

 

efterårsbyen Göteborg

Efterårsnydelse i Göteborg. Foto: Steampipe Production Studio / Göteborg & Co.

5. Hyggemiddag ved Bang

At gå ind på Bang Matbar, en mindre restaurant på Bangatan, er lidt som at gå ind i en kær gammel vens dagligstue. Menuen er kort og opbygget af lokalt producerede ingredienser, vinkortet er omhyggeligt udtænkt og atmosfæren indbydende og uhøjtidelig. Ud over de to eller tre hovedretter er der altid østers og en generøs oste- og charcuterie-menu. Bare et lille advarselsord: et hurtigt glas efter arbejde kan let udvikle sig til en hel nat her.

Bangatan 22

 

6. Gå til koncert på Pustervik

Mange store kunstnere har optrådt på Pustervik gennem årene. Klubben ved Järntorget har ry for at være byens selvskrevne musiksted, og dette efterår er ingen undtagelse. Du finder en plan for efteråret her!

Järntorgsgatan 12

 

7. Slap af i Hagabadet

Tæt på centralstationen ved Radisson Blu Hotel ligger Hagabadets nyeste tilføjelse til samlingen af ​​spa-faciliteter og fitnesscenter – Drottningtorget. Hvorfor ikke erstatte den grå efterårshimmel med lidt blød belysning, blomsterdufte og en beroligende atmosfære? Prøv et af ​​de forskellige spa-ritualer, eller dyk ned i den nærmeste pool og gør absolut intet i et stykke tid.

Östra Larmgatan 4

 

8. Udforsk skovens spisekammer

Selvfølgelig vil vi gerne beholde vores bedste svampesider for os selv. Men vi kan give dig noget hjælp til, hvilken vej, du skal gå. Her er nogle af de steder i og omkring Göteborg, hvor du kan støde på kantareller og andre svampe. Og hvis du kommer tomhændet hjem, har du i det mindste haft en vidunderlig tur!

 

efterårsbyen Göteborg

Halloween i Liseberg. Foto: Liseberg / Göteborg & Co.

 

9. Oplev Halloween i Liseberg

Græskar, genfærd, spøgelser og andre uhyggeligt hyggelige udsmykninger. I anledning af Halloween holder Liseberg ekstraordinært åbent, og du kan opleve det – hvis du tør!

Liseberg holder Halloween-åbent: 11.-13, + 18.-20. + 25.-31. okt. + 1.-3. nov.

 

Kom afsted for bare 49,- hele oktober

Sæt hverdagen på pause og nyd en hyggedag i Göteborg i oktober fra blot 49,- pr. person! Du kan booke din tur med Stena Line lige her.

Maja Petersen

Maja arbejder med digitalt indhold og sociale medier for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og lægge historier op om Stena Lines færger og historie. Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål!

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.