Stockholm

Seværdigheder i Stockholm: 10 ting du skal opleve

Sverige | 6 kommentarer

Stockholm bugner af seværdigheder og attraktioner. Velbesøgte museer, attraktioner og unikke steder. Klassikere som Vasamuseet og nyheder som ABBA-museet og Fotografiska. Stockholm har massevis af museer og seværdigheder. Her får du ti bud på steder, du ikke skal gå glip af!

Fotografi: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

1. Besøg Vasamuseet

Vasa er verdens eneste bevarede skib fra 1600-tallet og en helt unik kulturskat. Skibbet består af mere end 95% originale dele og er prydet med hundredevis af udskæringer. Det 69 meter lange skib Vasa sank under sin jomfrurejse midt i Stockholm i 1628 og blev bjerget 333 år senere, i 1961. Det tog næsten et halvt århundrede at restaurere skibet, som nu står i al sin pragt. De tre master på taget uden for det specialbyggede museum viser højden på skibets flotte master.

Vasamuseet er i dag Skandinaviens mest besøgte museum med over en million besøgende årligt. Der er rundvisninger på museet hver dag. Fri entré for børn 0-18 år.

Adresse: Galärvarvsvägen 14, Stockholm

Tlf.: +46(0)8-519 548 00

Website: www.vasamuseet.se

Pris: 130 SEK

Fotografi: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

2. Se Kongeslottet

Et af Europas største slotte! Kongeslottet er H.M. Kongens officielle residens med over 600 værelser. Slottet er åbent for offentligheden og byder på ikke mindre end 5 museer. Det meste af slottet er bygget i 1700-tallet i italiensk barokstil, bygget på samme plads som borgen “Tre Kronor” som brændte ned i 1697. Slottet er absolut et besøg værd!

Adresse: Slottsbacken 1

Tlf.: +46(0)8-402 61 30

Website: www.royalpalaces.se

Pris: 160 SEK

 

3. Oplev moderne fotografi på Fotografiska

Fotografiska er en af verdens største samlingspladser for moderne fotografi, og her finder du fire unikke hovedudstillinger og ca. 20 mindre udstillinger årligt. Fra caféen på øverste etage kan du nyde både en god kop kaffe og en af Stockholms bedste panorama-udsigter.

Fotografiskas restaurant er for nyligt blevet kåret som Stockholms bedste restaurant i mellemklassen. Maden er signeret af den svenske stjernekok Paul Svensson og fokus ligger på det grønne og sæsonbaserede.

Adresse: Stadsgårdshamnen 22, Stockholm

Tlf.: +46(0)8-509 00 500

Website: www.fotografiska.eu

Pris: 120 SEK

4. Gå på oplevelse på Moderna Museet

Moderna museet har en af verdens førende samlinger af moderne kunst og samtidskunst fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag, med kunstnere som Warhol, Picasso, Dalí og Matisse. Der er også andre udstillinger samt aktiviteter for børn, butik, restaurant og espressobar. Gratis entré.

Adresse: Exercisplan 2, Stockholm

Tlf.: +46 (0)8-520 235 00

Website: www.modernamuseet.se

Fotografi: Werner Nystrand/Folio/imagebank.sweden.se

5. Se det flotte rådhus

Rådhuset med det gyldne spir Tre Kronor er en af Stockholms mest kendte silhuetter. På en guidet tur kan du lære alt om arkitekturen, kunsten og de historiske begivenheder, som blev udspillet her. Stockholms rådhus er et af landets bedste eksempler på et bygningsværk i nationalromantisk tema. Rådhuset kan kun besøges på en guidet rundvisning. Om sommeren kan du klatre op i tårnet og nyde en fantastisk udsigt over byen.

Adresse: Hantverkargatan 1, Stockholm

Tlf.:+46(0)8-508 290 58

Website: www.stockholm.se/stadshuset

Pris: 70 – 100 SEK

6. ABBA the Museum & Swedish Music Hall of Fame

Vild med ABBA? Nu kan du finde ABBAs musik, tøj, tekster, musicals og film samlet i Stockholm i en permanent udstilling. Desuden har svensk popmusik fået sit eget museum i Swedish Music Hall of Fame. Moderne, interaktivt og med masser af musik – et sted, hvor du går ind og danser ud!

Book billet i forvejen: http://www.abbathemuseum.com/

Adresse: Djurgårdsvägen 68, Stockholm

Website:www.abbathemuseum.com

 

Fotografi: Nicho Södling/Folio/imagebank.sweden.se

7. Gå på oplevelse i Gamla Stan

Gamla Stan er en af Europas største og bedst bevarede middelalder bykerner og er en af Stockholms mest populære attraktioner. Det var her, hvor Stockholm blev grundlagt i år 1252.

Hela Gamla Stan og det nærliggende Riddarholmen er et levende og promenadevenlig museum, fyldt med seværdigheder, attraktioner, restauranter, caféer, barer og shopping. Gamla Stan er også populært for kunsthåndværkinteresserede. De smalle, snoede gader med huse i alle gule nuancer har giver Gamla Stan en helt unik karakter. Et absolut must, når du kommer til Stockholm!

 

Fotografi: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

8. Historie og dyreliv på Skansen

Skansen er verdens ældste friluftsmuseum og Stockholms dyrepark, smukt beliggende på Kungliga Djurgården med udsigt over hele Stockholm.
Skansen er en favorit både hos stockholmerne og besøgende og er et perfekt sted for en familieudflugt. Her kan du besøge et historisk Sverige i miniatureformat og lære om traditionelle håndværk og traditioner. Der er transporteret 150 gårde og huse fra forskellige dele af landet hertil, og du kan gå en tur i de hyggelige gader og besøge håndværkere som glaspustere og bagere.  På Skansen finder du også alle de nordiske dyr som elge, bjørne, los, ulve, jærv og sæler, samt terrarier, abehus og klappedyr for de mindste. Derudover findes der et væld af restauranter og charmerende caféer.

Adresse: Djurgårdsslätten 49-51, 11521 Stockholm

Tlf.: +46(0)8-442 80 00

Website:www.skansen.se

Pris: 100 – 180 SEK

9. Tag på sjov i Gröna Lunds Tivoli

Oplev en magisk verden fyldt med attraktioner, spil, lotterier og underholdning. I tivoliet er der sjov for alle aldre, og du er garanteret en god dag med glade børn, sug i maven og spænding for hele familien. Du finder 30 attraktioner, bland andet syv rutsjebaner samt verdens højeste Frit Fald Tårn. Du kan spise og drikke godt på restauranterne og nyde udsigten over hele Stockholm fra strandpromenaden.

Adresse: Lilla Allmänna Gänd 9, 11521 Stockholm

Tlf.:+46(0)8-587 501 00

Website:www.gronalund.com

Pris:110 SEK

Fotografi: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

10. Sejl til Drottningholms Slott

Tag på en dagstur til Drottningholm og oplev et historisk miljø af højeste klasse. Drottningholms slot er Sveriges bedst bevarede kongeslot, som er opført i 1600-tallet, kongefamiliens permanente residens og et af Stockholms tre seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste.

Slottet blev bygget efter fransk forbillede af arkitekten Nicodemus Tessin efter bestilling af dronning Hedvig Eleonora. Siden da har flere kongelige sat deres præg på slottet. Her findes storslåede saloner fra 1600-, 1700- og 1800-tallet, en smuk park, et unikt slotsteater og kinesisk pavillon. Den imponerende barokhave blev først anlagt i 1681. Sammen med det eksotiske lystslot Kina Slott, slotsteatret og den storslåede slotspark udgør Drottningholm en unik helhed. Besøg Drottningholm om sommeren eller til vinternes julemarked med et af  bådene, som sejler derover. En bådrejse over søen Mälaren tager en time, og du kan kombinere turen med en frokost om bord.

Adresse: 178 02 Drottningholm

Tlf.: +46(0)8-402 62 80

Website:www.kungahuset.se

Pris: 130 SEK

 

Som du kan læse, er der utrolig mange forskellige seværdigheder i Stockholm, du ikke må gå glip af. Sejler du med Stena Line, kan du med fordel booke både overfart og overnatning i Stockholm samtidig – så sparer du 20% på færgen. Du kan finde forslag til hoteller på stenaline.dk


 • Evy Mortensen says:

  Greta Thunbergs fantastiske og utrættelige arbejde for klimaet startede vel egentlig i Stockholm eller? #Fridays for future# synes jeg bestemt skal nævnes i forbindelse med omtale af Stockholm.

  • Maja says:

   Hej Evy.
   Tak for din besked. Ja, det kan man bestemt også nævne i forbindelse med Stockholm. Tak for input!
   Ha’ en skøn sommer.
   Mvh. Maja / Stena Line

 • Nils says:

  Hej Maja, måske du også skulle nævne hjertet af Stockholm, nemlig en af verdens længste gågader “Drottninggatan” – det er selvfølgelig mest for far&mor eller kærestepar og mand&kone og veninder :-). Også en skärgårds-rundfart er et ‘must’. Har selv boet i Stockholm i 3 år, men fik aldrig taget turen, og jeg ærgrer mig 🙁 – det er smukt og romantisk!

  • Maja says:

   Hej Nils.
   Mange tak for din kommentar og for tippene! Det vil jeg halt klart tilføje eller bruge i et kommende indlæg 🙂
   Ha’ en rigtig god dag.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Vera Nielsen says:

  Kan vi få 3 overnatning til god pris????

  • Maja says:

   Hej Vera.
   Tak for din besked. Du er altid velkommen til at kigge på vores side med overnatningsmuligheder i Stockholm. Her kan du selv ændre dato og antal nætter/personer, så det passer til dine behov. Du finder siden her: https://www.stenaline.dk/til-sverige/hotel-hytter/stockholm. Husk at priserne er inkl. færge t/r med 1 bil.
   Ellers kan du kontakte kundeservice, de kan hjælpe med at booke, det koster dog et bookinggebyr.
   Jeg ønsker dig en god tur, hvis du skal af sted. Mvh. Maja / Stena Line.