Udsigt fra Norefjell

SkiCruise til Norefjell med kollegerne

Skiferie | Ingen kommentarer

Lækker sne, solskin, et par minusgrader og rigtig godt selskab – kombineret med lækker mad, et par drinks og hygge om bord. Det kan kun være opskriften på en helt igennem fantastisk personaletur!

Vi var på SkiCruise med Stena Line mod Oslo og Norefjell. Turen startede efter fyraften, hvor vi gik om bord på færgen Stena Saga, fandt vores kahytter og fik stillet vores tasker fra os og kl. 18.30 sejlede vi nordpå.

Uden mad og drikke, dur helten ikke…

Turen startede med et besøg i Restaurant Taste, hvor vi fik den helt store buffet. Fantastisk mad og fri øl, vin, vand og kaffe til at slutte af på. Der blev spist, drukket og hyggesnakket længe, inden vi gik videre ned i C-View, den store lounge bar, hvor der var musik og underholdning – og udstyret med drinkbilletter kunne det jo godt blive lidt vådt, men vi skulle jo op og på ski dagen efter, så for mit vedkommende blev det ikke alt for sent, inden jeg gik til ro i kahytten.

Efter en skøn nats søvn vågnede jeg forholdsvist frisk op næste morgen, og gik ned til morgenmad i restauranten. Skønt med god mad og kaffe og godt selskab.

 

 

Med bus til Norefjell

Kl. 7.30 gik vi i land, og her ventede bussen på os, som skulle køre os til Norefjell, kun 110 km fra Oslo og med Norges største faldhøjde på hele 1.010 meter. Vejret viste sig fra sin bedste side – solskin, et par minusgrader og virkelig smuk udsigt hele vejen til Norefjell, som ligger lidt over en times kørsel fra Oslo. Vi var alle i skitøjet fra starten (en mindre del af flokken havde fravalgt skituren og ville blive i Oslo og hyggeshoppe i stedet). Det er heldigvis så praktisk, at man har samme kahyt både frem og tilbage, så det bagage, man ikke har brug for, kunne bare blive i kahytten – færgen ligger i Oslo hele dagen om tirsdagen.

En smuk køretur senere ankom vi i højt humør til Norefjell, hvor første stop var skiudlejningen, hvor de havde været så venlige at stille ski til side til os. Liftkortene blev fundet frem også, og så var vi klar!

 

 

Skiløb for alle – på alle niveauer

Nu er jeg jo ikke den store skiløber, faktisk var dette blot min 2. gang på alpinski, så det blev i første omgang en børnebakke, der blev fundet. Mange af de andre i flokken var mere erfarne, så de var hurtigt ude i systemet. Men min kollega og jeg blev enige om, at vi lige tog den lidt med ro til en start.

Efter et par ture på børnebakken i bunden af skiområdet og et lidt mislykket forsøg med at tage liften lidt højere op for derefter at finde ud af, at jeg ikke var så modig, da jeg stod der og fik fumlet ski af og på et par gange for at komme ned igen, blev vi enige om at tage stoleliften lidt højere op, hvor der også var en grøn børnebakke.

Afstigningen fra stoleliften blev ikke så elegant, som jeg lige havde tænkt mig, men af kom vi da, og derefter fandt vi en grøn pist ned til et lille børneområde, hvor vi fik øvet os lidt og kørt nogle ture. Dejligt lige at komme godt i gang og føle, at det går bedre og bedre efter hver tur!

 

norefjell-2

 

Suppebuffet med fantastisk udsigt

Ved 12.30-tiden skulle vi mødes ved Norefjell Hytta, hvor vi skulle spise frokost. Turen dertil var lidt tricky for os, som ikke er så erfarne udi skiløbekunsten, da hytten er placeret midt på en rød pist. Det blev med skiene over nakken og ned over bakken 😉 Men ned kom vi – og sikke en udsigt!

 

Smuk udsigt fra midt på pisten ved Norefjell Skihytta

 

Frokosten bestod af suppebuffet med 3 forskellige slags hjemmelavet suppe med lækkert brød til. Virkelig fantastisk med rygende varm suppe midt på skibakken! Og restauranten var virkelig hyggelig også.

 

skihytta

Norefjell Skihytta midt på pisten – indenfor ventede en lækker suppebuffet

 

Fede pister og lækker sne

Med mætte maver tog vi afsted på dagens anden etape. Min kollega havde fået nok af skiløb, men jeg havde på alpinkortet spottet, at der helt oppe på toppen af bjerget var en lang, grøn pist, og at man kunne komme hele vejen ned via grønne og blå pister, så der skulle jeg da op.

Turen derop med stolelift og T-lift var helt fantastisk smuk og stille. Kun lyden af skiene over sneen og en smuk, smuk udsigt.

 

topbillede1

Udsigt over Norefjell – næsten fra toppen

 

Og turen ned var også helt fantastisk! Først over det ret åbne landskab på toppen, så ned forbi Norefjellstua og Skistua, og derefter ned ad en rigtig fin pist igennem skoven (Gamlaveien, blå pist), hvor jeg havde et mindre styrt og måtte hjælpes op af en flink dame 🙂

Heldigvis uden skrammer fortsatte jeg min tur nedad – det gik ikke hurtigt, men jeg kom hele vejen ned med skiene på og i supergodt humør. Da jeg ankom i bunden af området var bussen snart klar til afgang, klokken var ved at være 16, og det var tid til at aflevere skiene og sige farvel til smukke Norefjell.

 

Pistekort for Norefjell

Find pistekort for Norefjell

Retur til Oslo med bus

Busturen til Oslo var hyggelig, og alle snakkede om deres oplevelser på fjeldet. Desværre gik turen også forbi hospitalet i Hønefoss, da en af kajdrengene, der var med på turen, havde haft et uheldigt styrt og var blevet bragt derhen med ambulance tidligere på dagen – han var dog ikke mere medtaget, end at han kom hjem med os andre med bussen, dog hjulpet lidt på vej af nogle gode piller og en forbinding.

Vi ankom til Oslo, og efter lidt ventetid, hvor der var underholdning af en trubadur imens, kom vi om bord på færgen. Vi startede med at gå i kahytterne og blive frisket lidt op, inden der var tid til den helt store festmiddag på á la carte-restauranten Metropolitan.

 

venter-afgang

Vi er klar til afgang – og Stena Saga er næsten klar til os!

 

Lækker mad i Restaurant Metropolitan

Menuen var forudbestilt til os, og det var virkelig lækker mad – med forret med forskellige former for fint anrettet laks, en lækker bøf med tilbehør til hovedret og skøn dessert – og hertil vin i rigelige mængder.  Uhm! Og snakken gik rigtig godt – fedt at møde sine kolleger i et andet miljø og på en anden måde, end man er vant til, og få nogle gode oplevelser sammen. Jeg er sikker på, at en tur som denne er med til at styrke samarbejdet og det gode kollegiale forhold på sigt.

Efter en hyggelig aften, som sluttede med et besøg i baren, gik jeg til køjs i kahytten. Og næste morgen var vi i land kl. 7.30, parate til en ny dag – og når man arbejder i terminalbygningen, var der ikke langt på arbejde 🙂

Har du også fået lyst til at tage på tur med dine kolleger til Norefjell? Giv chefen et hint! Eller tag af sted med idrætsklubben, vennerne, familien eller efterskolen. Det er en virkelig hyggelig måde at blive rystet sammen på!

SkiCruise – opskrift på en perfekt miniskitur:

  • Afgang fra Frederikshavn mandag kl. 18.30
  • Ankomst til Oslo tidligt tirsdag morgen
  • Bus fra Stena Terminalen til Norefjell kl. 08.00
  • Et par timer senere er du klar til at spænde skiene på i Norefjell
  • Retur fra Norefjell kl. 16.00
  • Ankomst i Frederikshavn onsdag kl. 07.30


NB:
Du har samme kahyt både ud og hjem, så du kan lade bagagen blive i kahytten!

 

Bemærk, at dette er et tidligere skrevet blogindlæg, Stena Saga er ikke i trafik. Rejs til Norge via Sverige.