Geilo

Geilo: En skiferie-klassiker

Skiferie | Ingen kommentarer

Alpinskiløb, langrend, smuk natur og ægte byliv? Du finder det hele i Geilo! Tag med til velpræparerede pister, ægte fjeldstemning og gode forhold denne vinter.

Et klassisk skisportssted

Mellem Oslo og Bergen på grænsen mellem to nationalparker ligger Geilo, et klassisk gammelt skisportssted, som har lokket skiløbere til sig siden starten af 1900-tallet, da Bergenbanen blev bygget.  Togforbindelsen mellem Oslo og Bergen gjorde den lille fjeldlandsby mere tilgængelig for turister.

 

 

Alpint skiløb for alle

Geilo har måske ikke de vildeste bakker, men der findes alt lige fra sorte til grønne pister og to skiområder, et på hver side af byens centrum.

Vestlia-siden har de hurtigste bakker, men på begge sider findes der noget for enhver smag, særligt hvis man tager op i Havsdalsområdet.

Man kommer let omkring mellem skisystemerne med bil eller skibus, men har man energien til det er der ikke længere, end man kan gå.

Med 22 lifter og 39 pister finder man let en eller flere favoritter.

Bakkerne i Geilo er velpræparerede, og kommer man der uden for højsæsonen, så føles det lidt, som om man har det hele for sig selv. Liftkøer er et meget sjældent syn!

 

 

En rigtig by

Grunden til, at Geilo er så populært et sted beror på, at det er en rigtig by og ikke bare et sted, der er bygget op omkring skiløb og turisme. Det er et sted, hvor folk bor og lever deres liv.

I byens centrum er der over 40 butikker, og mankan næsten køre lige ind i butikkerne med ski på! Så tæt ligger centrum på alpinterrænet 🙂

 

 

Nationalparker med smuk natur: Perfekt til langrend

Geilo ligger på grænsen til to af Norges nationalparker: Hallingskarvet på den ene side og Hardangervidda på den anden. ’Skarv’ betyder ’nøgent fjeld’, og når man kigger ud over bjerget fra skiområdet, kan man let forstå, hvordan det har fået sit navn. Hallingskarvet er populært hos langrendsløberne, i fjeldnaturen 1900 meter over havet kan man løbe langrend på nogle af Geilos 500 km langrendsløjper.

En tur til Prestholt er et must, og ved målet venter en god kop kaffe i hyggeligt omgivelser. Hvert ar afsluttes sæsonen med et stort langrendsløb “Skarverennet”, hvor over 12.000 langrendsløbere deltager. På det tidspunkt er der rift om pladserne i byen.

 

 

Gode forhold for snowkitere

Der er også gode forhold for snowkitere. Højest oppe i Havsdalen, på toppen af liften Fjellheisen, flyver kitere ud over vidderne.

Aktiviteter og sjov i sneen

Skal vinteroplevelsen være fuldkommen, kan man lade skiene stå for en tid og give sig i kast med nogle af de andre sjove vinteraktiviteter – f.eks. en slædetur med hest, en ridetur i sneen, en tur på kælk på kælkebakken, køre med hundeslæde eller leje en sparkstøtting og køre af sted.

Mange ting at byde på

Står du og mangler en ny kniv, kan du gå til Brusletto, som ligger i Geilo og har fabrikeret kvalitetsknive siden slutningen af 1800-tallet.

 

 

Ophold for enhver smag

Få skisportssteder i Norge har så mange overnatningsmuligheder som Geilo, lige fra det flotteste hotel med spa til små hytter.

Find din skiferie i Geilo inkl. færge t/r med Stena Line.

 

En stor tak til Anette Jonson, som er forfatteren bag teksten om Geilo – og også tak for de fine billeder! Anette er pensionet journalist/trafikreporter fra Göteborg, og hun har sin egen blog (svensk):http://frujonsonsresor.blogg.se/