Oslo

Skandinavisk weekendrundtur med børn

Ombord | Ingen kommentarer

Vores svenske kollega har været på en skandinavisk weekendrundtur med sin datter. Turen startede med en Katy Perry koncert i Oslo. Det var en perfekt miniferie – og her kommer hendes bedste tips – tilpasset os i Danmark.

Til koncert
Min kollegas datter er stor fan af Katy Perry.  Da hun fik at vide, at hun skulle spille på Telenor Arena i Oslo, gjorde hun alt, hvad hun kunne, for at få booket billetter i tide, og hun var heldig. Det blev til den bedste fødselsdagsgave til hendes 11-årige datter. Der kommer mange spændende kunstnere og spiller i Oslo. Og når man kan kombinere det med en hyggelig sejltur, så er det ingen sag at komme til Oslo fra Danmark.

Det er dejligt at lave ting sammen med sine børn og give dem en stor oplevelse, og der er mange ting at se og opleve – også på en miniferie. Book en overnatning i Oslo, gå til koncert og brug dagen efter til at opleve Oslo og de mange skønne ting, du kan lave med børn i Oslo.

Turen fra Danmark kan starte med en lækker morgenbuffét i restauranten om bord. Der er mange lækkerier for både store og små. Efter morgenhygge kan I tage en tur i det lækre Pure Nordic spa og nyde et par timers selvforkælelse, hvor I kan slappe af i de flotte omgivelser. Gå en tur i sauna, oplev de forskellige lyde, lys og dufte i de fire årstider-duschen, slap af i bassinerne og slut af i relax-afdelingen, hvor I også kan nyde den fantastiske havudsigt.

Om bord På Saga collage blog

Stena Saga i Oslo havn, hygge i restauranten, skønne bade i Pure Nordic Spa og afslapning i kahytten.

Efter det lækre bad kan I indtage en skøn frokost i restauranten. Husk, at I kan bestille hjemmefra og få store besparelser!

Når I rejser om sommeren, er Stena Saga forvandlet til Børnenes Båd, og der er mange aktiviteter for børn. Båden forvandles til et eventyr af pirater, teater, musik, aktiviteter, shows, spil og meget mere, så børnene kommer ikke til at kede sig om bord!

Når I kommer i land, er det tid til at finde Telenor Arena og komme til koncert. Min svenske kollega og hendes datter blev glædeligt overraskede, da det viste sig, at et andet favoritband – Charlie XCX,  var opvarmningsband! Efter opvarmningen var det endelig tid for Katy Perry at gå på, og der blev sunget og danset hele aftenen. Efterfølgende tog de hen til hotellet og faldt glade i søvn efter en fantastisk koncert.

KatyPerry_Kollage_Blogg

Katy Perry på Telenor Arena – Foto Andreas Fløtra

Her er et par tips til overnatningsmuligheder fra vores kolleger ved Sembo;
Clarion Collections Gabelshus – et flot hotel i den lidt finere bydel (Oslo Vest). Gå-afstand til centrum og derudover standser storvognen lige udenfor.
Scandic hotellen Edderkoppen og Solli er også rigtig gode hoteller. Gå-afstand til centrum med hyggelige caféer og restauranter i nærheden.
Et andet forslag er det nye hotel midt i centrum – Comfort Grand Central lige ved Oslo Centralstation og lige over for Operahuset.

Hvis I er heldige, kan i vågne op til en klarblå himmel, strålende sol samt udsigt over den smukke fjord omringet af fjeldet. Hvad kan være med norsk end det?

Sjove oplevelser for børn i Oslo
Der findes mange forskellige oplevelser for børn i Oslo. En klassiker er at tage en tur til Bygdöy og besøge museerne der, eller når sæsonen tillader det, kan I tage til stranden, cykle eller vandre. Bygdöy er en halvø i den vestlige del af Oslo. Museerne, der findes der, er bl.a. KonTikimuseet (min favorit),  Frammuseet og Vikingeskibsmuseet. Om sommeren går der en færge til Bygdöy, ellers går bus nr. 30 derud. Hvis du køber et Oslo-pas, kan du frit rejse med alle lokale transportmidler.

På den legendariske Holmenkollen får du ikke bare en storartet udsigt over Oslo. Her finder I også Oslo Sommerpark, en herlig klatrepark, som er åben fra 18/5 – 9/10. Om vinteren forvandles parken til Oslo Vinterpark – et skicenter midt i Oslo.

Popcentret er en rigtig skøn, interaktiv og anderledes museumsoplevelse. Her kan du lave din egen debutsingle, hvor du kan indspille og mixe musikken og tage et foto til pladeomslaget. Det er den helt perfekte aktivitet at kombinere med en fantastisk koncertoplevelse.

En anden klassiker, når man besøger Oslo, er helt klart Vigelandsparken – verdens største skulpturpark, hvor alle værkerne kommer fra en og samme kunstner. Her kan man slentre rundt mellem kunstværkerne, som hurtigt kan forvandles til spændende klatremuligheder for børnene. Om sommeren er der koncerter og andre events, og der er her, Osloboerne kommer hen om sommeren for at solbade og være sammen med vennerne.

SakerAttGöraIOlsoMedBarn_blog

Museerne på Bygdöy, Vigelandsparken og Oslo sommer- og vinterpark. Fotos fra Visit Olso. Fotografer Nancy Bundt, Preben Stene Larsen, Heidi Thon, Icecube Media

Hjemturen fra Oslo til Frederikshavn
Kl. 18 er det på tide at køre om bord på Stena Saga, som sejler retur til Frederikshavn. Det er let at finde kahytten, og efterfølgende kan I spise aftensmad i buffétrestauranten. Selvom der kan være mange mennesker, er logistikken så god, at der aldrig er direkte kø, og personalet er både rare og hjælpsomme – også til at agere fotograf, hvis I vil have et fotominde med jer hjem.

Der er forskellige aktiviteter og shows, som I kan se på overfarten – tjek programmet og vær sikker på ikke at gå glip af noget!

Færgen ankommer kl. 7 til Frederikshavn og så har I hele dagen hjemme for jer og en masse dejlige oplevelser med i bagagen.

Alternativ forlængelse af jeres rundtur

Hvis I trænger til flere oplevelser, kan I køre til Göteborg og tage en ekstra dag i den smukke by. Göteborg ligger knap tre timers kørsel fra Oslo, så det er nemt at komme til.

Hvis I vil overnatte i Göteborg har vi også et par tips:

Scandic Opalen er et anbefalelsesværdigt hotel nogle gader fra Göteborgs butikker og seværdigheder

Clarion Collection Hotel Odin – et nyt, moderne hotel ved Nordstan i det centrale Göteborg

Eller find andre, spændende muligheder og tilbud på Stena Lines hjemmeside

I Göteborg er der også mange ting at opleve med børn – Helt oplagt er Liseberg, som er nordens største forlystelsespark alt, hvad hjertet begærer af rutsjebaner og karruseller, restauranter, dans og musik, kæmpe internationale koncerter, spillemaskiner og hundredevis af blomster, der tilsammen giver en helt speciel stemning i parken.

I kan også besøge Universeum, som er et syv-etagers stort eventyr med masser af dyr, eksperimenter og spændende udstillinger og udfordringer for både store som små. Det er en helt speciel oplevelse, hvor I kan se nogle af Europas største akvarier og en hel regnskov indendørs – midt i Göteborg!

For de fly-interesserede er Aeroseum et unikt sted at besøge. I en tidligere tophemmelig militærbase inde i et bjerg, kan du komme på en rejse igennem flyvningens historie og udvikling.

Göteborg byder også på hygge og afslapning. Gå en tur rundt i byen, se de smukke bygninger og kanaler eller gå på shopping centret Nordstan, eller i de mange mærkevarebutikker eller specialbutikker med eksklusive designervarer. Der er også mange hyggelige caféer og restauranter, hvor I kan nyde en pause, eller I kan slappe af i en af Göteborgs grønne oaser.

gtb-collage

Oplevelser i Göteborg – bl.a. Aeroseum, marked, koncert i Slottskogen, Liseberg og Lindholmen – fotos fra Rodrigo Rivas Ruiz, Nicho Södling, Sofia Sabel, Emelie Asplund, Martin Jakobsson fra imagebank.sweden.se

Bio ombord på Danica

Efter en god dag i Göteborg kan I sejle hjem med Stena Danica færgen. Hvis sulten melder sig, kan I spise lækker aftenbuffét i restauranten om bord. Her er et stort udvalg af varme og kolde retter – og selvfølgelig dessert til de lækkersultne.

Hvorfor ikke afslutte turen med et skønt besøg i den hyggelige biograf om bord? Der vises altid biografaktuelle film – og det er billigt! Kun 70 kr. for voksne og 45 kr. for børn.

En rundtur i Skandinavien er en rigtig hyggelig måde at få nogle spændende oplevelser med dit barn eller med hele familien, og vi kan varmt anbefale alle at gøre det! Hvis I har nogle spændende oplevelser, I gerne vil dele eller tips og idéer til den perfekte rundtur i Skandinavien, så skriv dem gerne i kommentarfeltet herunder!

 

Bemærk, at dette er et tidligere skrevet blogindlæg, Stena Saga er ikke i trafik.