Skiferie i Kvitfjell og Hafjell

Skinyheder i Kvitfjell og Hafjell

Norge | Ingen kommentarer

Børneområder, nyt sneanlæg og paradis for pulversne-elskere. 15/16-sæsonen er ved at begynde, og Hafjell og Kvitfjell bliver endnu mere spændende.

Hafjell

Den største investering i år er den, der opstår i forbindelse med det nationale anlæg i Hafjell. I alt investeres NOK 80 millioner, primært i et sneanlæg, der vil dække hele 85 procent af anlægget.

Derudover sker der mange ændringer i hovedparken. En ny linje af internationalt format til at være klar til slopestyle øvelser under junior OL. Hafjell får også en permanent skicross-piste.

kvitfjell

Udfordringer for alle i Kvitfjell

 

Kvitfjell

Kvitfjell er børnenes nye favorit. For nogle måneder siden stod Børnenes VM trail klar på den vestlige side, en miniature af elitens faste World Cup-piste på den anden side af fjeldet. I bunden af ​​bakken vedvelkomstcentret udvides den eksisterende børnebakke betydeligt i denne sæson. Et nyt overdækket rullebånd på 80 meter med vil gøre Kvitfjell til et vidunderligt område for børn.

Kvitfjell har altid været favoritten for dem, der gerne vil tage liften op til skiløb i pulversne. Sidste år blev favoritten forstærket yderligere, da store skovområder på den vestlige side blev hugget ned og tyndet ud, så pulversne-fans rigtig kan boltre sig her. Dette arbejde fortsætter på den østlige side af anlægget, og det vil afsløre et af ​​Kvitfjells bedste pulversne-områder.

kvitfjell2

 

Putte Gottlieb overtager skiskole i Hafjell

Den nye skiskole vil fortsætte som en integreret del af Hafjell, men er nu ejet og drevet af Putte Gottlieb, der allerede arbejder i Skibua i Hafjell. Han har 25 års skipædagogisk erfaring, herunder fra ledelsen af ​​skiskolen i Trysil, Hovden og Lindvallen i Sälen, samt generel rådgivning og coaching. Han siger, at han er ydmyg over for opgaven og ser frem til at arbejde i skianlægget.

Den daglige leder Odd Stensrud påpeger, at skiskolen fortsat vil arbejde tæt sammen med skicentret.

“Skiskolen er hjertet af den kultur, vi har i Hafjell. Skiinstruktørerne skal være foregangsmodeller for, hvordan man kan mødes og beskæftige sig med gæster, og de skal skabe en oplevelsesarena for gæsterne samt rekruttere fremtidige skiløbere” siger Stensrud.

kvitfjell-WC

Billede fra World Cup 2015 i Kvitfjell.

 

World Cup i Kvitfjell i uge 10 (12.-13. marts)

Verdensklassen kommer som sædvanligt til Kvitfjell til marts. Men World Cup i Kvitfjell er meget mere end bare et skiløb. Det er en folkefest med et tæt pakket program for både dags- og aftentimerne for både børn og voksne. Hele anlægget udover pisterne 1a, b og 2 er åbne under World Cup-ugen, dvs. 24 ud af 29 km bakker, der er åbne i hele uge 10.
Læs mere og find din skiferie i Hafjell eller Kvitfjell på stenaline.dk.