Sommerferie i Norge

Bilferie til Norges fjorde og fjelde

Norge | 2 kommentarer

Høje tinder, dybe dale og spejlblanke fjorde. Norge byder på storslåede naturoplevelser, og på en bilrundtur med Norges fjorde og fjelde som tema, kan du udforske noget af Norges allersmukkeste natur. Der er rig mulighed for spændende aktiviteter, hvor du kommer helt tæt på naturen. Tag på vandreture på fjeldet, sejl i kano eller kajak eller lej en mountainbike og oplev landskabet fra sadlen. Kun fantasien sætter grænser.

Her er et forslag til, hvad du kan opleve på en bilrundtur til Norges fjorde og fjelde på 8 døgn.

Skeikampen – vandreture, MTB og flot udsigt

Kør-selv-ferien til Norge starter med en hyggelig sejltur til Oslo, hvorfra du kører mod nord ad E6 mod Skeikampen, som ligger 220 km fra Oslo. I Skeikampen Fjellandsby foreslår vi to overnatninger, så du har dette som en hyggelig base for en masse spændende aktivitetsmuligheder i området.

Der er helt utroligt smukt i Skeikampen, og toppen af fjeldet er et godt udgangspunkt for mange ture. Du kan f.eks. besøge Galten Café, som du kan komme til med en stolelift til toppen. Udsigten heroppe fra er helt enkelt enestående. Du kan se hele vejen til Jotumheimen og se Norges største sø Mjøsa, som strækker sig i alt 117 km fra Lillehammer til Eidsvoll. Caféen ligger 1100 meter over havet og helt perfekt i terrænet med en stor solterrasse. Her kan du bl.a. købe varm kakao, kaffe, hjemmelagde vafler og snacks.

840x480_skeikampen-sommer

Smukke cykelruter i varieret terræn ved Skeikampen

De norske fjelde ved Skeikampen er desuden et populært vandreområde med et stort netværk af godt afmærkede ruter. Du kan også tage en cykel med op i stoleliften, som er udstyret med kroge til dette formål.

Der er masser af spændende cykelruter og muligheder for en aktiv ferie i området også. Tag f.eks. en tur på stien ”Skeikampen Rundt”. Det er en 8 km lang tur i et let stigende terræn som viser de forskellige naturtyper, som området har at byde på, lige fra skovområder til bart fjeld og helt op til det højeste punkt, hvorfra du har en fantastisk udsigt mod Fjellheimen. Du ser Jotunheimen langt borte i nordvest og Rondane i nord. De hvide toppe lyser op mod det resterende landskab. Dette er en fantastisk rute med tekniske udfordringer og god udsigt mod Skeikampen.

840x480_skeikampen-cykel

Hygge med hele familien med aktiviteter i naturen.

Efter tre skønne dage i Skeikampen, går turen videre nordpå over Dovrefjeldet til Oppdal. Her kan du passende overnatte 3 døgn, og en af dagene kan f.eks. bruges til et smut til smukke Trondheim ved kysten.

Kano, cykling og natursafari ved Oppdal

Du kan prøve kræfter med mange spændende aktiviteter i Oppdal og omegn. Hvis du er interesseret i at fotografere, så har du mulighed for at komme ud på fantastiske naturoplevelser samtidig med, at du får nogle gode skud med hjem. Tag på en fotosafari med en erfaren guide og oplev bl.a. moskusokser og måske en flok vilde rensdyr, fjeldræve og spændende fuglearter.

Der er mange andre spændende muligheder i området. Ved Oppdal er der mange flotte søer, som passer perfekt til en tur i kano. Lej en kano og sejle en tur på den flotte, rolige sø Ångardsvatnet ca. 35 km fra Oppdal. En kanotur er den ideelle familieudflugt, og I kan kombinere det med en hyggelig fisketur. I kan også køre til søen Gjevilvatnet, som ligger i et flot område, og sejle en tur her – de hvide sandstrande ved Rauøra indbyder til en frokostpause med en storslået udsigt!

840x480_Gjevilvatnet

Tag en frokostpause på kanoturen ved de smukke, hvide sandstande ved Rauøra på søen Gjevilvatnet.

Har du mod på flere aktiviteter på din sommerferie i Norge, så byder Oppdal på mange hyggelige og sjove cykeloplevelser. Det kan både foregå i et roligt tempo eller du kan prøve kræfter med lidt mere fart på nogle spændende stier. Du kan leje en cykel og udforske Oppdal og området her omkring. Oppdal er en af Norges største kommuner, og landskabet er både varieret med mange fjelde. Derfor er der mange muligheder for at variere sværhedsgraden af din cykeltur, så det passer præcis til dit niveau og temperament. Hotellet eller det lokale turistbureau har brochurer med tips og gode råd til din cykeltur.

840x480_nidelven

Trondhein ved kysten er et godt bud på en dagstur fra Oppdal.

Dagstur til Trondheim – kajak, badeland og lækker fiskerestaurant

Fra Oppdal kan du passende køre en tur ud til den smukke by Trondheim ved kysten. Turen er 119 km via Trondheimsvegen, og er meget passende for en dagstur. I Trondheim er der mange muligheder for at tilbringe en sjov dag. Start f.eks. med kajakroning på Nidelven, floden som omkranser Trondheim. Her har du muligheden for at opleve byen fra et helt særligt perspektiv. Book gerne en kajak på forhånd, så du slipper for at bruge tid på det på dagen. Du kan få en erfaren instruktør med på turen, hvis du er nybegynder.

840x480_kajak

Kajaksejlads på floden Nidelven i Trondheim er en helt unik oplevelse!

Har du lyst til an svømmetur eller har du børn med, som har brug for at bruge lidt energi, så er Norges største indendørs badeanlæg, Pirbadet, det perfekte sted at bruge nogle timer. Her kan hele familien være sammen og hygge sig. Der er mange forskellige bassiner, boblebad, sauna, vandrutsjebaner, klatrevæg og børnebassin, så der er noget for enhver smag!

840x480_pirbadet

Pirbadet i Trondheim er Norges største indendørs badeland og indbyder til en sjov dag for hele familien.

En tur til Trondheim skal næsten indbefatte et besøg i byens ældste restaurant, Havfruen. Restaurantenligger ved Nidelven-floden og den Gamle Bybro, og den er specialiseret i fiske- og skaldyrsretter lavet på sæsonens gode, lokale råvarer.

Efter tre overnatninger i Oppdal går rundrejsen til Norges fjelde og fjorde sydpå igen over Dovre mod Geilo. Via dybe dale, høje tinder og en enkelt færgeoverfart, kommer du til Geilo, hvor du passende kan tage tre overnatninger.

Storslået natur, rafting og leg i højderne ved Geilo

I Geilo venter flere oplevelser. Du kan lege Tarzan for en dag i Geilo Høydepark. Her er der masser af sjove klatreoplevelser, slynger, stiger og andre forhindringer i forskellige sværhedsgrader. Og rejser du med Stena Line, får børn gratis entré, når du viser dit Stena Line rejsebevis ved indgangen. Du finder Geilo Høydepark midt i Geilo Sommerpark, hvor du også kan finde andre oplevelser for hele familien.

840x480_geilo_hoejdepark

Der er noget for både store og små i Geilo Højdepark.

Geilo ligger lige ved Hardangervidda Nationalpark, 800 meter over havets overflade, og her venter mange naturoplevelser i fjeldene. Du kan f.eks. tage på en smuk køretur og se Haukelifjell fra Haukeliseter.

Haukeliseter fjeldstue er et smukt og lettilgængeligt udsigtspunkt lige ved E134 over Haukelifjell – og det er det perfekte sted til en frokostpause enten ude i den fri natur eller fra fjeldstuen, hvor der serveres varme retter.

Fra udsigtspunktet kan du se mod søen Ståvatn med Kistenuten og Vassdalseggi i syd, det storslåede fjeldlandskab, hvor sneen ligger til langt ind i sommeren. Fjeldet Vassdalseggi ligger 1648 meter over havet og er den højeste top i Rogaland-regionen.

840x480_Haukeliseter

Naturskønne områder ved Hardangervidda Nationalpark – smuk udsigt fra Haukeliseter.

Er du til flere naturoplevelser og flotte udsigtspunkter, skal du også unde dig selv at se Gaustatoppen fra Gaustablikk. Du kan nemt komme dertil med bil og en 5 minutters gåtur ned til søen Kvitåvatn.

Gaustatoppen ligger 1883 meter over havet og er den højeste fjeldtop i Telemarken. Det er et imponerende syn at se toppen fra afstand, og se den spejle sig i søen Kvitåvatn. Hvis du er fristet af en tur til toppen, hvorfra du har den mest fantastiske udsigt over Norge, så kan du gå derop på en dagstur eller tage derop med Gaustabanen. Gaustatoppen er meget populær og besøges af 30.000 personer årligt – og har du først set den smukke udsigt deroppe fra, så forstår du hvorfor!

840x480_gaustatoppen

Gaustatoppen er flot både fra afstand og helt tæt på!

Er du til action og sjov, så kan du tage på en raftingtur på Europas bedste raftingelv, Numedalslågen. Elven er 352 km lang, og den unikke vandstand i elven er i juli måned, hvor elven også bliver kaldt ”lille Zambesi”, som henviser til en af verdens mest berømte raftingfloder ved Victoria Falls i Zimbabwe. Der er mange muligheder for at finde et niveau, der svarer til dine evner og eventyrlyst, og der er garanti for smil på læben og vådt tøj!

840x480_rafting

Action og garanti for sjov i det våde element med en raftingtur på elven Numedalslågen ved Geilo.

Efter disse 8 spændende og actionfyldte døgn, hvor du har set noget af det smukkeste, Norges natur har at byde på, går turen mod Oslo og hjem og din norske rundrejse er slut. Hvis du trænger til lidt afslapning og selvforkælelse på færgeturen hjemover, skulle du forkæle dig selv med en tur i Pure Nordic Spa på færgen – her er der lækre spaoplevelser og smuk havudsigt. Og der er garanti for, at du vender hjem fuld af ny energi, med glødende hud og mættet af smukke naturoplevelser i Norge.

 

Bemærk, at dette er et tidligere skrevet blogindlæg, Stena Saga er ikke i trafik.


 • Flemming ladefoged says:

  Findes der rundtur til Nordkap over Sverrige og ned gennem Norge? Måske i juni?

  • Maja says:

   Hej Flemming.
   Mange tak for din kommentar. Vi har desværre endnu ikke en planlagt rundtur til Nordkap, men det er en god idé, som vi kan arbejde videre med her hos Stena Line. Vi har pt. 9 forskellige bilrundture i Sverige, Norge og i Sydengland: http://www.stenaline.dk/bilrundture, men ingen af de ture, vi har nu, går helt op til Nordkap. Jeg håber, du kommer derop alligevel, for det skulle være helt fantastisk smukt!
   Ha’ en rigtig god påske.
   Med venlig hilsen Maja Petersen, Stena Line