Stena Line

Hvordan vejer man et skib?

Hvordan fungerer det? | Ingen kommentarer

Hvis du så den første episode i vores serie, hvor vi talte om opdrift, kan du måske huske, at vægten af ​​det vand, et skib fortrænger, er lig med selve skibets vægt. Dette er kendt som Archimedes-princippet. Men hvordan bestemmer man vægten af ​​det vand?

Skibsbyggere har løst vandvejningsproblemet ved at male forskydningsmærker på hver side af skroget. (Du har sikkert set dem langs vandlinjen – alle skibe har dem.). Tag et kig på filmen og se, hvordan de virker:

 

 

Som vi så, angiver forskydningsmærker mængden af ​​forskydning forårsaget af skibet under forskellige belastningsforhold.

Den maksimale belastning er markeret med en ring med en lige linje i midten. Det mærke, som kaldes en plimsoll-linje, er opkaldt efter Samuel Plimsoll, en engelsk politiker, der arbejdede for at gøre livet mere sikkert for søfarende. Det tydelige mærke på siden forhindrer overbelastning af skibet.

Ved at måle afstanden fra mærket tættest på vandlinjen, kan du beregne den nøjagtige forskydning fra skibets hydrostatiske tabeller – og dermed skibets vægt og dets belastning.

Gå ikke glip af vores næste episode, følg med på YouTube!

Vil du opleve en stabil og sikker rejse hos os? Book din næste rejse her.

Tags: