Stena Germanica

Stena Line modtager to priser inden for en uge

Færger | Ingen kommentarer

Verdens første metanoldrevne passagerfærge Stena Germanica har netop modtaget yderligere to prestigefyldte internationale miljøpriser

Stena Line-færgen, Stena Germanica, er allerede blevet præmieret fire gange for sin miljøvenlighed. Nu er det sket i yderligere to tilfælde, idet verdens første metanoldrevne passagerfærge har modtaget endnu to prestigefyldte internationale priser. Der er tale om den såkaldte ”Eco Award” på skibsbranchens primære konference Ferry Shipping Conference samt prisen for årets skib på European Marine Engineering Conference and Awards.

”Vi er selvfølgelig meget glade for de to priser. Bæredygtighed er et strategisk vigtigt område for Stena Line, og derfor er der også tale om et vigtigt projekt. Ikke bare for os som rederi, men for hele branchen, fordi der er brug for et holdbart brændstofalternativ, hvis vi skal kunne fortsætte med at være konkurrencedygtige,” siger vice adm. direktør Niclas Mårtensson og retter samtidig en tak til Stena Lines samarbejdspartnere i projektet; Wärtsilä, Methanex, Lloyds Register, Göteborg Havn, Kiel Havn og EU.

Stena Germanica, der sejler mellem Göteborg og Kiel, har været konverteret til metanoldrift siden marts 2015, og resultaterne er gode. Indtil videre er to af de fire hovedmotorer blevet konverteret til at kunne sejle på metanol, mens de to resterende følger efter inden for de kommende måneder. Metanol er en betydeligt grønnere løsning end traditionelle brændstoffer og reducerer udledningen af svovl (SOx) og partikler med 90 procent, mens udledningen af kvælstof (NOx) bliver reduceret med 60 procent.

Stena Line tog imod Shippax’ ”Eco Award” på Ferry Shipping Conference, der foregik på færgen mellem Stockholm og Helsinki. I juryens motivering lød det, at Stena Germanica blev tildelt prisen for sin innovative brug af metanol som alternativt brændstof.

Prisen for årets skib blev modtaget på European Marine Engineering Conference and Awards i Amsterdam. Her lagde juryen vægt på, at Stena Germanicas konvertering til metanoldrift er en omkostningseffektiv og grøn brændstofløsning.

Metanolprojektet på Stena Germanica har tidligere modtaget følgende priser:

  • Swedish Maritime Day “Innovation Award 2015”
  • Green Ship Technology: “GST Ship-owner of the year”
  • The Swedish Confederation of Transport Enterprises “2015 Pegasus Award”
  • 2015 Global Business Excellence Awards UK “Outstanding Green Initiative Award”