Mercy Ships

De holder hospitalsskibet flydende

Events og arrangementer | Ingen kommentarer

Vores partner Mercy Ships, ejer og betjener verdens største civile hospitalsskib, hvorfra de udøver tandpleje og kvalificeret lægehjælp til de mennesker, der har mest brug for det. Hele organisationen er baseret på frivilligt arbejde, og hos Stena Line lancerer vi disse dage vores eget program for frivillige sammen med Mercy Ships. Matthew Heyman, som er ansat hos Stena, har arbejdet som frivillig om bord på Africa Mercy. Dette er hans fortælling.

Hvert år arbejder mere end 1.000 frivillige med forskellig alder, køn og beskæftigelsesområde fra mere end 40 lande om bord på det flydende hospital Africa Mercy. Sammen med de dygtige operationslæger, som udfører livreddende arbejde, arbejder sømænd, lærere, præster, bogholdere, kokke og elektrikere, som alle ofrer deres tid for at sikre, at båden fungerer optimalt. Dertil kommer et hold af andre frivillige, som bidrager med deres livserfaring og entusiasme for at hjælpe med andre vigtige opgaver. Matthew Heyman, som til dagligt arbejder med at uddanne personale for det Stena-ejede firma Northern Marine Group, er en af disse frivillige.

Deler sin historie

“Jeg har i alt været om bord i en måned, og jeg må sige, at der hersker en fantastisk og positiv attitude blandt de frivillige. Alle arbejder for samme sag, og det ser man tydeligt på den måde, folk opfører sig på. Jeg kan kun anbefale, at man ansøger om en stilling som frivillig hos Mercy Ships”, siger ham.

I 2016 arbejdede Matthew frivilligt i to uger med at rette skibet til i Durban i Sydafrika. I juli i år var han igen afsted i to uger, da skibet Africa Mercy var i tørdok i Las Palmas på Gran Canaria. Selvom han ikke havde nogen specielle færdigheder inden for hverken elektriker- eller tømrerfaget blev Matthew en del af projektafdelingen.

 

 

“Vi tager os af særlige projekter, som de ikke tidligere har haft mulighed for at tage sig af, og vi har også været med til at gøre rent og male. Et godt eksempel fra i år var da vi trak et 70 meter langt kabel fra nødgeneratoren 5-6 etager ned til motorkontrolrummet, siger Matthew.

Da Matthew første gang læste om Mercy Ships via et opslag på LinkedIn, var hans første tanke at han gerne ville støtte projektet.

“Det føltes relevant for mig at involvere mig, da jeg hare n tæt relation til shipping. Efter 30 år inden for faget har jeg erhvervet mi gen stor viden og mange forskellige kontakter. Men jeg fandt snart ud af, at det var svært at dele Mercy Ships historie uden selv at have arbejdet om bord og have gjort mine egne erfaringer. Nu har jeg fået erfaringer og jeg kan nemmere dele min historie!

—–

Vi takker Matthew for at dele sin historie med os og for at støtte det vigtige arbejde, Mercy Ships udfører. Det lyder som et meget givende stykke arbejde!

Til alle jer, som gerne vil støtte: Når I rejser med Stena Line i september og oktober, kan du støtte Mercy Ships med 2 kr., hver gang, du køber en kop kaffe. Så nyd en kop kaffe sammen med havudsigten og giv den gode energi videre!