Mercy Ships

Mercy Ships hjælper 2,5 mio. mennesker

Events og arrangementer | Ingen kommentarer

I januar besøgte vores CEO, Niclas Mårtensson, hospitalsskibet Africa Mercy, som er et af hospitalsskibene under ‘Mercy Ships’, da skibet var i dok i Cotonou, Benin, Vestafrika – et af verdens fattigste lande. Han deler her sine tanker om besøget, om arbejdet, som Mercy Ships udfører og om vores samarbejde.  

“Det varede ikke længe, før jeg fandt ud af, at Mercy Ships virkelig gør en forskel for mennesker her. En forskel, der ændrer liv. I Cotonou er der et akut behov for lægehjælp, da der kun er 1 læge til 17.000 indbyggere. En. Læge. Til. 17.000. Det er svært at forestille sig problemets størrelse, hvis du ikke har set det med dine egne øjne, og hvis du er så heldig at være født i et land, hvor lægehjælp bliver taget for givet. I Benin er der mennesker, som aldrig har fået hverken læge- eller tandlægehjælp. Nogle skader og sygdomme er mere almindelige her, da der er færre læger, som kan udføre f.eks. et kejsersnit.

Problemet med fattigdom og mangel på lægehjælp i Benin er meget værre, end jeg havde forestillet mig. Under mit besøg på Africa Mercy mødte jeg ikke bare patienterne og de frivillige, jeg så også, hvordan organisationen arbejder, og jeg var vidne til den store forskel, de frivilliges engagement og viden gør for befolkningen. At være vidne til, hvordan Mercy Ships, takket være avanceret kirurgi og utrættelige frivillige, kan hjælpe små børn i et af verdens fattigste lande, imponerer mig og får mig til at føle mig ydmyg på samme tid.

 

 

Som administrerende direktør for en større virksomhed som Stena Line er jeg stolt over at kunne støtte det vigtige arbejde, som Mercy Ships udfører, og jeg ser flere områder, hvorpå vi kan hjælpe. For eksempel kan Stena Lines tekniske ekspertise og økonomi hjælpe Mercy Ships med at få mere tid og flere penge til deres patienter. Vi lancerer derfor et internt program for frivillige, hvor vores medarbejdere kan ansøge om at være frivillig for Mercy Ships i et par måneder. Vi har også lanceret en kampagne for vores gæster om bord, som kan donere 2 kr. for hver kop kaffe, de køber. Det kræver ikke meget at være medvirkende til at ændre andre menneskers liv – at hjælpe patienter med at kunne gå, tale eller se igen. Se her, hvor stor en forskel en lille donation kan gøre:

Niclas Mårtensson
Administrerende Direktør

Om Mercy Ships

Mercy Ships har arbejdet med at udvikle lægehjælp i verdens fattigste lande, siden organisationen startede i USA i 1978. Som en del af dette arbejde opholder hospitalsskibet sig på destinationen i lange perioder. Africa Mercy har mere end 400 frivillige om bord og fem operationsstuer, hvor avanceret kirurgi kan blive udført. Nogle af de tilstande, der behandles er f.eks. tumorer, klumpfod, hareskår, fødselskomplikationer og hjulbenethed. Mercy Ships har hjulpet i mere end 78 havnebyer med gratis kirurgisk ekspertise og lægehjælpsundervisning af lokale sundhedsmedarbejdere. Siden 1978 har Mercy Ships hjulpet mere end 2,5 millioner mennesker. Læs mere om Mercy Ships: http://stenaline.com/mercyships