Brighton

Tag bilen med til det idylliske Sydengland

England og øvrige ruter | 4 kommentarer

Det sydøstlige England er oplagt til en rundrejse i bil – også selv om du bor i Danmark. Det er nemlig let at komme til England via Stena Lines færge fra Holland. Herfra sejler du til Harwich i England, altså lige ind mod hjertet af London og Sydengland.

Den sydøstlige del af landet byder på alt lige fra ophøjet ro i Canterbury til ‘liv og glade dage’ i badebyerne på sydkysten – og alt her imellem: Idyllisk engelsk landsbyliv, som vi kender det fra engelske tv-serier og storslået natur med smukke slotte og historiske bygninger og monumenter.

Fantastisk historie i Canterbury

I Canterbury ligger den flotte, gotiske Canterbury Cathedral, der har været et søgt pilgrimsmål i Middelalderen. Kirken er stadig fokuspunkt for og besøges af mange af de 80 millioner anglikanere verden over. Byen er dog mere end blot katedralen – her er også mange spændende museer, smukke historiske bygninger og velbesøgte restauranter. Om aftenen er der masser af liv i byens mange pubber, hvor især lokalbefolkningen nyder at tilbringe aftenen.

Canterbury Cathedral

Canterbury Cathedral

Engelske badebyer

Kører du længere mod sydvest, ligger skønne engelske badebyer som perler på en snor med fx Brighton, Southampton, Bournemouth og Poole blot for at nævne nogle af de mange badebyer på kysten.

Brighton Pier

Brighton Pier

I Brighton finder du den berømte Brighton Pier, som er en stor forlystelsespark på en enorm mole, der går et par hundrede meter direkte ud i vandet fra stranden. Her er masser af smukke bygninger med spilleautomater og madboder, hvor du kan købe fish & chips, som det hører sig til i England. I byens smalle gader findes et væld af små kaffebarer, specialbutikker og hyggelige pubber, så der er nok at se på og opleve, når du besøger Brighton.

De charmerende byer langs kysten byder også på kilometerlange, smukke strande og promenader, hvor du kan slappe af, hygge og bade og nyde livet.

Få det bedste ud af din rejse

 • Bedste rejsetid er sommerhalvåret – vejret i England er nogenlunde som i Danmark, dog med et generelt lunere klima i Sydengland.
 • Det kan være en god idé at booke overnatning hjemmefra, da mange englændere holder ferie i august – og gerne i Sydengland. Et godt alternativ til hoteller er B&B, som er meget udbredt i England.
 • Venstrekørsel! Husk, at trafikken i England er ‘omvendt’ – det vænner du dig dog forbløffende hurtigt til.

 • Kirsten Adelstorp says:

  Hej kan vi lade bilen stå i Holland og tage færgen på gå -ben til England, vi har familie der vil hente os ved færgen?

  • Maja says:

   Hej Kirsten. Jeg beklager det sene svar – jeg har været på en dejlig lang juleferie og er først lige kommet tilbage. I kan sagtens tage færgen uden at tage bilen med. Jeg håber, I får en dejlig tur, hvis I kommer af sted. Mvh. Maja /Stena Line

 • grete.petersen says:

  jeg ville spørge hvor lang tid sejlturen tager fra holland til england jeg synes jeg kan læse det tager 9,5 timer synes jeg er lang tid mvh Grete petersen

  • Maja says:

   Hej Grete. Jeg håber, du har haft en dejlig jul. Jeg har haft meget travl, så jeg har først set din besked nu. Der er to forskellige afgange fra Hoek van Holland til Harwich, en kl. 14.45 – 19.45 og en kl. 22.00 -6.30. Dvs. Den om dagen tager 6,5 time (der er en times tidsforskel mellem Holland og England) og den om natten tager 9,5 time – så han man tid til at sove og være frisk og veludhvilet til man kører i land i England. Du kan se mere her: http://www.stenaline.dk/til-resten-af-europa/England. Rigtig godt nytår til dig! Med venlig hilsen Maja Petersen, Stena Line.