Svensk skærgård

Skærgårdsferie

Sverige | 2 kommentarer

De små oaser langs den svenske kyst er det helt perfekte sted at nyde det klare vand og de lange, lyse sommeraftener i Sverige. Uanset om du rejser med børn, med gode venner eller på romantisk ferie med din udkårne, så byder den svenske skærgård på sjove aktiviteter, smuk og anderledes natur og en helt særlig fred og ro, som kan få dig ned i gear og lade dine batterier op.

Den svenske skærgård, som strækker sig langs hele den svenske kyst, er helt unik, og den efterlader et indtryk af, at man er alene i den uberørte natur. Du kan tage fra ø til ø og slå lejr undervejs i en hytte eller på hotel. Der er masser af muligheder for at slappe af og bare nyde stilheden på en af de tusinde små øer og rå klippeskær.

Det helt ideelle ville være at have sin egen båd og sejle rundt mellem de små øer, finde et lækkert sted at lægge til for natten og se, hvor morgendagen bringer dig. Man kan komme ud til små, ubeboede øer, hvor man kan være helt sig selv og nyde stilheden, gå på opdagelse og slutte dagen af med mad over et knitrende bål, hvor man kan sidde til langt ud på aftenen til solen går ned. Hvis du rejser med børn, vil de nyde at komme i land på en ny ø, finde spændende huler og klatretræer og springe rundt på de runde klipper – og derefter tage en forfriskende dukkert i det friske vand.

skaergaard-2

En aftensdukkert med ungerne er en rigtig god afslutning på en herlig dag. Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Der er også mange muligheder for camping i og omkring skærgården.  Ved Bohusläns kyst i Vestsverige findes der mange charmerende campingmuligheder, som f.eks. Sotenäs Camping. Her bor du godt og billigt, og det er tæt på shoppingmuligheder og cafémiljø i Kungshamn og Smögen. Og så har pladsen eget klippebad. Du kan slå dig telt op, men der er også mulighed for at leje en campingvogn eller en hytte.

skaergaard-5

Slå øjnene op til en ny og dejlig dag! Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se

Smögen er en skærgårdsø, som ligger ca. 140 km nord for Göteborg. Øen er især kendt for den berømte havn Smögenbryggen og den lange gangbro med små butikker i gamle fiskehuse.  Der er masser af liv, og om sommeren er Smögen velbesøgt af turister.

Besøg Smögen i skærgården

Besøg Smögen i skærgården. Foto: Sebastian Lineros/imagebank.sweden.se

Hvis du mere er til det helt luksuriøse med selvforkælelse i hovedsædet, så skulle du tage at besøge et af de mange svenske spa- og wellnesstilbud. Der er mange små fristeder, hvor du kan stresse af og finde den indre ro, samtidig med at du plejer din krop med skønne behandlinger og lækker mad som gør oplevelsen fuldendt. Du kan finde masser af inspiration hos visitsweden.com eller se tilbud på stenaline.dk

Vann Spa Hotell Konferens - selvforkælelse i smukke omgivelser

Vann Spa Hotell Konferens – selvforkælelse i smukke omgivelser

Har du mere lyst til fart og udfordringer, byder skærgården også på muligheder for rafting, kanoture og meget mere. Du kan f.eks. leje en havkajak og sejle rundt på egen hånd eller tage på en tur med guide. Her kan du komme ud og se den rå natur på tæt hold! Gå i land på en ubeboet skærgårdsø, fang din egen middagsmad i det fiskerige hav og slå dit telt op, mens fisken steger over Trangiasættet eller over bålet. Det kræver naturligvis lidt planlægning og en velovervejet pakkeliste, men et par dages kajaksejlads er bestemt det hele værd.

skaergaard-1

Havkajak i skærgården – så kommer du ikke meget tættere på naturen! foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Den flotte natur danner de helt perfekte rammer for en dejlig ferie eller skøn forlænget weekend. Rigtig god tur!

 

Hvis du skulle få lyst til at sejle med Stena Line til Sverige, så har vi flere gode forslag til din skærgårdsferie. Se mere og book på stenaline.dk


  • Maja Møller Klausen says:

    Der er for lidt hytter at leje i jeres katelog. Vi har forsøgt men håbløs ,da vi ellers har rejst på ferie i Sverige igennem 20 år.

    • Maja says:

      Hej Maja.
      Mange tak for din kommentar. Jeg er ked af, at du ikke har kunnet finde noget i skærgården i vores katalog. Nu ved jeg ikke præcist, hvad du har kigget på, men vi har jo haft en del på vores website, som man har kunnet booke henover sommeren, bl.a. på denne side her: http://www.stenaline.dk/til-sverige/ferie/naturferie/skaergaard
      De tilbud, vi har i vores katalog, er udelukkende ment som inspiration – Udvalget kan man finde på vores website – og klikker man videre derfra, kan man selv justere datoerne og søge andre tilbud frem.
      Jeg håber, det måske kan hjælpe? Ellers er du meget velkommen til at vende tilbage.
      Mvh. Maja / Stena Line.