God kurs i Sverige – spar penge på shopping og restaurantbesøg

2016-07-12 | Sverige | 6 kommentarer

Mangler du en god grund til at tage til Sverige? Så kommer der en her: Kursen. Kursen i Sverige er dejlig lav sammenlignet med den danske krone, og det er til stor glæde for os danskere, når vi besøger vores hyggelige naboland Sverige.

Kursen er i skrivende stund lidt omkring 76, og det vil sige, at du kan spare ca. 24% alene på kursen, når du handler i Sverige.

 

 

Shopping i Göteborg

Der er masser af gode shoppingmuligheder i Sverige for de shoppelystne. Alene i Göteborg findes der mange forskellige centre med hver deres specialiteter. Du skal bare vælge det, der passer bedst til dit humør, dine behov – og din pengepung. Alle centre ligger ret tæt, og du kan komme til de fleste til fods.

Vælg og vrag mellem eksklusiv mode af lokale og internationale designere, vintage- og genbrugsfund eller velassorterede populære butikskæder. Modebyen Göteborg har en skøn sans for det kreative, som går hånd i hånd med både den musikalske og den kulturelle scene.

Men der er også mere end bare tøj! Tag en tur rundt i de hyggelige butikker og eksklusive boligdesign-shops på den trendy Magasinsgatan, besøg den charmerende bydel Haga med dens mange caféer og små butikker med sjove ting og vintage fund eller udforsk de mere strømlinede butikker nær hovedstrøget Avenyn. Er du interesseret i delikatesser, skal du ikke snyde dig selv for et besøg i markedshallen Saluhallen på Kungstorget og Feskekôrka fiskemarked.

Læs mere om shoppingmulighederne i Göteborg på stenaline.dk

 

05

Masser af gode tilbud og shoppingmuligheder i Göteborg – til en god kurs!

 

Shoppingcentre i Sverige

Der er også mange muligheder for at shoppe i outlets i Sverige. Den lave kurs kombineret med de gode tilbud betyder, at du kan spare mange penge – især på tøj og kendte mærker og på fødevarer. Her er et par forslag til, hvor du kan gå hen og gøre en god handel i Sverige:

Gekås, Ullared

Besøg Skandinaviens største lavprisvarehus og find tilbud, der får fingrene til at krible og bunken i vognen til at vokse med rekordfart.

Find det her: Ullared (100 km fra Göteborg – 33 km fra Varberg)

Læs mere om Gekås

Hede Fashion Outlet

Hede Fashion Outlet ved Kungsbacka er et shoppingparadis bestående af næsten 60 designer-outletbutikker, hvor de fristende tilbud står i kø.

Find det her: Kungsbacka (26 km fra Göteborg – 52 km fra Varberg)

Læs mere om Hede Fashion Outlet

Lager 157

Find gode tilbud på mærkevarer og modetøj. Den lave kurs betyder, at du kan spare mange penge!

Find det her: Kållared (14 km fra Göteborg – 62 km fra Varberg)

Læs mere om Lager 157

Nordstan

Oplev Nordstan, som er et af de største indkøbscentre i Norden og besøg de spændende butikker og caféer i centret.

Find det her: Centralt i Göteborg (75 km fra Varberg)

Læs mere om Nordstan

Sverige er naturligvis ikke kun for de shoppelystne. Der venter mange gode oplevelser på den anden side af Kattegat – og når du kan spare 1/5 del af prisen alene på kursen, finder du mange oplevelser til en rigtig billig pris.

 

08

Lækre gourmet-oplevelser eller billige restauranter med charme – du sparer 20% alene på kursen.

 

Billige restauranter og gourmet-oplevelser til gode priser

I Göteborg finder du ikke mindre end 7 restauranter, som har fået en eftertragtet stjerne i Guide Michelin. Og den lave kurs taget i betragtning, er det faktisk til at komme til at opleve stjernekokkenes madkunst til en god pris!

Dog findes der også et væld af billige restauranter i Göteborg – og her får du virkelig noget for pengene for den lave, svenske krone!

Tag kæresten under armen, hank op i familien eller inviter veninden og tag et smut til Sverige og udnyt den lave kurs! Der er mange penge at spare og rigtig mange gode oplevelser at komme efter.

Rigtig god tur!

Maja Petersen

Maja er tekstforfatter og webmaster for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og uploade oversættelser af vores svenske kollegers historier om Stena Lines færger og historie.

 • Karina says:

  Hej

  Jeg kab ingen steder se om “gågaden” i Gøteborg har åben på søndag den 18/9. Kan i svare på det? Vi skal på weekendtur og lige planlægge hvornår vi skal shoppe:

  Mvh Karina

  • Maja says:

   Hej Karina.
   Tak for din kommentar. Jeg har lige spurgt til råds hos nogle indfødte fra Göteborg, som fortalte, at de fleste butikker har åbent om søndagen. Så der skulle være rig mulighed for at shoppe lidt der 🙂 Jeg håber, I får en rigtig god tur!
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Else Kreutz says:

  Hej. Kan man betale med Danske kroner og Euro, eller skal man veksle til Svenske kroner?

  • Maja says:

   Hej Else. Tak for din kommentar. På færgen kan du betale med både danske og svenske kroner. I Sverige skal man bruge svenske kroner. Du kan selvfølgelig også betale med Visakort i butikker.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Laila Østergaard says:

  Kan man ikke få en endagstur med bil????????

  • Maja says:

   Hej Laila. Tak for din kommentar. Nej, det kan man ikke lige pt., men vi er faktisk ved at arbejde på det, så måske kommer man til at kunne købe en endagstur med bil snart. Mvh. Maja / Stena Line.

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig