Meget mere for pengene - lav svensk kurs

God kurs i Sverige – spar penge på shopping og restaurantbesøg

2016-07-12 | Sverige | 14 kommentarer

Mangler du en god grund til at tage til Sverige? Så kommer der en her: Kursen. Kursen i Sverige er dejlig lav sammenlignet med den danske krone, og det er til stor glæde for os danskere, når vi besøger vores hyggelige naboland Sverige.

Kursen er i skrivende stund lidt omkring 76, og det vil sige, at du kan spare ca. 24% alene på kursen, når du handler i Sverige.

 

 

Shopping i Göteborg

Der er masser af gode shoppingmuligheder i Sverige for de shoppelystne. Alene i Göteborg findes der mange forskellige centre med hver deres specialiteter. Du skal bare vælge det, der passer bedst til dit humør, dine behov – og din pengepung. Alle centre ligger ret tæt, og du kan komme til de fleste til fods.

Vælg og vrag mellem eksklusiv mode af lokale og internationale designere, vintage- og genbrugsfund eller velassorterede populære butikskæder. Modebyen Göteborg har en skøn sans for det kreative, som går hånd i hånd med både den musikalske og den kulturelle scene.

Men der er også mere end bare tøj! Tag en tur rundt i de hyggelige butikker og eksklusive boligdesign-shops på den trendy Magasinsgatan, besøg den charmerende bydel Haga med dens mange caféer og små butikker med sjove ting og vintage fund eller udforsk de mere strømlinede butikker nær hovedstrøget Avenyn. Er du interesseret i delikatesser, skal du ikke snyde dig selv for et besøg i markedshallen Saluhallen på Kungstorget og Feskekôrka fiskemarked.

Læs mere om shoppingmulighederne i Göteborg på stenaline.dk

 

05

Masser af gode tilbud og shoppingmuligheder i Göteborg – til en god kurs!

 

Shoppingcentre i Sverige

Der er også mange muligheder for at shoppe i outlets i Sverige. Den lave kurs kombineret med de gode tilbud betyder, at du kan spare mange penge – især på tøj og kendte mærker og på fødevarer. Her er et par forslag til, hvor du kan gå hen og gøre en god handel i Sverige:

Gekås, Ullared

Besøg Skandinaviens største lavprisvarehus og find tilbud, der får fingrene til at krible og bunken i vognen til at vokse med rekordfart.

Find det her: Ullared (100 km fra Göteborg – 33 km fra Varberg)

Læs mere om Gekås

Hede Fashion Outlet

Hede Fashion Outlet ved Kungsbacka er et shoppingparadis bestående af næsten 60 designer-outletbutikker, hvor de fristende tilbud står i kø.

Find det her: Kungsbacka (26 km fra Göteborg – 52 km fra Varberg)

Læs mere om Hede Fashion Outlet

Lager 157

Find gode tilbud på mærkevarer og modetøj. Den lave kurs betyder, at du kan spare mange penge!

Find det her: Kållared (14 km fra Göteborg – 62 km fra Varberg)

Læs mere om Lager 157

Nordstan

Oplev Nordstan, som er et af de største indkøbscentre i Norden og besøg de spændende butikker og caféer i centret.

Find det her: Centralt i Göteborg (75 km fra Varberg)

Læs mere om Nordstan

Sverige er naturligvis ikke kun for de shoppelystne. Der venter mange gode oplevelser på den anden side af Kattegat – og når du kan spare 1/5 del af prisen alene på kursen, finder du mange oplevelser til en rigtig billig pris.

 

08

Lækre gourmet-oplevelser eller billige restauranter med charme – du sparer 20% alene på kursen.

 

Billige restauranter og gourmet-oplevelser til gode priser

I Göteborg finder du ikke mindre end 7 restauranter, som har fået en eftertragtet stjerne i Guide Michelin. Og den lave kurs taget i betragtning, er det faktisk til at komme til at opleve stjernekokkenes madkunst til en god pris!

Dog findes der også et væld af billige restauranter i Göteborg – og her får du virkelig noget for pengene for den lave, svenske krone!

Tag kæresten under armen, hank op i familien eller inviter veninden og tag et smut til Sverige og udnyt den lave kurs! Der er mange penge at spare og rigtig mange gode oplevelser at komme efter.

Rigtig god tur!

Maja Petersen

Maja arbejder med digitalt indhold og sociale medier for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og lægge historier op om Stena Lines færger og historie. Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål!

 • Annica Schumacher Jensen says:

  Hej. Vi skal afsted her den 4 maj 2018.
  Og har lige et par spørgsmål, som jeg håber du kan svare på.

  1: skal man have pas med, vi rejser mig, min mand og 3 børn, dog er det ene barn ikke vores, men en venindes datter?

  2: hvor langt fra færgen ligger Nordstran shopping center, bare om man kan gå der ud.

  • Maja says:

   Hej Annica.
   Tak for din besked. Det lyder da dejligt at I skal afsted i foråret, der er vejret sikkert dejligt i Göteborg 🙂
   Her er svar på dine spørgsmål:
   1. Ja, man skal vise legitimation enten i form af gyldigt kørerkort eller pas. Børn under 16 år som rejser med egne forældre er undtaget. Men hvis I har et barn under 16 år med, som ikke er eget barn, skal dette barn fremvise gyldigt pas.
   2. Der er ca. 2 km gang fra Stena terminalen til Brunnsparken, hvor Nordstan ligger, og man kan sagtens gå derhen. I fortsætter over gangbroen ud af terminalbygningen og går derefter mod venstre mod Järntorget. Ombord på færgen kan I tage et kort, så er det lettere at finde vej. Ellers kan I tage en sporvogn dertil, nr. 3, 9 og 11 går til Brunnsparken fra Masthugstorget (som er stoppet tættest på terminalen).
   Jeg håber, I får en rigtig god tur.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Ida says:

  Kan man ikke betale med mastercard i butikkerne i Sverige?

  • Maja says:

   Hej Ida.
   Tak for din besked.
   I Sverige er det stort set som i Danmark – i nogle butikker kan man ikke betale med Master Card, men de fleste butikker kan man godt.
   Jeg håber, du får en rigtig god tur, hvis du tager til Sverige en tur 🙂
   Mvh. Maja / Stena Line

 • Nina Kjeldsen says:

  Hej. Vi skal afsted her i efterårsferien, men hvor langt er der fra færgen og op til gågaden? Vi har nemlig både dårlig gående og børn med? Mvh Nina

 • Jimmi says:

  Kan jeg veksel penge på færgen fra Frederikshavn til Sverige færgen da vi ikk har nået få veksel hun skal afsted nu heridag

  • Maja says:

   Hej Jimmi.
   Tak for din besked. Du kan ikke veksle penge på færgen, men der er en hæveautomat om bord, hvor du kan hæve svenske penge, hvis du har et kreditkort.
   Rigtig god tur og god weekend.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Karina says:

  Hej

  Jeg kab ingen steder se om “gågaden” i Gøteborg har åben på søndag den 18/9. Kan i svare på det? Vi skal på weekendtur og lige planlægge hvornår vi skal shoppe:

  Mvh Karina

  • Maja says:

   Hej Karina.
   Tak for din kommentar. Jeg har lige spurgt til råds hos nogle indfødte fra Göteborg, som fortalte, at de fleste butikker har åbent om søndagen. Så der skulle være rig mulighed for at shoppe lidt der 🙂 Jeg håber, I får en rigtig god tur!
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Else Kreutz says:

  Hej. Kan man betale med Danske kroner og Euro, eller skal man veksle til Svenske kroner?

  • Maja says:

   Hej Else. Tak for din kommentar. På færgen kan du betale med både danske og svenske kroner. I Sverige skal man bruge svenske kroner. Du kan selvfølgelig også betale med Visakort i butikker.
   Mvh. Maja / Stena Line.

 • Laila Østergaard says:

  Kan man ikke få en endagstur med bil????????

  • Maja says:

   Hej Laila. Tak for din kommentar. Nej, det kan man ikke lige pt., men vi er faktisk ved at arbejde på det, så måske kommer man til at kunne købe en endagstur med bil snart. Mvh. Maja / Stena Line.

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.