Norske kroner

Norge – ikke så dyrt, som du tror!

2015-11-04 | Norge | Ingen kommentarer

”De norske priser er vanvittige”, ”alt er svinedyrt i Norge” og meget mere i samme stil. Det er sådan, vi danskere som oftest tænker om de norske priser. Men er de nu også så dyre, som vi går og tror?

Den norske krone er historisk lav – kursen er i skrivende stund 79,85 og det vil sige, at du alene på kursen sparer 20 %, hvis du omregner til danske kroner. Derfor er der flere ting, som ikke er helt så dyre, som de er i danskernes bevidsthed.

norsk-kurs-1

Grafen viser den norske valutakurs over de seneste 5 år til en historisk lav kurs i dag. Kilde: EuroInvestor.

 

Derudover er der selvfølgelig i Oslo mange forskellige prisniveauer på f.eks. mad og drikke ude i byen – og faktisk er der rigtig mange steder, hvor du kan nyde et måltid mad eller hygge dig med en øl til små priser. Se hvor du kan finde restauranter med lave priser i Oslo.

Prisniveauet på en ½ fadøl er heller ikke helt ude i hampen alle steder i Oslo – du kan nyde en øl til kun NOK 39,- (og husk den gode kurs oveni)! Dog kan du også finde en øl til NOK 114,- (men det behøver jo ikke være så dyrt :-)) Se både priser og find stederne på kortet.

 

oel-i-norge - pris

På kortet kan du se, hvor du kan nyde den billigste (og den dyreste) øl i Oslo!

 

Der er mange gode grunde til at besøge Norge, så lad ikke prisniveauet afholde dig fra at komme af sted!

Selv planlægger jeg at tage på et MiniCruise til Norge med en hel dag i Oslo med en veninde i den nærmeste fremtid. I mine ører lyder det som en rigtig hyggelig miniferie: Gå om bord kl. 18.30 i Frederikshavn, spise noget lækkert aftensmad i restauranten og måske nyde en øl senere (ikke for mange, jeg ved af bitter erfaring, at øldrikning og sejlads ikke er den bedste kombi for mig) og derefter gå til køjs i kahytten.

Næste morgen vågner man op til en bugnende morgenmadsbuffet, og så er vi fremme i Oslo, hvor man sejler lige ind i hjertet af centrum. Her venter der mange spændende butikker, og vi skal da også rundt og kigge lidt på andre seværdigheder og besøge Vigelandsparken og se det smukke operahus – og måske afprøve en af restauranterne i førnævnte restaurantguide?

oslo

Vi skal nok få vores shoppelyst styret med en hel dag i Oslo. Stena Saga sejler retur mod Frederikshavn kl. 18.30. På hjemturen tror jeg, det vil være lækkert med en tur i Pure Nordic Spa, som er den store lækre spa-afdeling om bord – bare for at toppe tøseturen med lidt ekstra selvforkælelse.

Næste morgen er vi fremme i Frederikshavn kl. 7.30 – med fuldt opladte batterier og klar til en arbejdsdag!

Har du også fået lyst til at kigge nærmere på priserne i Norge med den gode valutakurs in mente? Find god inspiration til et besøg i Oslo.

Har du kommentarer, så er du altid velkommen til at skrive i kommentarfeltet!

Maja Petersen

Maja arbejder med digitalt indhold og sociale medier for Stena Line i Danmark. Her på rejsebloggen vil hun skrive om vores destinationer og rejseforslag og lægge historier op om Stena Lines færger og historie. Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål!

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke være synlig

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.